Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Вашингтоні за безлади затримано 217 осіб

  • 21.01.2017, 01:04
  • 6 041

За безлади у Вашингтоні під час інавгураційних заходів поліція затримала 217 осіб.

Про це повідомив в.о. начальника місцевої поліції Пітер Ньюсем, пише The Washington Post.

Ньюсем зазначив, що переважна більшість акцій по всьому місту пройшли мирно. Однак, за його словами, близько 10 ранку (за місцевим часом — ред.) група людей в кількості 400-500 осіб, чия активність виглядала "організованою і навмисною", озброївшись ломами і молотками знищили автомобілі і вітрини магазинів на своєму шляху. Їм пред'явлені звинувачення в заворушеннях.

"Це була не спонтанна подія", - заявив він.

Поліція застосувала перцевий газ і "інші засоби" для стримування протестувальників.

У Вашингтоні заарештували вже 90 незадоволених обранням Трампа

Більше 90 осіб наразі заарештовані внаслідок протестів в столиці країни під час трансляції інавгурації президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на CNN.

Протестувальники та поліція зіткнулися в декількох кварталах від маршруту параду і Білого дому, деякі демонстранти розбивали електронні вітрини та автомобілі, а поліція в спецспорядженні реагувала на такі дії.

Після присяги Трампа на вулицях Вашингтона розгорілись сутички

Після складання присяги Дональдом Трампом його противники влаштували безлади на вулицях Вашингтона.

Розлючені протестувальники трощили вітрини та автомобілі. Жбурляли в поліцейських каміння та бруківку. Ті у відповідь застосували сльозогінний газ та інші спецзасоби. На вулицях чути вибухи.

Трамп дав перше розпорядження — призначив голову Пентагону

Президент США Дональд Трамп, який офіційно розпочав виконання обов'язків 20 січня, у перший день на посаді підписав низку розпоряджень, у тому числі про призначення Джеймса Маттіса главою Пентагону.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Генерал (у відставці) Маттіс — це наше перше затверджене призначення", — констатував новий президент США, поставивши підпис під документом.

Трамп роздав народу перші обіцянки

Президент США Дональд Трамп під час інавгураційної промови пообіцяв повернути владу народу країни після довгих років перебування при владі американської еліти.

З цього дня це — ваша країна, — сказав Трамп, звертаючись до американського народу.

"Сьогодні ми не просто передаємо владу від однієї адміністрації інший, ми... віддаємо її назад вам, народу", — додав він.

Президент США наголосив, що "занадто довго одна маленька група людей в столиці керувала країною і пожинала плоди, тоді як народ ніс на собі тягар".

Вашингтон процвітав, але його багатства не були розділені з народом, — сказав Трамп.

"Ті, хто був забутий, відтепер забутими не будуть", — додав він.

Трамп також заявив, що має намір разом з американським народом "перебудувати країну".

Порошенко надіслав вітання й побажання Трампу

Президент України Петро Порошенко привітав президента США Дональда Трампа з інавгурацією.

Про це він заявив у своєму Twitter.

"Україна вітає Дональда Трампа з інавгурацією як 45-го президента США", — написав Порошенко.

Він побажав Трампу успіху у виконанні благородних цілей, які ведуть до вільного світу.

Трамп зробив гучні заяви першої миті президентства

Новообраний президент США Дональда Трампа заявив, що американські можновладці досягали збагачення за рахунок простих американців і він готовий це припинити.

Про це він сказав під час своєї інавгураційної промови у Вашингтоні.

Сенс не в тому, яка партія контролює уряд, а в тому, що народ контролює уряд. 20 січня увійде в історію, як день, коли люди знову стали володарями країни. Ні чоловіки, ні жінки нашої країни не будуть забуті, — додав він.

Він додав, що вашингтонський істеблішмент захищав свої інтереси на шкоду простим американцям і він обіцяє, що тепер все буде по-іншому.

Вашингтон процвітав, а народ не поділяв його багатства, — зявив він.

Трамп звернувся також і до людей всього світу та американців.

Дорогі співвітчизники і люди всього світу, дякую вам. Ми, громадяни Америки, зараз об'єдналися і будемо разом визначати курс світу, — сказав він.

Новий віце-президент США склав присягу

Новообраний віце-президент США Майк Пенс склав присягу.

До присяги Пенса привів суддя Кларенс Томас.

Пенс, який став 48-им віце-президентом США, є республіканцем. Раніше він був губернатором штату Індіана.

Дональд Трамп офіційно став президентом США

Дональд Трамп, який переміг на виборах президента у США, офіційно вступив на посаду.

Церемонія інавгурації відбулася 20 січня поблизу будівлі Капітолію у Вашингтоні.

70-річний магнат на Біблії присягнув служити американському народу.

Я урочисто клянусь, що буду сумлінно виконувати обов'язки президента Сполучених Штатів і в повну міру моїх сил буду підтримувати, охороняти і захищати Конституцію Сполучених Штатів, — сказав Трамп.

Трамп став 45-им президентом США.

У Вашингтоні розпочалася інавгураційна церемонія Дональда Трампа

Очікується, що о 19:00 за Києвом обраний президент виголосить присягу та інавгураційну промову.

У Вашингтоні розпочалася інавгураційна церемонія, під час якої складе присягу 45-го президент США Дональд Трамп.

Стало відомо, хто з українських політиків полетів на інавгурацію Трампа

Депутати, екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, екс-голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж прилетіли у США на інавгурацію Дональда Трампа.

Юлія Тимошенко і деякі місцеві чиновники будуть лише на щорічному молитовному сніданку.

Так, у прес-службі Саакашвілі повідомили, що він буде 20 січня на інавгурації Трампа. "Він вже там. Тільки 20 січня. Раніше ми були в селах", — повідомили УП у прес-службі політика.

Після перемоги Трампа на виборах Саакашвілі заявив, що знайомий із ними більше 20 років і вони товаришують. "Сильна особистість із непередбачуваною політикою", — прокоментував Саакашвілі.

Участь в інавгурації 20 січня "Українській правді" підтвердив нардеп від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Артеменко.

"Мене запросили мої колеги конгресмени-республіканці в США саме в ці дні для обговорення розвитку американо-українських відносин і для організації з їх участю декількох зустрічей з ключовими людьми з команди Трампа", — сказав Артеменко, підтвердивши, що також буде на самій інавгурації.

У Трампа розказали, якими будуть його перші дії на посаді президента

У перші дні на посаді президента США Дональд Трамп підпише кілька указів для виконання своїх передвиборних обіцянок і скасування заходів, які ввів його попередник Барак Обама.

Про це розповів прес-секретар Трампа Шон Спайсер, повідомляє Reuters.

Трамп планує вийти з Транстихоокеанського партнерства - торговельної угоди, підписаної 12 країнами в лютому 2016 року. Він також розпорядиться почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою і посилить в'їзд в країну для біженців з Латинської Америки.

На 21 січня у Трампа запланований візит в Центральне розвідувальне управління, яке обраний президент неодноразово критикував, у тому числі за доповідь про втручання Росії у вибори в США.

Інавгурацію Трампа бойкотуватимуть 62 демократа

Кількість представників Демократичної партії США, які прийняли рішення бойкотувати церемонію інавгурації Дональда Трампа, продовжує збільшуватися

Про це повідомляє Politico.

Хвиля невдоволення почалася після того, як обраний президент розкритикував відомого захисника цивільних прав, конгресмена Джона Льюїса.

Усього за добу до церемонії 62 демократа відмовилися бути присутніми у Вашингтоні в день інавгурації. Серед них сенатори штатів Арізона, Каліфорнія, Флорида, Джорджія, Іллінойс, Кентуккі, Мен, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Міссісіпі, Міссурі, Нью-Гемпшир, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Північна Кароліна, Огайо, Орегон, Пенсільванія, Теннессі, Техас, Вірджинія, Вашингтон і Вісконсін.

Мер Нью-Йорка і голлівудські зірки вийшли на акцію проти Трампа

Окрім того, у Вашингтоні сталися сутички між противниками Трампа і поліцією.

Нью-йоркський градоначальник Білл де Блазіо, американські актори Роберт де Ніро, Алек Болдвін, Марк Руффало та інші взяли участь в акції протесту проти обраного президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Акція почалася в четвер о 18:00 за місцевим часом у Нью-Йорку із зачитування вигаданих повідомлень з Twitter від імені обраного президента актором Робертом де Ніро. За ним відбулися виступи кінорежисера Майкла Мура, Алека Болдуіна, мера Нью-Йорка Б. де Блазіо, М. Руффало та інших.

Майкл Мур назвав Трампа соціопатом і висловив думку, що "він не протримається чотири роки". Режисер закликав до оголошення "100 днів протесту" проти Трампа з моменту початку його президентства.

Крім того, Мур закликав до масової організованої акції протесту у зв'язку з церемонією інавгурації Трампа в п'ятницю.

У Вашингтоні сталися сутички між противниками Трампа і поліцією

За повідомленнями очевидців, поліцейські застосували сльозогінний газ після того, як з натовпу полетіли пусті пляшки в прихильників обраного президента.

У центрі Вашингтона сталися сутички між групою протестувальників, які вийшли на вулицю з виступами проти президентства Дональда Трампа, та поліцією. Про це повідомляє "Укрінформ".

Інцидент стався в четвер увечері, біля Національного прес-клубу, де відбувається Deplorabal - неофіційна церемонія на честь інавгурації.

Протестувальники організували акцію на 14-й вулиці північно-західного району Вашингтона, прямо під будівлею Національного прес-клубу. Люди тримали в руках плакати з назвою організації Refuse Fascism, яка виступає проти правління обраного президента Дональда Трампа та закидає йому звинувачення в расизмі.

Деякі з учасників висловлювали гасло "Пекло починається опівдні 20 січня", маючи на увазі час і дату складання присяги обраним президентом.

Протестувальники були оточені кількома колами правоохоронців, які забезпечували мирне проведення демонстрації та уникнення провокацій з обох сторін.

За повідомленнями очевидців, поліцейські застосували сльозогінний газ після того, як з натовпу полетіли пусті пляшки в учасників Deplorabal, які проходили повз будівлю. Демонстранти також закидали яйцями будівлю, де зібралися прихильники Трампа.

Поліція наразі утримується від офіційних повідомлень про постраждалих, хоча вже є інформація про перші арешти порушників правопорядку.

Фото: Reuters

Схожі новини