Передплата 2024 «Добрий господар»

Папа Римський: "У Ватикані існує корупція, але я не втрачаю спокою"

  • 11.02.2017, 09:19
  • 3 404

"Корупція існує. Але я живу в мирі».

«Якщо є якась проблема, я пишу записку святому Йосипу і кладу під його статуетку, яка стоїть у моїй кімнаті. Зараз він спить на матраці з записок. Тому я сплю добре", — пожартував він.

Про це сказав Папа Римський Франциск під час інтерв'ю з настоятелями чернечих згромаджень, передає CREDO.

Він зізнався, що, коли жив у Буенос‑Айресі, то був більш нервовим, напруженим і стурбованим. Тепер живе в мирі, бо італійці дають добру пораду: аби жити в світі, потрібна здорова безтурботність

Говорячи ж про педофілію, понтифік зіслався на дані, що з чотирьох осіб, які її допустилися, двоє раніше самі були використані в такий спосіб.

"Так сіється подальше використання; це катастрофа. Якщо в цьому замішані священики або ченці, то ясно, що це результат діяльності диявола, який нищить справу Ісуса через того, хто мав би Його проголошувати. Але скажімо собі чітко: це хвороба. Якщо ми не будемо переконані в тому, що це хвороба, то не зможемо добре вирішити цю проблему", — каже Святійший.

Як спосіб боротьби з цим явищем він назвав особливу увагу в процесі підготовки кандидатів до священства і переконання в тому, що вони дозріли до цього.

Схожі новини