Передплата 2024 ВЗ

Комісія назвала причину катастрофи російського Ту-154

  • 29.12.2016, 13:21
  • 13.2K

Комісія назвала технічну несправність причиною катастрофи Ту-154.

Про це повідомив глава Мінтрансу Росії Максим Соколов, який очолює урядову комісію з розслідування катастрофи Ту-154 Міноборони, передають російські ЗМІ.

За його словами, на борту літака, очевидно, нештатно спрацювала техніка.

"Літак при ударі об водну поверхню і, в подальшому, об дно Чорного моря практично повністю зруйнувався, що, звичайно ж, ускладнило проведення пошукової операції", - додав він.

Російські рятувальники знайшли третій «чорний ящик» Ту-154

Третій бортовий самописець, який перебував у хвості літака Ту-154 міноборони РФ, зруйнований.

Про це повідомив ТАСС, посилаючись на джерела в силових структурах.

«Від третього чорного ящика виявлена плівка, що свідчить про його руйнування», — сказав співрозмовник.

При цьому він уточнив, що, хоча плівка бортового самописця деформована, її можливо частково розшифрувати.

«Третій чорний ящик, який перебував в хвостовій частині, дублює параметри двох інших, які знаходяться в Москві. Виявлена його плівка, яка сильно деформована, але вона підлягає розшифровці», — зазначив співрозмовник.

Разом з тим стан двох бортових самописців — мовного і основного (параметричного) — задовільний.

«Їх розшифровка проводиться в Москві», — повідомили в силових структурах, додавши, що вона буде завершена найближчим часом.

На місці катастрофи Ту-154 знайшли тіла ще трьох загиблих

Тіла ще трьох загиблих виявлені на місці аварії літака Ту-154 Міністерства оборони РФ у Чорному морі.

Про це повідомляє в середу ТАСС.

"З 09:00 до 16:00 мск під час пошукової операції виявлено тіла трьох загиблих і близько 20 фрагментів тіл", - йдеться у повідомленні.

Таким чином після авіакатастрофи всього виявлено 18 тіл загиблих. На даний час пошукова операція триває. Водолази МНС протягом дня виявили і підняли на поверхню особисті речі пасажирів, серед яких - наручний годинник, рюкзак з речами і телефон, а також уламки літака, у тому числі частина крила.

Літак Ту-154 Міноборони РФ, що прямував до Сирії, 25 грудня незабаром після вильоту з аеропорту Адлер впав у Чорне море. На його борту були військовослужбовці, журналісти, глава фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка (доктор Ліза) і артисти ансамблю імені Александрова, які прямували на авіабазу Хмеймім. Всього на борту літака були 92 людини.

За фактом аварії СК РФ порушив кримінальну справу за ст. 351 КК РФ ("Порушення правил польотів або підготовки до них, що через необережність призвело до смерті людини або інших важких наслідків").

З дна Чорного моря підняли другий чорний ящик Ту-154

У Чорному морі знайдено другий чорний ящик літака Ту-154.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ

Бортовий самописець вже піднятий на поверхню.

Вже було знайдено один із самописців у бортовій частині літака, пошуки ще одного тривають.

Прослухали самописці Ту-154, який впав у Чорне море

З'явилися матеріали розшифровки аудіозапису одного з бортових самописців Ту-154 Міноборони РФ, який впав у Чорне море.

"Судячи з даних розшифровки, в перші секунди обидва пілоти розгубилися, проте швидко взяли себе в руки і стали намагатися врятувати літак. Запис має велику кількість сторонніх шумів. Деякі ключові словосполучення ховаються за гучним звуком сигналізацій", - повідомляє ukrnews24.

Фрагмент опублікованої розшифровки має такий вигляд: "Скорость 300. - Забрал стойки, командир. - Ух, ё-мое! - Закрылки, с…ка, чё за х…ня! - Высотометр! - Нам… - Командир, мы падаем".

Відео з салону літака ТУ-154

Ту-154 міністерства оборони Росії розбився рано вранці 25 грудня невдовзі після зльоту з аеропорту в Сочі. Літак впав у Чорне море приблизно за півтора кілометри від берега.

На борту були 92 людини. Серед них вісім військовослужбовців у званнях від капітана до генерал-лейтенанта, двоє федеральних державних цивільних службовців, громадський діяч Єлизавета Глінка, дев'ять співробітників російських телеканалів, 64 артисти ансамблю імені Александрова і вісім членів екіпажу.

У міноборони повідомили, що в результаті катастрофи ніхто не вижив.

Військовий Ту-154 виконував рейс з підмосковного Чкаловська в сирійське місто Латакію. У Сочі він здійснював посадку для дозаправки.

Понеділок оголошено в Росії днем жалоби по загиблих в авіакатастрофі.

Міноборони РФ: "Фахівці визначили ймовірне місце падіння літака Ту-154"

Зазначається, що літак був технічно справним.

Міноборони Росії повідомило про визначення можливого місця падіння літака Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем. Про це інформує прес-центр російського оборонного відомства.

«Фахівцями ретельно проаналізовані дані об'єктивного контролю з радіолокаційних засобів, визначена траєкторія польоту Ту-154. Це дозволило більш точно визначити район падіння літака. Пошуково-рятувальна операція в районі ймовірного падіння ускладнюється широким діапазоном глибин і особливостями рельєфу дна», — йдеться у повідомленні.

"У цьому районі до обстеження рельєфу дна приступили кораблі, обладнані гідролокаторами бічного огляду. Триває перекидання літаками ВТА водолазів і водолазного обладнання з пунктів постійної дислокації", — йдеться в повідомленні прес-служби міноборони.

У район пошуків направляються фахівці північного флоту з телекерованими підводними апаратами "Тайгер" і "Фалькон". Туди також направлять два населених глибоководні апарати Російського географічного товариства, оснащені маніпуляторами і потужним освітлювальним обладнанням, що дозволяє здійснювати пошукові роботи в нічних умовах.

Пошукові роботи в Чорному морі продовжаться найближчу добу, заявляють рятувальники. У гідрометеоцентрі повідомили, що погода для цього сприятлива, очікується слабкий вітер, а температура повітря складе від 8 до 10 градусів тепла.

За словами керівника гідрометеоцентру Краснодарського краю Андрія Бондаря, розкидані уламки літака на великій території можна пояснити сильною чорноморською течією і утворенням маленьких циклонів в прибережній зоні.

Також, за словами, начальника служби безпеки польотів Збройних сил Росії Сєргєя Байнєтова, літак Ту-154був технічно справний. "Літак був технічно справний. Останні регламентні роботи проводилися у вересні 2016 року", — сказав він і також підкреслив, що командир екіпажу майор Роман Волков був льотчиком першого класу, а екіпаж неодноразово виконував польоти в Сирію.

Джерело: BBC

Ансамбль Александрова на Ту-154 летів виступати в Алеппо

Ансамбль пісні і танцю імені Александрова, учасники якого перебували на борту літака Ту-154, що розбився в Чорному морі, збирався виступити в Алеппо, зайнятому сирійськими військами в грудні.

Про це розповів "Медузі" співробітник колективу.

Раніше в Міноборони РФ повідомляли, що ансамбль мав виступити з концертом на честь Нового року перед російськими військовими на авіабазі Хмеймім у Сирії.

На борту Ту-154 могли перебувати секретні документи Міноборони РФ

На борту російського літака Ту-154, який впав у Чорне море, могли перебувати документи Міністерства оборони РФ.

Як повідомляє видання "Фонтанка" з посиланням на власні джерела в Міністерстві оборони Росії, на борту літака перевозили великий обсяг військових паперів, в тому числі мова йде про секретні документи. Літак Ту-154 в ЗМІ вже назвали "поштовиком".

Виявили тіла чотирьох загиблих

На місці аварії літака Ту-154 Міноборони РФ у Чорному морі неподалік від Сочі виявлено тіла чотирьох загиблих.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на екстрені служби.

"В даний час виявлені і підняті тіла чотирьох загиблих", - сказало джерело.

Літак Ту-154 зник з радарів у неділю о 05:40 мск незабаром після вильоту з Сочі. На його борту знаходилися військовослужбовці, представники ЗМІ, в тому числі троє співробітників Першого каналу і телеканалу "Зірка", а також музиканти ансамблю імені Александрова, які летіли вітати з Новим роком авіагрупу ВКС Росії на авіабазі Хмеймім у Сирії. Загалом 84 пасажири і вісім членів екіпажу. За даними Міноборони РФ, уламки Ту-154 знайдені за 1,5 км від узбережжя в районі Сочі на глибині 50-70 метрів.

Ту-154 міг вибухнути — уламки розкидані на кілька кілометрів

Російські експерти не виключають, що причиною катастрофи літака Ту-154 Міноборони РФ може бути теракт.

Не можна виключати терористичний акт. У терористів було багато причин для того, щоб вибрати цей борт своєю метою, розповів в ефірі телеканалу РБК військовий експерт полковник у відставці Олександр Жилін, пише "Ехо Москви".

Жилін підкреслив, що такий різкий обрив зв'язку малоймовірний за технічної несправності.

Літак Міноборони Ту-154 міг вибухнути, вважає відомий журналіст кремлівського пулу Андрій Колесников. Співробітник газети «Комерсант» у своєму Facebook написав, що літак не міг впасти просто так. «Уламки розкидані на кілька кілометрів. Екіпаж, що не промовив ні слова. Тут немає ніяких ілюзій. Він вибухнув.» Між тим, глава оборонного комітету Ради Федерації Віктор Озеров заявив, що виключає версію теракту повністю. В інтерв'ю РИА він сказав, що такої версії бути не може, оскільки розбився літак Міноборони в російському повітряному просторі. Не вірить у можливість теракту на борту військового літака і перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов.

Уламки Ту-154 розлетілися вздовж узбережжя на 1,5 кілометра. Це може свідчити про те, що літак розбився при ударі об воду. Таку думку «Ехо Москви» висловив заслужений пілот СРСР, заступник міністра Цивільної авіації СРСР Олег Смірнов. Смірнов наголосив, що робити якісь висновки можна буде після проведення ретельного розслідування та розшифровки "чорного ящика".

Версія технічної несправності літака Міноборони Ту-154, під час аварії якого загинули 92 людини, зараз є пріоритетною.

Міноборони РФ оприлюднило імена пасажирів літака Ту-154

У списку перебуває 84 людини.

Міністерство оборони Росії опублікувало список пасажирів літака, що розбився Ту-154. У списку 84 людини, передає прес-служба відомства, передає УТ.

На борту лайнера знаходилося вісім членів екіпажу, вісім військовослужбовців, двоє цивільних службовців, артисти Академічного ансамблю пісні і танцю імені Александрова та журналісти.

Зокрема, на борту літака були 64 співробітника ансамблю імені Александрова. В списках пасажирів був керівник ансамблю імені Александрова Валєрій Халілов.

Також серед пасажирів знаходився начальник управління культури Міноборони Антон Губанков.

Крім того, у списках пасажирів Ту-154, що впав у Чорне море, значилася Єлізавєта Глінка, відома в Росії як доктор Ліза. Вона була членом Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

У списку також імена дев'яти журналістів. Серед них троє співробітників "Першого каналу" — кореспондент Дмітрій Рунков, оператор Дмітрій Денисов і звукооператор Алєксандр Сойдов. Також на борту літака були кореспондент каналу "Звезда" Павєл Обухів, оператор Алєксандр Суранов, і помічник оператора Валєрій Ржевський. Також у списку знімальна група "НТВ": кореспондент Міхаїл Лужецький, оператор Олєг Пестов і звукооператор Євгєній Толстов.

В Росії рятувальники не знаходять живих на місці падіння Ту-154

Рятувальникам поки не вдалося виявити живих в районі падіння літака Ту-154 в акваторії Сочі.

Про це повідомило російському "Інтерфаксу" джерело в екстрених службах.

"На жаль, більш ніж за годину пошукових робіт не вдалося виявити жодного плоту. При цьому знайдено кілька уламків розкиданих на відстані від 1,5 до 8 км від берегової лінії", - сказало джерело.

Він повідомив, що в передбачуваному районі падіння виявлено кілька масляних плям, які могли бути, імовірно, наслідком краху лайнера.

Джерело також повідомило, що рятувальники почали виявляти тіла загиблих в районі катастрофи літака.

"Попередньо, на місці виявляють тіла, там кілька людей", - сказало джерело.

Інше джерело в правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу" про виявлення одного тіла загиблого і документів ряду пасажирів.

У той же час, телеканал НТВ повідомив, що три його співробітники перебували на борту літака.

"Кореспондент НТВ Михайло Лужецький, оператор Олег Пестов і звукооператор Євген Толстов були на борту Ту-154, що зазнав аварії в районі Сочі", - повідомляє канал.

Перший канал повідомив, що на борту літака були його кореспондент Дмитро Рунков, оператор Вадим Денисов і звукооператор Олександр Сойдов.

Телеканал "Звезда" також назвав імена членів своєї знімальної групи, яка повинна була перебувати на борту Ту-154: кореспондент Павло Обухов, оператор Олександр Суранов, і помічник оператора Валерій Ржевський.

Пізніше Міноборони РФ опублікувало повний список людей, які перебували на борту літака. У ньому 92 імені. Серед них - 8 членів екіпажу, 8 військовослужбовців, двоє цивільних службовців, 9 представників ЗМІ та 64 учасники Ансамблю імені Александрова.

Також у списку значиться громадський активіст, голова фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, більш відома як Доктор Ліза. Однак джерело в оточенні Глінки повідомило "Інтерфаксу", що вона летіла на даному літаку з Москви до Сочі, однак до Сирії не прямувала.

У той же час, за даними РИА Новости, Ту-154 впав на сьомій хвилині польоту. Літак впав у 5 км від берега Чорного моря ближче до Анапи. Уламки розлетілися уздовж узбережжя на півтора кілометри, вони перебувають на глибині 50-100 м.

У Росії впав Ту-154, на борту військові, артисти, преса

Літак Міноборони Росії Ту-154 зник під час вильоту з Сочі з екранів радарів, на борту знаходилася 91 особа.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на джерело в екстрених службах РФ.

Літак не є цивільним. За попередніми даними, він повинен був летіти в сирійську Латакію.

Літак зник з радарів через 20 хвилин після вильоту.

Пізніше стало відомо, що літак виконував в Сочі дозаправку, туди він прибув з підмосковного Чкаловська.

За попередніми даними, на борту перебували військовий ансамбль імені Александрова та дев'ять журналістів "Первого канала" и телеканалу "Звезда".

Близько 8:00 за Києвом, стало відомо, що літак впав в море. Знайдено ймовірне місце аварії.

Джерела російських інформагентств повідомляють, що літак швидше за все впав або через несправність, або через помилку пілота.

Схожі новини