Передплата 2024 «Добра кухня»

У Канаді стартували Ігри Нескорених: вперше за участю української команди

Збірні України та Румунії дебютували в цьому році на Іграх Нескорених

В Торонто (Канада) розпочалися спортивні змагання ветеранів бойових дій Ігри Нескорених, в яких в цьому році вперше змагатиметься українська команда.

Урочистості проходили в комплексі Air Canada Centre в Торонто, повідомляє прес-служба українського лідера. Висловлюючи підтримку українській команді, подружжя Порошенко вітали українських воїнів оплесками стоячи.

"Пишаюся нашими воїнами, які приїхали в Торонто. Ваша участь в "Іграх Нескорених" - це вже перемога", - вказав Порошенко.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами.

Учасників також привітав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. У своєму Twitter канадський прем'єр побажав всім пораненим воїнам удачі.

Ігри Нескорених (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. Тут беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в зв'язку з участю українських військових в місіях ООН і безпосередньо як країна, чиї бійці мають бойовий досвід в антитерористичній операції на Донбасі.

Разом з Україною в цьому році в Іграх Нескорених також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагатимуться в таких видах спорту як атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

До Торонто на змагання вже прибув їхній засновник - британський принц Гаррі. Він приїхав напередодні урочистого відкриття, зустрівся з ветеранами і взяв участь у спеціальному симпозіумі. На ньому обговорювали проблеми ветеранів.

Принц Гаррі є п'ятим у черзі на британський трон після свого батька, старшого брата і двох племінників. У 2014 році він заснував "Ігри нескорених". У них беруть участь поранені військові із країн-союзників Британії. На цьогорічні змагання приїдуть понад 550 вояків із сімнадцятьох держав. Серед них і українські військовослужбовці.

Принц Гаррі уже зустрівся з ними на тренуванні із сидячого волейболу. Про це команда "Інвіктус Ґеймс- Україна" повідомила на сторінці у мережі Twitter і оприлюднила відео зустрічі. Ще раніше команда поділилася кадрами прибуття до Торонто. Спортсмени подякували за теплу зустріч діаспорі Канади і заспівали український гімн.

Українці виступлять у шести видах спорту.

Схожі новини