Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Інцидент біля Собору Паризької Богоматері: Нападник кричав, що це помста за події в Сирії

Судова влада країни не виключає, що мова могла йти про спробу теракту.

Чоловік, який скоїв напад на працівника поліції біля Собору Паризької Богоматері, кричав, що хоче помститися за події в Сирії. Про це заявив голова МВС Франції Жерар Коллон.

"Він кричав: "Це - за Сирію". Додаткових даних у нас поки немає", - сказав журналістам міністр, який прибув до собору.

Коллон пояснив, що саме в зв'язку з цим згадуванням Сирії судова влада країни не виключає, що мова могла йти про спробу теракту.

У свою чергу, французькі ЗМІ повідомляють з посиланням на джерела, близькі до розслідування, що чоловік також говорив, що має відношення до терористичного угруповання Ісламська дердава і називав себе "солдатом халіфату (проголошеної терористами держави — ред.)".

Нагадаємо, у вівторок, 6 червня, у Парижі працівники французької поліції знешкодили чоловіка, який спробував вчинити напад поблизу Собору Паризької Богоматері. Нападник отримав поранення.

Згодом стало відомо, що близько 900 заблоковані в Соборі Паризької Богоматері. Їх перевіряли правоохоронці. Інтерфакс-Україна

У Соборі Паризької Богоматері після стрілянини заблоковані близько 900 людей

Поліція обіцяє всіх відпустити після завершення перевірок.

Близько 900 наразі заблоковані в Соборі Паризької Богоматері після стрілянини, яка сталася у вівторок, 6 червня, повідомляє сайт французької газети "Фігаро".

Людей у соборі попросили сісти. Працівники поліції перевіряють, чи немає серед відвідувачів спільників людини, яка раніше спробувала напасти на правоохоронця поблизу цієї туристичної пам'ятки. Передбачається, що людям дозволять вийти після завершення перевірки.

У свою чергу, в префектурі поліції Парижа запевнили, що людей випустять з собору після завершення перевірок.

"Відвідувачів, заблокованих в соборі, будуть поетапно виводити назовні після завершення необхідної процедури перевірки", - йдеться в повідомленні префектури.

Нагадаємо, працівники французької поліції знешкодили чоловіка, який спробував вчинити напад поблизу Собору Паризької Богоматері. Нападник отримав поранення.

У Франції невідомий із молотком напав на поліцейський патруль біля Собору Паризької Богоматері

Зловмисник отримав поранення.

У Парижі біля кафедрального собору Нотр-Дам чоловік із молотком напав на поліцейського, який поранив нападника. Про це повідомляє ВВС.

"За повідомленнями французької поліції, правоохоронці застрелили людину за межами собору Нотр-Дам в Парижі, після того, як вона спробувала атакувати офіцера за допомогою молотка. Підозрюваний був поранений в груди. Постріли призвели до паніки серед відвідувачів. Територія навколо собору була закрита, і людей просять триматися подалі", - йдеться в публікації.

Поліцейский внаслідок нападу отримав травми, нападник помер на місці.

Район оточено, йде поліцейська операція. Паризька прокуратура вже розпочала розслідування справи.

Відвідувачі собору Нотр-Дам закрилися з середини. Зараз до них прийшла поліція. Ситуація спокійна і контрольована.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини