Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко: «Україна вітає єдність та солідарність ЄС у питанні продовження санкцій проти Росії»

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Брюселя провів зустріч з Президентом Європейськоі Ради Дональдом Туском, на якій було обговорено питання відновлення миру Україні та врегулювання ситуації на Донбасі.

Глава Української держави висловив задоволення координацією дій з Президентом Європейськоі Ради щодо питання миру в Україні.

Петро Порошенко нагадав про свою зустріч з Президентом США і висловив впевненість, що дії по налагодженню миру будуть більш ефективними. За його словами, переговори у США в першу чергу стосувались питання продовження санкцій проти Росії. «Сполучені Штати, як ви знаєте, запровадили нові санкції і підтвердили, що ці санкції залишатимуться в силі до повної імплементації Мінських угод», - зазначив Петро Порошенко.

«Я сьогодні був надзвичайно радий почути від Дональда Туска та в рамках наших консультацій з іншими лідерами Євросоюзу, що позиція Євросоюзу - це єдність та солідарність з Україною. Це життєво важливо для нас», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ. Він зазначив, що українська сторона вітає повідомлення про продовження санкцій проти Росії.

Петро Порошенко також повідомив, що поінформував Дональда Туска про ситуацію на Донбасі. Він наголосив на неприпустимості продовження обстрілів, необхідності виведення військових та техніки з окупованих територій та звільнення заручників.

Президент зазначив, що Україна також ефективно координує свої позиції з ЄС у питанні політично мотивованого російського проекту «Північний потік -2», який спрямований не тільки проти України, а й проти всього Євросоюзу. «Диверсифікація енергоресурсів, енергетична кооперація і ефективна співпраця дуже важливі для нас», - додав він.

ЄС запевнив Порошенка у продовженні санкцій проти Росії

Європейський Союз має намір продовжити антиросійські санкції

Про це під час спільного брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дані про те, що санкції будуть продовжені, - це те, чому ми раді на сьогоднішній день", - наголосив він.

Порошенко також нагадав, що США так само підтвердили, що санкції проти Кремля не скасують, поки держава не виконає Мінські угоди. Таким чином, за його словами, важливо координувати питання санкцій із західними партнерами.

Схожі новини