Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко в Канаді провів переговори з Трюдо

Президент назвав плідною зустріч із прем'єр-міністром.

У Торонто відбулися переговори президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"У Торонто стартували переговори президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо", - написав він у Twitter.

Тим часом, Порошенко назвав переговори з Трюдо «плідними».

«Щиро радий бути знову в Канаді. Вдячний Прем’єр-міністру Джастіну Трюдо за гостинність, надзвичайно теплий і щирий прийом та плідні переговори», - зазначив Порошенко в Facebook.

«Щойно разом з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо ми мали дуже хороше і продуктивне обговорення широкого діапазону напрямків, в яких Україна та Канада виступають справді винятковими партнерами. Сьогодні я презентував уявлення України про те, як ми можемо налагодити партнерство у сфері безпеки та оборони з новими ініціативами. Я вірю, що миротворча операція ООН стане реальним проривом у мирному врегулюванні. У цьому прагненні досвід та поради наших канадських друзів були б для нас дуже корисними», - додав Порошенко.

Також він додав, що мова йшла про хід реформ в Україні.

«І я ціную, що Україна залишається однією з пріоритетних країн для міжнародної допомоги Канади. Ми вдячні Канаді, яка залишається одним із лідерів підтримки України, яку ми так високо цінуємо», - наголосив президент.

Раніше повідомлялося, що 22-23 вересня президент України здійснить робочий візит до Канади. За інформацією прес-служби президента, заплановані зустрічі Порошенка з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Канади Фріланд та представниками канадських парламентських і ділових кіл. Президент України також візьме участь в урочистій церемонії відкриття "Ігор нескорених", де вперше буде виступати Національна збірна України. Крім того, запланована зустріч президента з представниками українських організацій Канади.

Схожі новини