Передплата 2024 «Добра кухня»

Мільярдер США дасть $15 млн ООН після виходу країни із угоди по клімату

  • 02.06.2017, 10:20
  • 2 827

Американський мільярдер Майкл Блумберг пожертвував $15 млн на дотримання Паризької угоди по клімату.

Про це пише журнал Forbes.

Кошти підуть на діяльність виконавчого секретаріату Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату.

У своїй заяві Блумберг наголосив, що "американці не виходять з Паризького угоди по клімату". Він додав, що Вашингтон "не зможе зробити нічого, щоб нас зупинити".

Колишній мер Нью-Йорка Блумберг входить в число найбагатших людей світу за версією Forbes, його статки оцінюють у $45,6 млрд.

Джерело: espreso.tv

Світові лідери засудили рішення Трампа з клімату

Президент США Дональд Трамп після оголошення про вихід з Паризької угоди провів телефонні переговори з Меркель, Макроном, Мей і Трюдо.

Про це пише DW.com.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом США, в ході якої висловила жаль у зв'язку з рішенням Білого дому про відмову від Паризької угоди. При цьому Меркель підкреслила відданість ФРН умовам Паризької угоди.

Крім Меркель, Трамп провів телефонні розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном, прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей і главою уряду Канади Джастіном Трюдо.

Американський лідер намагався пояснити їм свою позицію по кліматичній угоді, передає Reuters з посиланням на високопоставленого представника Білого дому. Співрозмовник агентства заявив, що Трамп "запевнив лідерів у прихильності Америки Трансатлантичному альянсу і активному прагненню захищати навколишнє середовище".

Багато глав держав публічно засудили його рішення. Французький президент, виступаючи зі спеціальним телевізійним зверненням, заявив, що Трамп зробив історичну помилку і додав, що "США повернулися спиною до світу". Він також підкреслив, що країни, що залишилися в Паризькій угоді, не вестимуть переговорів про менш амбітний план боротьби зі зміною клімату, ніж вже узгоджений.

Канадський прем'єр Трюдо підтвердив переговори з Трампом після його рішення з питання клімату та заявив, що "глибоко засмучений" цем кроком американської адміністрації. Він підкреслив, що Канада залишається прихильною "боротьбі зі зміною клімату і підтримці чистого економічного зростання".

Британський прем'єр Тереза ​​Мей раніше відмовилася від публічної критики Трампа у зв'язку з його позицією щодо клімату, заявивши, що він, як президент США, має право визначати точку зору своєї країни з цього питання. При цьому вона додала, що лідери країн "великої сімки" - за винятком США - раніше вже висловили свою позицію на саміті в Італії і мають намір дотримуватися Паризької угоди.

В особистій телефонній розмові з Трампом 1 червня, як повідомив прес-секретар британського уряду, Мей висловила своє засмучення і зазначила, що ці домовленості є глобальними рамковими умовами, необхідними для "захисту процвітання і безпеки майбутніх поколінь."

Путін вступився за Трампа через вихід з кліматичної угоди

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не засуджуватиме президента США Дональда Трампа за вихід із Паризької кліматичної угоди

Про це повідомляє Reuters.

При цьому Путін зазначив, що очікував на продовження участі Вашингтона в угоді. Виступаючи на економічному форумі в Санкт-Петербурзі, Путін сказав, що Паризька угода була хорошим документом, але Росія поки що не ратифікувала його, оскільки чекає на врегулювання певних технічних деталей.

Водночас російський лідер стверджує, що все ще є час дійти згоди щодо кліматичного договору, попри заяву Вашингтона про вихід.

"Не хвилюйтеся, будьте щасливі", - процитував російський президент відому пісню.

Джерело: espreso.tv

Шварценеггер розкритикував рішення Трампа про вихід з Паризької угоди

Актор і колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер переконаний, що рішення президента Дональда Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату помилкове і не допоможе американській економіці

Про це повідомляє газета The Hill.

"Захист навколишнього середовища не зруйнує нашу економіку", - заявив Шварценеггер з приводу тверджень Трампа про те, що Паризька хартія призведе до втрати 2,7 млн ​​робочих місць в Сполучених Штатах до 2025 року. Навпаки, за словами Шварценеггер, правильна екологічна політика сприяє економічному зростанню.

Зазначимо, що саме при губернаторстві Шварценеггера у Каліфорнії були прийняті нові стандарти в області захисту навколишнього середовища.

"Одна людина не зможе зруйнувати наш прогрес і зупинити революцію в області чистої енергетики. Він не зможе повернути час назад", - сказав Шварценеггер.

Джерело: espreso.tv

Макрон: «США повернулися спиною до світу»

Рішення президента США Дональда Трампа про вихід із Паризької кліматичної угоди — помилка і для США, і для всієї планети.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє BBC.

"Зміна клімату — одна з головних проблем нашого часу. Він змінюється вдень і вночі, але зміна клімату глобальна. Це торкається всіх і якщо ми нічого не зробимо, наші діти пізнають світ міграції, воєн, злиднів, небезпечний світ. Це не те майбутнє, яке ми хочемо для себе, це не те майбутнє, яке ми хочемо для своїх дітей, це не те майбутнє, яке ми хочемо для нашого світу", - заявив Макрон.

У своїй промові через кілька годин після оголошення Трампа про вихід США з угоди, Макрон сказав, що немає "жодного плану Б" щодо зміни клімату. Це рішення, за його словами, помилка і для США, і для нашої планети. Він закликав, перефразовуючи гасло передвиборної кампанії Трампа, "зробити нашу планету великою знову".

При цьому Макрон запросив американських вчених переїхати до Франції і продовжити свою роботу, зазначивши, що США можуть відвертаються від світу, але його країна не відвертатиметься від Америки.

Маск відмовився бути радником Трампа через вихід з Паризької угоди

Американський підприємець Ілон Маск відмовляється від участі в раді при Білому домі у зв'язку з виходом США з Паризької кліматичної угоди.

Про це він написав у twitter відразу після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про відмову від участі в кліматичному пакті, пише DW.com.

"Я виходжу з президентської ради. Зміна клімату - це реальність. Відмова від Парижа не на користь ані Америці, ані світу", - написав він.

Маск - співзасновник таких відомих на весь світ компаній, як Tesla, SpaceX і PayPal - консультував Білий дім з декількох питань: на тему бізнесу і створення нових робочих місць, а також інфраструктурних питань. Раніше він попереджав, що припинить співпрацю з адміністрацією президента в разі відмови США від виконання міжнародної кліматичної угоди.

Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди

США виходять з Паризької кліматичної угоди.

Про це йдеться в заяві президента США.

За словами Трампа, ця угода невигідна для Сполучених Штатів.

"Одне за іншим, ми тримаємо обіцянки, які я давав американському народу під час передвиборної кампанії", - заявив Трамп, перераховуючи дані обіцянки, серед яких також відзначив створення робочих місць і перенесення фабрик і заводів на територію США.

"Тому, щоб виконати мій урочистий обов'язок захищати Америку і її громадян, Сполучені Штати підуть з Паризької кліматичної угоди", - заявив він.

При цьому він додав, що має намір почати переговори про нову, за його словами, більш вигідну для США кліматичну угоду.

Схожі новини