Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп звинуватив Комі у брехні і готовий свідчити під присягою

Трамп звинуватив колишнього директора ФБР у брехні.

Президент США Дональд Трамп звинуватив колишнього директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі у брехні в комітеті Сенату щодо змісту приватних зустрічей між ними й заявив, що готовий дати про це власні свідчення під присягою.

Про це він заявив виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні після зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, який прибув із візитом, передає Радіо Свобода.

Трамп заявив, що з його боку не було "ніякої змови, ніякого перешкоджання" — маючи на увазі звинувачення, що його помічники, зокрема, перший радник із національної безпеки в його адміністрації Майкл Флінн, змовлялися з Росією про підтримку в передвиборчий час і що він намагався перешкодити розслідуванню в цій справі.

За словами Трампа, частина того, що говорив на слуханні в Сенаті Комі, "просто неправда". На запитання, чи готовий він сам свідчити під присягою з його версією щодо змісту розмов із Комі, Трамп відповів: "На сто відсотків".

Трамп також заперечив слова Комі, що у приватних розмовах казав йому припинити розслідування щодо Флінна і що просив його про лояльність.

Конгрес попросив у Білого дому записи розмов Трампа з Комі

Сенат просить колишнього директора ФБР Джеймса Комі передати записи приватних розмов з президентом США Дональдом Трампом, такий самий запит отримав і Білий дім, йдеться, в тому числі, і про аудіозаписи.

Про це повідомляє CNN.

Лідери комітету Сенату, що здійснює розслідування щодо втручання Росії у вибори, республіканець Майкл Конауей і демократ Адам Шифф надіслали запити безпосередньо Комі на передачу копій його записів. Вони також надіслали окремий запит раднику Трампа Дону Мак-Гану щодо будь-яких записів їх зустрічей.

Записи, в тому числі аудіо, якщо вони існують, мають бути передані до 23 червня.

Екс-директор ФБР Комі відповів на питання про втручання Росії у вибори США

Про це він заявив він під присягою, відповідаючи у Сенаті.

Колишній директор ФБР Джеймс Комі заявив, що у нього немає сумнівів щодо того, що Росія намагалася втрутитися в президентські вибори в США.

"Ні", - заявив він під присягою, відповідаючи у Сенаті на питання про те, чи є у нього сумніви про втручання РФ у вибори.

Колишній глава ФБР також повідомив, що не володіє інформацією про те, що можливе російське втручання призвело до фальсифікації бюлетенів на президентських виборах в США.

"Я був впевнений, що фальсифікації бюлетенів не було", - заявив він, відповідаючи на питання на слуханнях. При цьому Комі підкреслив, що відповідає на це питання, спираючись на ті дані, які мав до моменту відходу зі своєї посади.

Комі заявив, що був у збентежений рішенням президента США Дональда Трампа звільнити його, але розумів, що той має на це право.

"Я розумів, що президент може звільнити мене з будь-якої причини або без причини зовсім", - зазначив Комі, додавши, що, тим не менш, був здивований, коли дізнався про своє звільнення з посади з новин по телебаченню.

"Пояснення (причини звільнення ) мене здивували і збентежили. Вони мене здивували, бо у нас з президентом було багато розмов з приводу моєї роботи і до, і після того, як він вступив на посаду", - сказав екс-глава ФБР.

За словами Дж.Комі, Трамп неодноразово говорив йому, що задоволений його роботою.

"Я був в збентежений, коли побачив по телебаченню, як президент говорив, що звільнив мене через російське розслідування", - заявив екс-глава ФБР.

Комі також додав, що здивувала його й інша причина звільнення, згідно з якою він нібито втратив посаду через ті рішення, які він ухвалював у рік президентських виборів.

Нагадаємо, колишній директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі 8 червня дав персональні покази Сенату США, а саме Комітету з розвідки.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини