Передплата 2024 «Добра кухня»

Макрон про зустріч з Путіним: "Нас розділяють суперечності"

  • 30.05.2017, 09:00
  • 3 501

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що без відкритого і щирого діалогу прогресу з українського та сирійського питання не буде.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічі в Парижі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми провели прямий, відвертий обмін думками. Я сказав все, що думав президенту Путіну. Нас розділяють загальні суперечності. Ми бачимо, як будувати спільні дії. Якщо у нас не буде відкритого, щирого діалогу, то у нас не буде прогресу ні з українського питання, ні щодо сирійського питання", - написав Макрон.

Нагадаємо, вчора Макрон заявив, що у разі ескалації конфлікту на сході України санкції проти Росії треба посилити. Він також закликав якомога швидше провести переговори у "нормандському форматі".

Також президент Франції назвав телеканал Russia Today та інформаційне агентство Sputnik "органами брехливої пропаганди".

Джерело:УП

Путін готовий відповісти Макрону про українських політв'язнів

Путін буде готовий дати вичерпні пояснення щодо українських політв'язнів, якщо це питання буде піднято французькою стороною.

Про це заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію про те, що родичі незаконно утримуваних в РФ українців написали листа президенту Макрону напередодні візиту російського лідера в Париж з проханням підняти цю тему.

"В цілому це не питання двосторонніх російсько-французьких відносин", - сказав Пєсков.

"Якщо вона (тема) буде піднята з французької сторони, то я не сумніваюся, що президент дасть вичерпні пояснення", - сказав він.

Джерело: УП

EUobserver: "Макрон скаже Путіну, що санкції ЄС не будуть скасовані"

Макрон скаже Путіну, що необхідні політичні рішення в Україні та Сирії, але санкції ЄС повинні залишатися.

Про це повідомляє EUobserver з посиланням на заяви Макрона під час саміту G7.

"У мене буде важкий діалог з Росією, але нам потрібен діалог, незважаючи на все, все... Обов'язково говорити з Росією, особливо з питань Сирії", - сказав Макрон.

Він наголошував, що "ми повинні говорити з Росією, щоб змінити рамки для виходу з військової кризи в Сирії і побудувати... політичне рішення".

Макрон зазначив, що G7 погодилися, що економічні санкції проти Росії повинні залишатися, поки країна не припинить війну на сході України.

"Я поважаю ці принципи, і я буду продовжувати підтримувати їх", - сказав французький лідер.

Він сказав, що хотів би взяти участь в саміті з Україною в так званому "нормандському форматі" - з Німеччиною, Росією і Україною - як "якомога швидше".

Джерело: espreso.tv

На зустрічі Путіна і Макрона Україна буде пріоритетною

Перспективи "нормандського формату" і Україна будуть пріоритетними темами міжнародної частини переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента Франції Еммануеля Макрона.

Також президенти обговорять ядерну проблематику КНДР, ситуацію в Сирії та Лівії, повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков напередодні візиту Путіна до Франції, передає Інтерфакс-Україна.

"Україна (на переговорах - ІФ) буде займати велике місце з точки зору перспектив функціонування "нормандського формату", - сказав Ушаков.

Він нагадав, що в останній телефонній розмові ще колишнього складу "нормандської четвірки" - за участю попереднього президента Франції Франсуа Олланда - була досягнута домовленість про те, що цей формат продовжить роботу, і новий президент активно підключиться до неї.

За його словами, ця тематика обговорювалася 15 травня в ході візиту Макрона в Берлін.

"Еммануель Макрон знає точку зору пані Меркель (канцлер ФРН Ангела Меркель - ІФ), зараз він дізнається наші оцінки стану справ з розвитку важкої внутрішньоукраїнської кризи", - зазначив Ушаков і таким чином вкотре не визнав РФ стороною конфлікту.

Він додав: "Головне, що ми очікуємо, що президенти підтвердять необхідність найщільнішою роботи в "нормандському форматі" і безальтернативність Мінських домовленостей. Це буде цікава дискусія, і ми до цього готуємося", - сказав представник Кремля.

Крім того, лідери Франції і Росії мають намір обговорити ядерну проблематику КНДР, ситуацію в Сирії та Лівії.

Зустріч президентів пройде в Версалі.

Джерело: УП

Макрон обіцяє жорсткий діалог з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон обіцяє провести жорстку розмову під час першої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 29 травня.

Зустріч відбудеться у Версальському палаці під Парижем, повідомляє видання Reuters.

Він зазначив, що попри те, що відносини між двома державами були затьмарені недовірою, діалог з Кремлем має життєво важливе значення для вирішення низки міжнародних суперечок.

"Конче необхідно говорити з Росією, тому що існує цілий ряд міжнародних питань, які не будуть вирішені без жорсткого діалогу з нею. Я буду вибагливим під час розмови з Росією", - наголосив Макрон.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини