Передплата 2024 «Добрий господар»

Макрон представив новий склад уряду Франції

Президент Франції Еммануель Макрон представив склад нового Кабінету міністрів країни.

Про це повідомляє France24.

Міністром внутрішніх справ країни призначений мер Ліона та один з найближчих соратників Макрона Жерар Колон.

Колишній міністр оборони та близький друг екс-президента Франсуа Олланда Жан-Ів Ле Дріан зайняв пост міністра закордонних справ і у справах Європи.

Главою Міністерства юстиції призначений французький політик Франсуа Байру, який відмовився від участі у виборах президента Франції, щоб підтримати Макрона.

Міністром оборони Франції призначена депутат Європейського парламенту Сільві Гулар.

Представник правої партії Республіканці Брюно Ле Мер призначений міністром економіки.

Володарка п'яти олімпійських медалей Лора Флессель зайняла пост міністра спорту, а глава видавництва Actes Sud Франсуаз Ніссен очолила Міністерство культури.

Джерело: espreso.tv

Макрон призначив нового прем'єр-міністра Франції

Уряд оч

олив мер Гавра, республіканець Едуар Філіп.

Склад уряду оголосять у вівторок, 15 травня.

Важливо, що новий прем'єр не буде представником соціалістів (сам Макрон, як відомо, працював в уряді, сформованому соцпартією). Едуар Філіп є членом партії Республіканці і, як очікується, зможе залучити до роботи уряду відомих політиків-консерваторів.

Новий президент Франції Еммануель Макрон призначив прем'єр-міністром країни мера Гавра, республіканця Едуара Філіпа. Ім’я нового прем’єра оголосив генеральний секретар Єлисейського палацу Алексіс Колер.

Джерело: УТ

Макрон на інавгурацію одягнув костюм за 450 євро

Новоспечений президент Франції Еманюель Макрон на урочисту церемонії інавгурації прибув у темно-синьому костюмі від кравця Jonas et Cie.

За інформацією французьких ЗМІ, він уже упродовж багатьох років користується послугами цього ательє.

А обійшлося його урочисте вбрання йому лише у 450 євро, що дорівнює близько 13 тисячам гривень.

Зауважимо, що його дружина та тепер перша леді Франції Бріджит Торньє з’явилася у костюмі від більш іменитого будинку моди — Louis Vuitton, креативний директор якого Ніколя Геск’єр спеціально намалював до інавгурації.

Одягнула вона лавандове плаття, поверх якого було накинуто двобортний піджак. Крім того, вона мала сумочку також від Louis Vuitton

Макрон здійснив перші призначення в своєму апараті

Зокрема, новим генеральним секретарем Єлисейського палацу стане Алексі Колер, який очолював кабінет Макрона з 2014 по 2016 рік.

Команда обраного президента Франції Еммануеля Макрона повідомила про перші чотири призначення в його апараті. Про це повідомляє Reuters.

Як інформує агентство з посиланням на представників команди Макрона, новим генеральним секретарем Єлисейського палацу стане 44-річний Алексі Колер. Колер очолював кабінет Макрона з 2014 по 2016 рік, коли Макрон обіймав посаду міністра економіки Франції.

Дипломатичним радником президента призначений посол Франції в ФРН 61-річний Філіп Етьєн. Керівником апарату президента стане 64-річний Патрік Строда, який обіймав посаду префекта регіону Іль-де-Франс. Спеціальним радником Макрона призначений 30-річний Ісмаель Емельян, який раніше займався стратегією кампанії руху "Вперед".

Макрон офіційно став президентом Франції

Франсуа Олланд склав повноваження глави держави.

Емманюель Макрон в неділю, 14 травня, вступив на посаду президента Франції. Церемонія інавгурації пройшла в Єлисейському палаці в Парижі - офіційної резиденції глави французької держави і супроводжувалася салютом з 21 залпу

Інавгурація нового президента Франції відбудеться 14 травня

Офіційні результати виборів будуть оголошені в середу, 10 травня, о 17:30.

Церемонія інавгурації новообраного президента Франції Еммануеля Макрона відбудеться 14 травня. Про це повідомляє RFI.

"Офіційні результати будуть оголошені лише в середу, 10 травня, о 17:30. 14 травня — вступ на посаду нового президента і закінчення терміну президентських повноважень Франсуа Олланда", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, чинний президент Франсуа Олланд був обраний 15 травня 2012 року, і термін його повноважень закінчується 14 травня опівночі. У той же день новий президент вступає на посаду. Протокол вимагає, щоб він приїхав в Єлисейський палац, зустрівся зі своїм попередником, проводив його до порога, а сам відправився спочатку до могили Невідомого солдата, а потім в паризьку мерію.

Глава уряду може бути призначений президентом в день його вступу на посаду.

Відомо, що президенти Олланд в 2012 році і Ніколя Саркозі в 2007-му одразу після вступу на посаду вирушили до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель. Макрон ж у ході передвиборної кампанії сказав, що в разі перемоги на виборах відправиться до підрозділів французької армії, що перебувають за кордоном, але не уточнив, куди саме.

Крім президентських у цьому році у Франції відбудуться парламентські вибори, перший тур яких призначено на 11 червня, другий - на 18 червня. У другий тур проходять кандидати, які отримали в першому голоси щонайменше 12,5% зареєстрованих виборців.

Парламент 14 скликання П'ятої республіки офіційно закінчує свою роботу 19 червня. Тим не менш останнє його засідання відбудеться 22 червня.

Дружина Макрона вразила чуттєвим жестом після промови чоловіка

Дружина новообраного президента Франції Еманюеля Макрона Бріжіт Макрон вражає неймовірною підтримкою свого чоловіка.

Близько опівночі 8 травня Еманюель Макрон виступив з емоційною промовою в самому центрі Парижа.

Його штаб розгорнув сцену на Площі Карузель, що навпроти Лувру, і ще звечора там почали збиратись сотні прихильників Макрона.

Дивіться також: Вибух нестримної радості: як Париж святкує обрання Макрона президентом

Через кілька годин після оголошення екзит-полів, які показали впевнену перемогу лідера руху "En marche!", до Лувру прибув і сам Макрон.

Після кількахвилинної промови, яку публіка зустріла шаленими оваціями, до нього на сцену вийшла дружина.

Бріжіт Макрон, яка старша від чоловіка на 24 роки, ніжно поцілувала його у руку.

Клінтон: "Перемога Макрона - поразка для противників демократії"

Екс-кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявила, що перемога лідера руху "Вперед!" Еммануеля Макрона в ході президентських виборів у Франції є поразкою для противників демократії.

Про це вона написала в своєму Twitter.

"Перемога для Макрона, для Франції, ЄС та світу. Поразка для тих, хто втручається в демократію. (Але ЗМІ говорять, що я не можу розмовляти про це)", - йдеться в повідомленні.

Підсумки виборів у Франції: "Макрон випередив Ле Пен майже в два рази"

Лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув перемогу в ході другого туру президентських виборів у Франції.

Про це повідомляє МВС країни.

Так, після підрахунку 100% бюлетенів Макрон набирає 66,06% голосів. Всього за нього віддали свої голоси 20,7 млн виборців.

За лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен проголосували 33,94% французів. В цілому свої голоси за неї віддали 10,6 млн людей.

2,24% бюлетенів були визнані недійсними.

Раніше Макрон вже виступив з переможною промовою перед своїми виборцями. Політик пообіцяв служити Франції і бути вірним принципам "свободи, рівності і братерства".

Макрон виступив перед своїми виборцями

Еммануель Макрон, який отримав перемогу на президентських виборах у Франції, ввечері в неділю, 7 травня, виступив перед своїми прихильниками на площі біля музею Лувр в Парижі.

Про це повідомляє DW.

Він піднявся на трибуну під звуки гімну Європи і подякував своїм прихильникам за підтримку.

"Наше завдання величезне. Це потребує від нас створення, починаючи з завтрашнього дня, реальної сильної більшості. Ця більшість повинна провести зміни, на які сподівається країна і яких вона заслуговує", - заявив Макрон.

Політик пообіцяв служити Франції і бути вірним принципам "свободи, рівності і братерства". Макрон додав, що зараз стоїть завдання відновити єдність Європи, зміцнити економіку і забезпечити безпеку громадян.

"За п'ять років я зроблю все можливе, щоб у людей більше не було ніяких причин голосувати за екстремальні варіанти", - сказав він.

Макрон також закликав не освистувати прихильників Марін Ле Пен і зазначив, що ті, хто голосував за неї "висловлювали почуття гніву, безпорадності, а іноді - переконання".

У Франції завершилися вибори, оголошене ім'я переможця за екзіт-полами

О 20:00 за центральноєвропейським часом закрилися виборчі дільниці у Франції, Одночасно низка ЗМІ оприлюднила перші офіційні екзіт-поли.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За всіма опитуваннями, Емануель Макрон обраний президентом Франції,

Зокрема, Le Monde наводить дані опитування, проведеного Ipsos, за яким він набрав 65.1% голосів тих виборців, які виявилися готовий оголосити про свій вибір на виході з виборчої дільниці.

Марін Ле Пен отримала 34,9% голосів, що є рекордним результатом для праворадикальної партії "Національний фронт", однак означає, що вона програла у боротьбі за президентське крісло.

Праве видання Le Figaro, яке тривалий час було опонентом Макрона, наводить дещо інші дані. За їх підрахунком, Макрон набирає 65,5%, Ле Пен - 34,5%.

Макрон впевнено переміг у заморських французьких територіях

Лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон набрав більшість голосів у другом турі виборів президента за результатами голосування в заморських територіях, яке відбулося в суботу.

Про це повідомляє бельгійський канал RTBF.

У Франції оприлюднення попередніх результатів та екзит-полів можливо лише після завершення недільного голосування.

Телеканал не наводить точний результат Макрона, але повідомляється, що він є безумовним лідером в заморських територіях (Гваделупа, Мартініка, Гайана), а також набрав більшість голосів у Сполучених Штатах і Канаді, де голосування також завершилося.

Джерело: УП

Макрон та Ле Пен проголосували на виборах президента Франції

Кандидати у президенти Франції Еммануель Макрон та Марін Ле Пен сьогодні вранці проголосували на своїх виборчих дільницях.

Про це повідомляє Le Figaro.

Макрон голосував у невеликому містечку Ле Туке в департаменті Па-де-Кале, де розташований будинок його дружини. Перш ніж йти голосувати, кандидат довго вітав натовп, що зібрався перед його будинком.

Після голосування Макрон відправиться в свій передвиборчий штаб у Парижі, де чекатиме на результати. У разі перемоги він вирішив зібрати своїх прихильників перед знаменитою скляною пірамідою Лувру.

Марін Ле Пен також голосувала в департаменті Па-де-Кале, але в містечку Енен-Бомон. Пізніше вона також відправиться до Парижа, де чекатиме на оголошення результатів.

Джерело: УП

У Франції проходить другий тур виборів президента

У Франції в неділю проходить другий тур виборів президента країни.

На пост глави держави претендують лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон та кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Виборчі дільниці у континентальній Франції відкрилися сьогодні о 8 ранку за місцевим часом (9 за Києвом) і закриються о 19:00 або о 20:00 залежно від міст.

Французькі громадяни, що живуть на заморських територіях Франції, змогли проголосувати у другому турі президентських виборів вже у суботу.

У виборах також змогли взяти участь французькі виборці з країн Північної та Південної Америки.

Результати місцевого голосування будуть оголошені не раніше, ніж завершиться загальний підрахунок голосів.

Результати останніх соціологічних опитувань засвідчили, що фаворитом другого туру є Макрон, за якого можуть проголосувати понад 60% із 48 мільйонів французьких виборців.

Як повідомлялося, 4 травня Макрон на останніх перед виборами телевізійних дебатах переміг свою суперницю Марін Ле Пен.

Джерело: УП

На заморських територіях Франції почалося голосування на виборах президента

На заморських територіях Франції - островах Сен П'єр і Мікелон - вже розпочалося голосування в рамках другого туру президентських виборів у Франції.

Про це повідомляє Le Figaro.

Голосування на цих територіях відбувається раніше через велику різницю часових поясів.

Повідомляється, що майже 5000 осіб зареєстровані в списку виборців.

У суботу голосування проходить у половині заморських територій Франції. Пізніше до Сен П’єр та Мікелон дулучаться виборці Гваделупи, Мартініки, Французької Гвіани і Французької Полінезії.

На більшій частині Франції виборчі дільниці відкриються зранку у неділю.

Як відомо, у другому турі за посаду президента Франції змагатимуться незалежний кандидат Еммануель Макрон та представниця ультраправих Марін Ле Пен.

Джерело: espreso.tv

Макрон покращив свій рейтинг у другому турі виборів президента у Франції

Опитування оцінило шанси Макрона і Ле Пен у другому турі виборів президента Франції

Незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон продовжує істотно випереджати свого опонента Марін Ле Пен за два дні до проведення другого туру виборів президента Франції. Про це свідчать дані опитування Elabe, проведеного для BFM TV та L'Express, повідомляє агентство Reuters.

Згідно з опитуванням, за Макрона у другому турі виборів готові проголосувати 62% виборців. Таким чином Макрон покращив свій показник на 3% у порівнянні з останнім опитуванням Elabe. За кандидата правопопулістів Марін Ле Пен голоси готові віддати 38% опитаних.

Нагадаємо, у середу, 3 травня, кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон переміг під час теледебатів зі своєю конкуренткою Марін Ле Пен.

Джерело: УТ

Ле Пен закидали яйцями у Бретані

Кандидата у президенти Франції від крайніх правих Марін Ле Пен у четвер, 4 травня, закидали яйцями, коли та прибула на одне з транспортних підприємств у Бретані на заході Франції.

Про це повідомляє RFI.

"На вході на підприємство у місті Доль-де-Бретань, куди приїхала лідер французьких крайніх правих, кілька десятків людей вигукували "Фашисти геть" і "Вам тут нічого робити, мадам". Вони почали кидати у бік Марін Ле Пен яйця, коли та вийшла з автомобіля. Кандидат в оточенні охоронців швидко зайшла у будівлю підприємства", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався наступного дня після теледебатів між Ле Пен і її суперником, центристом Еммануелем Макроном. 63% телеглядачів визнали, що Макрон був переконливіший на дебатах.

Як зазначається, у Бретані в першому турі президентських виборів Марін Ле Пен набрала трохи більш як 15% голосів і прийшла четвертою. За Макрона в цьому регіоні свої голоси віддали більш як 29% виборців.

Джерело: ukrinform.ua

Вибори президента у Франції. Макрон переміг Ле Пен на теледебатах

За даними опитування, 63% телеглядачів вважають Макрона переконливішим.

У Франції у середу, 3 травня, кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон переміг під час теледебатів зі своєю конкуренткою Марін Ле Пен, йдеться в опитуванні громадської думки.

Зазначається, що кандидати понад дві години обговорювали тему тероризму, економіки та Європи.

За повідомленням, виборці були кращої думки про Макрона, аніж про Марін Ле Пен у більшості питань. Зокрема, 63% телеглядачів вважають, що Макрон був "переконливішим" на дебатах.

Повідомляється, що Ле Пен натякнула на фінансове та урядове минуле свого суперника, назвавши його "кандидатом дикої глобалізації".

Водночас Макрон звинуватив лідерку "Національного фронту" у відвертій брехні. За його словами, вона нічого не пропонує і лише роздмухує побоювання громадськості.

Кандидат в президенти країни від руху "Вперед" Емманюель Макрон в першому турі голосування набрав 23,75% голосів, кандидатка ультраправих Марін Ле Пен - 21,53%. Таким чином, обоє кандидатів пройшли до другого туру виборів глави держави, який призначений на 7 травня.

Джерело: УТ

Схожі новини