Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп обговорив із Дудою конфлікт в Україні і протидію дестабілізаційній поведінці Росії

  • 06.07.2017, 11:58
  • 2 173

Візит Дональда Трампа до Польщі є надважливим, адже свідчить про стратегічну важливість відносин між Варшавою і Вашингтоном.

Президенти Польщі та США обговорювали під час двосторонніх переговорів у Варшаві кризу в Україні, передає ТСН.

Про це повідомив за підсумками зустрічі польський лідер Анджей Дуда.

Про результати розмови наразі нічого невідомо. Втім, відомо, що це було в розрізі вирішення безпекових питань у регіоні.

Дуда зазначив, що візит Дональда Трампа до Польщі є надважливим, адже свідчить про стратегічну важливість відносин між Варшавою і Вашингтоном.

Своєю чергою, президент США зазначив, що Штати працюватимуть з Польщею щодо протидії "російським діям" у Східній Європі. Дуда також охарактеризував поведінку Росії як таку, що дестабілізує ситуацію.

"Розмовляли про присутність американських солдатів у Польщі, обговорили зміцнення безпеки в нашій частині Європи, а також на східному фланзі НАТО. Ми говорили про ситуацію в Україні", - прокоментував польський лідер.

Після візиту до Польщі Трамп вирушить до Німеччини, де 7-8 липня відбудеться саміт Великої двадцятки. Там американський президент ймовірно проведе Лавров підтвердив зустріч Трампа і Путіна у липні Лавров підтвердив зустріч Трампа і Путіна у липні розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, принаймні про це заявляє російська сторона.

Схожі новини