Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Учасників Pussy Riot, затриманих після акції на підтримку Сенцова в Якутську, звільнили

Учасників російської групи Pussy Riot, які проводили в Якутську акцію на підтримку української політв'язня Олега Сенцова і яких після цього затримали, звільнили.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це заявила одна з учасниць Pussy Riot Ольга Борисова у Фейсбуці.

"Відвезли на суд, годину в суді в очікуванні засідання. У підсумку суд перенесли для усунення помилок у матеріалах справи. Тому як складу (злочину) в них не вийшло. А нас відпустили", - пише вона. Джерело: https://ua.censor.net.ua/n450809

Учасниць Pussy Riot затримали після акції на підтримку Сенцова

Учасниць Pussy Riot Марію Альохіну та Ольгу Борисову затримали після організованої ними акції в російському Якутську на підтримку українського режисера-політв’язня Олега Сенцова.

Про це розповіла сама Альохіна, передає "Медіазона".

"Альохіну і Борисову відвезли до відділку поліції за підозрою у скоєнні адміністративного правопорушення - проведення несанкціонованої акції", - зазначає видання.

Як повідомлялося, 6 серпня у російському Якутську учасниці Pussy Riot провели акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в Росії.

Як відомо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а ще одного українця Олександра Кольченка — до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Сенцова й Кольченка у лютому 2016 року етапували до Челябінської області.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Кінематографісти з різних країн неодноразово демонстрували солідарність з українським кінорежисером і вимагали його звільнення.

26 квітня 2017 року Сенцову присудили премію американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт "Свобода писати".

З димовими шашками та плакатом на мосту: Pussy Riot у Росії вимагали звільнити Сенцова

В російському Якутську, розташованому за 7,5 км від виправної колонії, де утримується український політв'язень та кінорежисер Олег Сенцов, скандальні активістки з Pussy Riot влаштували акцію підтримки українцеві.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала учасниця Pussy Riot Маша Альохіна.

"Якутськ, республіка Саха, міст через озеро Сайсари. За двадцять хвилин — ВК-1, де перебуває Олег Сенцов. Сім із половиною кілометрів", — написала вона.

"За допомогою льняного полотна та рожевого балончика виготовили розтяжку і розмістили її на мосту таким чином, щоб її було видно перехожим і жителям будинків навпроти", — зазначила активістка.

"Український режисер Олег Сенцов, пройшовши через тортури під час слідства, був засуджений до 20 років тюремного терміну. Справа Сенцова і Кольченка — одна з головних і ключових політичних справ в історії нашої країни. Свободу", — резюмувала Альохіна.

Схожі новини