Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штайнмаєр розповів про намір шукати діалог зі США та Росією

  • 13.02.2017, 08:29
  • 2 887

Новообраний президент Німеччини вважає Росію та США складними партнерами для діалогу.

Новообраний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) має намір шукати діалогу з Росією та Сполученими Штатами. Про це заявив очільник ФРН у ефірі телеканалу німецького телебачення ZDF у неділю, 12 лютого.

За його словами, нині формується "новий порядок міжнародних відносин", розвиваються нові відносини між Москвою і Вашингтоном, перебіг яких нині складно передбачити.

На запитання про те, чи має він намір, на відміну від свого попередника Йоахіма Ґаука (Joachum Gauck) здійснити візит до Росії, Штайнмаєр відповіді не дав, але сказав, що не можна відмовлятися від діалогу "навіть зі складними партнерами".

Він також додав, що втручання у зовнішню політику не є його завданням. Одразу після оголошення результатів голосування делегатів Федеральних зборів у неділю російський президент Володимир Путін привітав Штайнмаєра з обранням і запросив здійснити візит до Росії. При цьому Путін наголосив, що зацікавлений у продовженні конструктивного діалогу з актуальних питань, повідомила прес-служба Кремля.

Якщо в минулому "складні партнери з переговорів" Німеччини були переважно на Сході, то нині існують труднощі і в трансатлантичних відносинах, вважає Штайнмаєр. Зокрема, складних перемовин він очікує з новим главою Білого дому Дональдом Трампом. Водночас новообраний президент Німеччини додав, що, на його думку, концепція зовнішньої політики нового американського уряду ще не зрозуміла.

Штайнмаєр також повідомив, що здійснить свій перший візит на президентській посаді до Франції.

Гройсман привітав Штайнмайєра з перемогою на виборах

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав Франка-Вальтера Штайнмайєра з перемогою на виборах президента Німеччини.

Про це Прем'єр-міністр України написав у Twitter.

"Вітаю Франка-Вальтера Штайнмайєра з обранням федеральним президентом Німеччини!", - написав Гройсман.

Він також зазначив, що український уряд високо цінує допомогу Німеччини та "розраховує на подальшу взаємодію і підтримку з боку новообраного федерального президента".

Меркель про президентство Штайнмайєра: Упевнена, що він впорається

Німеччина є для багатьох людей у світі сьогодні якорем надії і має відповідати такій високій довірі.

Про це заявив Франк-Вальтер Штайнмайєр у своїй першій промові в якості обраного федерального президента Німеччини, передає кореспондент Укрінформу в Берліні.

"Хіба це не чудово, що Німеччина стала якорем надії для багатьох у світі", - сказав Штайнмайєр.

За його словами, німці не тому вселяють в інших мужність, що все в їх власній країні добре, а тому, що вони показали, що вони можуть стати кращими, "що після війни може бути мир", що вони готові допомагати іншим. "Навряд чи хто у світі має стільки ж шансів, як ми. Ми повинні їх використовувати", - закликав політик співвітчизників.

Мужність, за словами Штайнмайєра, потрібна сьогодні і самим німцям у багатьох сферах. Зокрема, в тому, щоб уміти чути один одного, щоб не втрачати почуття реальності, щоб уміти захистити найдорожче — демократію і цінності.

Обраний президент пообіцяв працювати так, щоб заслужити довіру всіх політичних партій.

Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала 12 лютого "гарним днем для німецької історії" і привітала Штайнмайєра. Вона висловила переконання, що "він буде чудовим президентом для країни у складний час". "Я впевнена, що він впорається", - заявила Меркель, яка нагадала, що в якості глави МЗС у найскладніших ситуаціях він умів знаходити правильні рішення.

Порошенко привітав Штайнмайєра з обранням на посаду президента Німеччини

Президент України Петро Порошенко привітав Франка-Вальтера Штайнмаєра з обранням Федеральним президентом ФРН.

Про це глава Української держави написав у Твіттері.

"Сердечно вітаю Франка-Вальтера Штайнмайєра - великого друга України з обранням Федеральним президентом ФРН!" - написав Порошенко.

Він також зазначив, що розраховує на продовження дружньої та плідної співпраці задля процвітання об’єднаної Європи - демократичної та вільної.

У Німеччині обрали нового президента

Колишній міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр був обраний 12-м президентом країни.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Згідно з повідомленням, він отримав 931 з 1260 можливих голосів делегатів.

Зазначимо, що до Федеральних зборів входять депутати Бундестагу та вибірники, висунуті парламентами федеральних земель.

Термін повноважень чинного президента Йоахіма Гаука завершується 18 березня. Інавгурація нового президента запланована на 19 березня.Франк-Вальтер Штайнмаєр відтепер - Федеральний президент Німеччини.

Схожі новини