Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп прокоментував пом’якшення санкцій проти ФСБ Росії

  • 03.02.2017, 09:26
  • 3 349

Президент США запевнив, що "нічого не пом'якшував".

Про жодне послаблення санкцій проти Росії наразі не йдеться. Про це заявив президент США Дональд Трамп, повідомляє газета The Hill.

"Я нічого не пом'якшував", - заявив Трамп.

У Білому домі пояснили рішення Мінфіну США щодо санкцій проти ФСБ Росії

За словами Спайсера, насправді йдеться не про послаблення, а про уточнення санкцій.

Міністерство фінансів США не послабило санкції проти Федеральної служби безпеки Російської Федерації, а уточнило їх дію. Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Ми не послаблюємо санкції. Як я розумію, це досить поширена практика для Міністерства фінансів після введення санкцій", - цитує CNN заяву представника Білого дому.

Спайсер додав, що цей крок не відображає зміну політики адміністрації президента США, а скоріше є "звичайним порядком дій".

США пом’якшили санкції проти ФСБ Росії

Рішення пояснюється тим, що ФСБ є структурою, яка надає дозволи для завезення та продажу імпортної електронної продукції з-за кордону, в тому числі, смартфонів, планшетів, комп'ютерів та інших виробів.

Управляння з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у четвер, 2 лютого, видало розпорядження про узаконення певних транзакцій з ФСБ Росії, в частині експорту електронної продукції зі США на територію РФ. Відповідне розпорядження оприлюднене на офіційному сайті відомства.

"Затверджуються такі дії, які вважаються необхідними та зазвичай властивими для: отримання, використання, сплати або оформлення ліцензій, дозволів, сертифікатів, а також нотатки, що видаються чи реєструються Федеральною службою безпеки Росії (ФСБ) стосовно імпорту, дистрибуції або використання продуктів інформаційних технологій в Російській Федерації, які охоплюють: 1) експорт, реекспорт чи постачання продукції і технологій, які є суб'єктом Правил експортного регулювання (...), ліцензованими або авторизованими Міністерством торгівлі; 2) здійснення будь-яких виплат ФСБ за такі ліцензії, дозволи, сертифікати або нотатки, що не перевищують 5 тис. доларів США", - йдеться в документі.

Таке рішення було прийняте через те, що ФСБ Росії є структурою, яка надає дозволи для завезення та продажу імпортної електронної продукції з-за кордону, в тому числі, смартфонів, планшетів, комп'ютерів та інших виробів.

Схожі новини