Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція встановила особи трьох організаторів терактів у Лондоні

  • 05.06.2017, 00:00
  • 3 520

Наразі тривають обшуки в районі, де жив один із нападників.

Британські слідчі встановили особи трьох нападників, які в ніч на неділю, 4 червня, здійснили теракти на Лондонському мосту і на ринку Боро. Про це повідомляє ВВС.

"ВВС розуміє, що слідчі встановили особи трьох нападників. Проте, хоча вони і були встановлені, їх навряд чи зараз офіційно назвуть", - повідомляє медіакомпанія з посиланням на свого кореспондента.

За даними британської служби, зрозуміло, що один з нападників жив у східному районі Лондона Баркинг. Вранці поліція провела там рейд і згодом повідомила про затримання 12 осіб у справі терактів. Наразі в цьому районі тривають обшуки за іншими адресами.

Глава МВС Британії: "Лондонські терористи були радикальними ісламістами"

Виконавці терористичної атаки, внаслідок якої у Лондоні загинуло 7 осіб, вірогідно були радикальними ісламістськими терористами.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд, повідомляє Reuters.

"Ми впевнені у тому, що вони були радикальними ісламістськими терористами, саме цією ідеологією вони керувались. Тепер ми повинні з’ясувати, звідки походить цей радикалізм", - розповіла міністр, коментуючи особи трьох нападників.

Поки не зрозуміло, чи були нападники відомі британській владі раніше.

Радд також заявила, що між терористичною атакою 22 травня у Манчестері та нічними атаками у Лондоні за попередніми даними зв’язку немає.

"Ми вважаємо, такий зв’язок є малоймовірним. Схоже, його не було, однак ми наразі не можемо відкидати і цього", - наголосила Радд.

Джерело: УП

Українці не постраждали внаслідок теракту в Лондоні

Українців серед постраждалих внаслідок теракту в Лондоні немає.

Про це повідомив Департаменту консульської служби МЗС України в Twitter, посилаючись на інформацію поліції Лондона станом на 10:00.

"Українців серед постраждалих немає. Консул підтримує контакт з компетентними органами", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, співчуття Великобританії та сім'ям загиблих від теракту висловили президент Петро Порошенко та прем'єр Володимир Гройсман.

Джерело: УП

Серед постраждалих під час терористичної атаки в Лондоні є іноземці

Внаслідок нападу терористів в Лондоні в ніч на неділю постраждали принаймні двоє громадян Франції.

Такі дані оприлюднив офіс президента Франці Емануеля Макрона.

"Серед жертв (теракту в Лондоні) є громадяни Франції", - йдеться в заяві Макрона, оприлюдненій в неділю, яку наводить Reuters.

Згодом речник Єлисейського палацу уточнив, що йдеться про двох постраждалих французів, в тому числі про одного, що отримав серйозні поранення.

Про громадян інших держав, що могли постраждати внаслідок інциденту, наразі не повідомляється.

У ніч на неділю шестеро осіб було вбито в результаті нападу в центрі Лондона. Терористи на білому фургоні врізались у пішоходів на Лондонському мосту, після чого напали на людей із ножами на ринку Боро.

Джерело: УП

Опубліковане фото ймовірного терориста з Лондона

В соціальних мережах один з користувачів опублікував фото чоловіка, що лежить на тротуарі. На знімку видно, що до тіла чоловіка примотані якісь предмети.

Про це повідомляє "російська служба ВВС".

Зазначимо, британські ЗМІ повідомляли про те, що двох нападників було вбито. Проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. Також повідомлялося, що на ймовірних терористах були одягнуті муляжі поясів смертників.

Водночас, як повідомляють медики, внаслідок інциденту госпіталізовано 30 осіб, ще кілька осіб отримали медичну допомогу на місці подій.

Джерело: УП

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень