Передплата 2024 «Добра кухня»

Меркель розповіла про результати переговорів із Путіним

  • 02.05.2017, 19:07
  • 4 467

Наразі немає необхідності в укладенні нової угоди в рамках мирного врегулювання в Україні.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Я не вважаю за доцільне укладати нову угоду", - сказала вона. За словами Меркель, вона незадоволена тенденціями відділення східних регіонів України.

"Експропріація підприємств, транспортна блокада і інші питання потрібно дуже ретельно вивчати і зробити все можливе, щоб повернути це назад", - додала вона.

"Ми, звичайно, хочемо забезпечення того, щоб Україна отримала доступ до свого державного кордону - це теж частина Мінських домовленостей - і потім забезпечити політичне рішення, яке спрямоване на проведення місцевих виборів. Ми цього ще не домоглися, але це ще не означає, що ми можемо забути про існуючу угоду й повинні перейти до укладення нової", - сказала Меркель.

Вона пояснила, що наразі проблема полягає не в необхідності укладення нової угоди щодо України, а у виконанні попередньої.

"Моє переконливе прохання до російського президента полягає в тому, щоб зробити все можливе, щоб забезпечити її виконання", - сказала вона. Меркель також заявила, що хотіла б зняття антиросійських санкцій після виконання Мінських домовленостей.

"Я хотіла б, щоб ми добилися можливості зняти санкції при виконанні Мінських домовленостей", - сказала канцлерка.

Крім того, за підсумками зустрічі Меркель заявила, що немає необхідності в заміні спостерігачів ОБСЄ в Україні місією ООН.

"Тут не має сенсу шукати інші формати, які не принесуть більшої користі", - сказала вона.

"Ми єдині в тому, що робота представників ОБСЄ дуже важлива", - додала Меркель.

Джерело: УТ

Меркель та Путін поговорили про Донбас, "Мінськ" та терористів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не вважає за доцільне укладення нової угоди в рамках процесу мирного врегулювання ситуації в Україні.

Про це Меркель заявила 2 травня на прес-конференції у Сочі за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також канцлер ФРН підкреслила, що Україна має отримати доступ до свого державного кордону на Донбасі

Говорячи про Мінські угоди, Меркель зазначила, що Німеччина "докладатиме всіх зусиль, щоб просунутися вперед, незважаючи на всі труднощі".

"Ми також поговорили про Сирію, я, як федеральний канцлер зазначила, що ми готові зробити все можливе, щоб підтримати перемир'я і припинення вогню, щоб допомогти людям на місцях. Ми єдині в тому, що стосується боротьби з міжнародним тероризмом. У цьому питанні Німеччина і РФ можуть співпрацювати ще тісніше", - додала канцлер ФРН.

Джерело: УП

В Сочі розпочалися переговори Меркель та Путіна

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Сочі з одноденним візитом, щоб зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє агентство dpa.

Очікується, німецький та російський лідери зосередять увагу на таких темах як конфлікти в Україні та Сирії, а також на підготовці до майбутнього саміту G20, який відбудеться в липні.

Володимир Путін зустрів Ангелу Меркель у своїй резиденції в Сочі. Переговори лідерів розпочалися, повідомляє агентство ТАСС.

Це другий візит німецького канцлера в Росію з часу, коли РФ незаконно анексувала український Крим 2014 року.

Меркель їде до Путіна в Сочі

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з президентом Росії 2 травня у російському Сочі.

Про це інформує прес-служба Кремля.

Під час зустрічі з Путіним Меркель має намір обговорити виконання Росією Мінських домовленостей.

У Кремлі також кажуть, що будуть говорити про майбутній саміт G20, який має відбутись у липні в німецькому Гамбурзі.

До слова, напередодні Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, в якій також говорили про ситуацію в Україні.

Джерело: 24tv.ua

Схожі новини