Передплата 2024 «Добрий господар»

У Гамбурзі тривають протести, число затриманих зросло до 288 осіб

  • 09.07.2017, 13:40
  • 8 512

Кількість затриманих учасників протестів у Гамбурзі, які почалися 6 червня в переддень саміту G20, зросла до 288 осіб

Про це повідомляє німецьке видання Die Welt з посиланням на представника поліції Гамбурга.

Відзначається, що в місті затримали 144 особи, ще 144 були взяті під варту.

Як зазначає видання DW, пізно ввечері в суботу, 8 липня, на північному заході Гамбурга в районі Штерншанце поновилися сутички екстремістів із поліцією.

Повідомляється, що протестанти сиділи на проїжджій частині, перекривши рух автомобілів, і кидали в поліцейських пляшки і піротехніку. Щоб розігнати антиглобалістів правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ.

На мосту Штернбрюкке на північному заході міста хулігани підпалили барикади і також вступили в зіткнення зі співробітниками органів правопорядку.

Крім того, ЗМІ повідомляють про можливі сутички в районі Альтона на правому березі Ельби. Офіційно ці відомості поки не підтверджуються. За словами очевидців, у напрямку цього району пройшло кілька поліцейських машин із включеними сиренами і проблисковими маячками.

G20 погодила декларацію саміту, врахувавши позицію США по клімату

Лідери "Великої двадцятки" прийняли фінальну декларацію саміту у Гамбурзі, врахувавши у ній особливу позицію США щодо кліматичних змін.

Текст декларації оприлюднений на сайті федерального уряду Німеччини.

Після певної напруженості, яка виникла вході другого дня саміту у Гамбурзі, коли США блокували фінальну декларацію через незгоду в частині клімату, лідери досягли компромісу.

Всі країни "двадцятки" за винятком США наголосили на незворотності Паризької кліматичної угоди і необхідності її швидкої реалізації.

"Ми беремо до уваги рішення США вийти з Паризької угоди. США оголосили, що негайно припинять реалізацію свого нинішнього національно визначеного внеску та підтвердили свою рішучу прихильність до підходу, який знижує викиди, одночасно підтримуючи економічне зростання та покращуючи потреби в енергетичній безпеці" - йдеться у тексті декларації.

За наполяганням США у тексті документу збереглася згадка про горючі корисні копалини у контексті можливості їх використання у поєднанні з відновлюваними джерелами енергії.

У декларації також підтверджено досягнуту домовленість в іншому питанні, яке викликало розбіжності — країни "Великої двадцятки" висловилися за відкидання протекціонізму у глобальній торгівлі.

Крім того, учасники саміту G20 домовилися за допомогою всіх наявних методів протистояти корупції.

Також країни G20 вирішили створити партнерство з Африкою, щоб сприяти створенню робочих місць та економічному зростанню в цьому регіоні. Як зазначається, це повинно посприяти боротьбі з міграцією.

"Наші спільні зусилля сприятимуть сталому економічному зростанню і створенню робочих місць, особливо для жінок і молоді. Це допоможе в боротьбі з проблемами бідності і нерівності, які є одними з корінних причин міграції", - йдеться в декларації.

Також лідери домовилися активізувати співпрацю в боротьбі проти перевізників біженців.

Меркель до зустрічі з Макроном і Путіним дзвонила в Україну

Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що найближчим часом відбудеться телефонна розмова в Нормандському форматі.

Про це вона заявила журналістам після завершення у суботу саміту G20 в Гамбурзі, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми домовилися, що знайдемо час для того, щоб провести телефонну розмову вчотирьох, щоб обговорити подальші кроки", - сказала канцлер.

Меркель зазначила, що хоча нормандський квартет зустрівся втрьох — вона і президенти Франції Еммануель Макрон та РФ Володимир Путін - вона зателефонувала президенту України Петру Порошенку, "щоб не було враження, що ми щось вирішуємо за відсутності України".

У суботу вранці в Гамбурзі Меркель і президенти Франції і РФ домовилися, за її словами, "просунувати процес", констатували, що йде він повільно, часом стагнує і навіть трапляються періодично відкати назад. Співрозмовники, зазначила канцлер, не намагалися прикрасити ситуацію.

Сторони залишаються в контакті, у цьому форматі, бо інших немає.

Меркель також зазначила, що рада тому, що в Гамбурзі змогли вперше зустрітися президенти Путін і Дональд Трамп. "Я вважаю, що треба говорити один з одним, а не одне про одного", - наголосила вона, зауваживши, що цілу низку проблем можна вирішити, лише якщо Москва і Вашингтон працюватимуть спільно.

Джерело: Укрінформ

США блокують фінальну заяву G20 через розбіжності щодо клімату

Команда переговірників президента США Дональда Трампа блокує частину фінального комюніке саміту "Великої двадцятки" щодо клімату.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на європейських дипломатів.

"Результат хороший, у нас є комюніке. Лишилося одне питання, яке стосується клімату, однак я сподіваюся, що ми знайдемо компроміс" - сказав представник ЄС на умовах анонімності.

"У нас є комюніке G20, а не G19", - додав він

Відомо також, що лідери досягли згоди у питаннях глобальної торгівлі та протекціонізму, щодо яких також були розбіжності.

Меркель, Макрон і Путін підкреслили важливість припинення вогню на Донбасі

Лідери Німеччини, Франції та Росії погодилися з важливістю припинення вогню на сході України, погодженої в рамках Мінських угод.

Про це повідомив представник німецького уряду за результатами переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель, президентів Франції Еммануеля Макрона і РФ Володимира Путіна, передає Reuters.

Водночас прес-служба Кремля повідомила, що в ході робочого сніданку Путіна, Меркель і Макрона "обговорювалася ситуація в Україні та шляхи її врегулювання".

З російського боку в зустрічі взяли участь помічник президента Юрій Ушаков і заступник керівника Адміністрації президента - прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Раніше повідомлялося, що зустріч лідерів Німеччини, Франції та Росії розпочалася в суботу в Гамбурзі на полях саміту G20 о 9.30 за київським часом.

Меркель, Макрон і Путін говорять про Мінські домовленості

У Гамбурзі на полях саміту G20 о 9.30 за київським часом почалася зустріч у тристоронньому форматі лідерів ФРН, Франції та Росії.

Як повідомляє Укрінформ, канцлер Ангела Меркель і президенти Еммануель Макрон і Володимир Путін обговорюють роботу в Нормандському форматі і ситуацію з виконанням Мінських домовленостей.

Напередодні українську тематику обговорювали у двосторонніх форматах, зокрема, Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Крім того, перед самітом G20 президент США Дональд Трамп та канцлер Німеччини Ангела Меркель провели зустріч, на якій обговорили питання виконання Мінських угод.

Трамп назвав зустріч з Путіним приголомшливою

Президент США Дональд Трамп оцінив свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним як приголомшливу.

Про це він заявив у суботу в Гамбурзі під час зустрічі з прем’єром Британії Терезою Мей, повідомляє The Guardian.

За словами американського президента, зустріч з Володимиром Путіним, яка відбулася у п’ятницю, була "приголомшливою".

Як відомо, сама зустріч тривала понад дві години.

Під час неї була досягнута домовленість, щодо перемир’я на південному заході Сирії. Крім того, Путін і Трамп обговорили Україну. Також піднімалися питання втручання Росії у вибори в США.

У Гамбурзі розпочалася зустріч Меркель, Макрона і Путіна

У Гамбурзі на полях саміту G20 о 9.30 за київським часом почалася зустріч у тристоронньому форматі лідерів ФРН, Франції та Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Канцлер Ангела Меркель і президенти Еммануель Макрон і Володимир Путін обговорюють роботу в Нормандському форматі і ситуацію з виконанням Мінських домовленостей.

Напередодні українську тематику обговорювали у двосторонніх форматах, зокрема, Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Лідери G20 прийняли заяву про протидію тероризму

Відповідний документ опублікований сайті Єврокомісії.

"Ми, лідери G20, рішуче засуджуємо всі терористичні атаки в усьому світі і єдині і тверді в боротьбі з тероризмом і його фінансуванням", - йдеться в заяві.

Учасники саміту домовилися, дотримуватися міжнародних зобов'язань і розширювати співпрацю. Зокрема мова йде про Глобальну контртерористичну стратегію ООН та обмін даними між розвідувальними та правоохоронними органами країн, включаючи Інтрепол.

Окремо в заяві наголошується на необхідності боротьби з фінансуванням тероризму.

"Ми підкреслюємо нашу рішучість зробити міжнародну фінансову систему повністю ворожої до фінансування тероризму та зобов'язуємося поглиблювати міжнародне співробітництво та обмін інформацією, включаючи роботу з приватним сектором, який грає критичну роль в глобальних зусиллях у боротьбі з фінансуванням тероризму", - йдеться в прийнятому документі.

Лідери G20 закликали до посилення заходів у боротьбі з фінансуванням терористичних організацій, зокрема, ІДІЛ, Аль-Каїди і їх афілійованих осіб.

Крім того, підписанти домовилися вживати заходів для боротьби з використанням Інтернету і соціальних мереж в терористичних цілях, таких як пропаганда, фінансування і планування терористичних актів, підбурювання до тероризму, радикалізація і вербування.

При цьому в документі підкреслюється, що всі заходи мають вживатися при повному дотриманні прав людини.

США та Росія вирішили створити "канал зв'язку" щодо ситуації на Донбасі

Крім того, новий спецпредставник США по Україні Курт Волкер найближчим часом може відвідати Москву.

Російська і американська сторона домовилися створити "канал зв'язку" між представниками держав щодо врегулюванню ситуації на Донбасі в рамках Мінських домовленостей. Про це за результатами зустрічі президентів США та Росії на полях G20 заявив міністр закордонних справ Сєргєй Лавров.

«Домовлено створити канал між представником Російської Федерації і представником Сполучених Штатів для того, щоб використовувати цю можливість, можливості, які є у США для просування врегулювання на основі Мінських домовленостей», — сказав Лавров.

Він додав, що новий спецпредставник США по Україні Курт Волкер найближчим часом може відвідати Москву.

"Під час обговорення України американська сторона повідомила, що вони призначили спеціального представника з врегулювання української кризи. Розраховуємо, що він прибуде в Москву найближчим часом", - сказав Лавров, передає ТАСС.

Нагадаємо, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибуде 9 липня з офіційним візитом до Києва.

США і РФ домовилися про створення трьох зон перемир'я у Сирії

Перемир'я почне діяти 9 липня опівдні за часом Дамаска.

У п'ятницю, 7 липня, Вашингтон і Москва домовилися про створення на південному заході Сирії трьох зон перемир'я. Про це розповів міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров,передає Укрінформ.

"Сьогодні в столиці Йорданії завершили роботу експерти трьох країн і вони погодили меморандум про перемир'я на південному заході Сирії", - повідомив Лавров.

Він поінформував, що перемир'я почне діяти 9 липня опівдні за часом Дамаска.

США і Росія, за словами Лаврова, взяли на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню та гуманітарний доступ.

"На перших порах безпека навколо цієї зони деескалації забезпечуватиметься з використанням сил і засобів російської військової поліції та в координації з йорданцями й американцями", - уточнив він.

При цьому дипломат підкреслив важливість збереження суверенітету Сирії.

Глава МЗС РФ назвав зустріч конструктивною і такою, на якій кожен з лідерів відстоював свої національні інтереси, але не прагнув до конфронтації.

23-хвилинна зустріч, що планувалася на полях саміту G20 у Гамбурзі, тривала 2 години 15 хвилин.

Раніше повідомлялося, що американські кораблі та літаки поблизу Сирії перебувають у стані підвищеної бойової готовності, аби завдати ракетного удару по країні, зокрема ракетами BGM-109 Tomahawk, у випадку, якщо сирійська влада застосує хімічну зброю.

Зустріч Трампа і Путіна тривала понад 2 години

Перша зустріч лідерів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа завершилася в Гамбурзі, вона тривала майже 2 години 20 хвилин.

Про це повідомляє РИА Новости.

Бесіда почалася в 16.09 в залі для переговорів Виставкового центру Гамбурга, а завершилася в 18.26 за місцевим часом.

Представник Держдепу в свою чергу також заявив про завершення зустрічі, зазначивши, що вона тривала дві з половиною години, зазначає Reuters. Зустріч розпочалася із рукостискання Дональда Трампа та Володимира Путіна, після чого вони коротко поспілкувалися з журналістами.

Трамп сказав, що для нього "честь" зустрітися з російським лідером. "Я з нетерпінням чекаю на багато позитивних речей для США та Росії", - заявив Трамп.

Путін сказав, що радий познайомитися з американським президентом і очікує, що "зустріч принесе позитивний результат".

З'явилося відео зустрічі Трампа та Путіна на саміті G20

"Я дуже радий з Вами зустрітися. Для мене це велика честь", - сказав Трамп, перед тим як президенти потиснули руки один одному.

Відео перших хвилин зустрічі опубліковано на сторінці "Радіо Свобода" у Facebook.

У свою чергу Путін висловив сподівання, що на зустрічі будуть обговорені "важливі питання" міжнародних відносин.

Путін і Трамп розпочали зустріч на саміті G20

Президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін розпочали зустріч на полях саміту "Великої двадцятки".

Як повідомляє ТАСС, зустріч розпочалася з невеликим запізненням. Очікується, що вона триватиме близько півгодини.

Зустріч розпочалася із рукостискання Дональда Трампа та Володимира Путіна, після чого вони коротко поспілкувалися з журналістами.

Трамп сказав, що для нього "честь" зустрітися з російським лідером. "Я думаю, все буде добре", - сказав Трамп і додав, що "хороші речі" трапляються. Далі Путін і Трамп зустрічатимуться за зачиненими дверима. У зустрічі з російської сторони братиме участь глава МЗС Сергій Лавров, з американської — Держсекретар Рекс Тіллерсон. Також будуть присутні перекладачі.

G20: Трамп і Путін вперше зустрілися і потиснули руки

Президент США Дональд Трамп та російський президент Володимир Путін вперше зустрілися на полях саміту "Великої двадцятки" у Гамбурзі.

Зустріч відбулася у кулуарах перед початком саміту G20. Трамп і Путін потиснули руки і обмінялися кількома фразами.

При зустрічі також були присутні президент Китаї і президенти Єврокомісії та Європейської ради.

Сьогодні Трамп і Путін проведуть більш тривалу зустріч віч-на-віч. Вона має розпочатися орієнтовно о 16:45 за Києвом. Очікується, що зустріч триватиме 35 хвилин.

У Гамбурзі під час заворушень постраждали понад 150 поліцейських

Внаслідок сутичок протестувальників із поліцейськими в Гамбурзі під час саміту G20 постраждали вже 159 правоохоронців

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У чотирьох офіцерів діагностовано поранення очей та струс мозку. В гамбурзькому районі Альтона близько 60 осіб у масках напали на поліцію з камінням.

На допомогу гамбурзьким силовикам із Берліна вирушили три підрозділи поліції.

Під час заворушень затримано вже 45 протестувальників.

Маленький син Трюдо став головною зіркою саміту G20

Трирічний син прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо Адріан став головною фотозіркою саміту G20

Про це повідомляє видання People.

Як зазначається, прем'єр Канади Джастін Трюдо взяв з собою на саміт держав G20, свого трирічного малюка, який дуже швидко став головною сенсацією саміту.

Трюдо, його дружина, Софі Грегуар-Трюдо та їх трирічний син, Адріан, прибули всі разом на саміт, де вони втрьох виглядали як одна справжня канадська сім'я, а фотографи впіймавши момент зробили чимало гарних світлин.

В мережі одразу взялися коментувати ці світлини, захоплюючись ними.

"Дитина - це канадський скарб", - написав один з користувачів.

Меланія Трамп не може покинути готель у Гамбурзі через протестувальників

Дружина президента США не змогла приєднатися до початку програми партнерів учасників саміту "Великої двадцятки", оскільки цьому перешкоджають демонстранти.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

За словами речниці першої леді США, поліція ще не підтвердила, що Меланія Трамп може залишати будівлю.

"Поки що ми не отримали дозволу від поліції залишити гостьовий будинок", - повідомила вона.

Президент США Дональд Трамп та американська делегація зупинилися у гостьовому будинку Сенату Гамбурга після того, як співробітникам Білого дому не вдалось забронювати місця у готелі. За даними німецьких ЗМІ, вони надто пізно зайнялись резервацією номерів у готелі.

Нагадаємо, у програмі партнерів учасників саміту — відвідини німецького кліматичного центру. Ідея візиту належить чоловікові канцлера Німеччини Йоахіму Зауеру, професора фізичної та теоретичної хімії.

Як відомо, після травневого саміту "Великої сімки" Дональд Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. Цей крок європейські країни одноголосно засудили.

Під час сутичок у Гамбурзі перед самітом G20 постраждали понад 70 поліцейських

У німецькому Гамбурзі у зіткненнях з антиглобалістами перед самітом Великої двадцятки постраждали 76 поліцейських.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine, п'ятеро з них знаходяться в лікарнях.

Демонстрації почалися напередодні саміту G20, який офіційно починається 7 липня.

По всьому місту, за даними поліції, в них брали участь близько 6 тисяч осіб, вони нападали на поліцейських з пляшками і піротехнікою. Також протестуючі підпалювали машини.

Зокрема, демонстранти напали на поліцейську дільницю в окрузі Альтона. Учасники протесту виступили під гаслом Welcome to Hell.

Раніше повідомлялося, що аби розігнати протестуючих, поліція застосувала водомети.

До цього німецька поліція розігнала понад 500 противників саміту G20 у Гамбурзі.

Протести у Гамбурзі почались 2 червня. Акцію організували представники трудових, природоохоронних, правозахисних та релігійних організацій.

Під час саміту очікується до 100 тисяч протестувальників.

Нагадаємо, у саміті візьмуть участь президент США Дональд Трамп, президент Росії Володимир Путін та президент Туреччини Тейїп Ердоган.

Джерело: «Громадське».

Меркель і Трамп обговорили Україну перед самітом G20

Також розмова стосувалася ситуації на Близькому Сході та відносин із КНДР.

Напередодні саміту Великої двадцятки (G20) у Гамбурзі канцлерка Німеччини Анґела Меркель ввечері у четвер, 6 липня, зустрілася з президентом США Дональдом Трампом. За словами речника німецького уряду, під час зустрічі, що тривала близько години, лідери двох країн обговорили важливі теми порядку денного саміту G20.

"Окрім того, порушувалися також гострі питання світової політики: як-от Північна Корея, ситуація на Близькому Сході та конфлікт на Сході України", - додав речник, цитує агентство dpa.

У зустрічі брали участь міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель та держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також донька американського президента Іванка Трамп та її чоловік Джаред Кушнер, який є радником Трампа.

Нагадаємо, Анґела Меркель заявила, що очікує від зустрічей на полях саміту прогресу у розв'язанні криз у Сирії та на Сході України. Вона планує обговорити питання конфлікту на Донбасі з Емануелем Макроном та Владіміром Путіним. У Гамбурзі планується також перша зустріч Дональда Трампа та Владіміра Путіна.

Схожі новини