Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримали ще одного підозрюваного в теракті на різдвяному ярмарку

У Берліні затримали 26-річного громадянина Тунісу за підозрою в причетності до скоєння теракту в Берліні.

Його знайшли під час обшуку в притулку для біженців.

Ордер на його арешт поки не виписаний через нестачу доказів. Про це повідомила офіційний представник генпрокуратури ФРН в прямому ефірі телеканалу N24.

Підозрюваний громадянин Тунісу був знайомий з Анісом Амрі з кінця 2015 року і зустрічався з ймовірним виконавцем берлінського теракту ввечері напередодні злочину.

"Принаймні, він міг знати про підготовку", - сказала представник відомства, додавши, що під час обшуку кімнати підозрюваного були вилучені засоби зв'язку.

Поліція затримала спільника виконавця теракту в Берліні

Ним виявився 40-річний громадянин Тунісу, який живе в німецькій столиці.

Влада Німеччини в середу, 28 грудня, затримала ймовірного спільника Аніса Амрі, якого вважають виконавцем теракту на ярмарку у Берліні.

Ім'я підозрюваного поки не розкривають. Відомо лише, що йому 40 років, він громадянин Тунісу, який живе в німецькій столиці.

Його вдалося розшукати завдяки тому, що його номер телефону був в записнику у вбитого виконавця теракту Аніса Амрі.

У прокуратурі Німеччини повідомили, що "подальші слідчі дії допоможуть встановити можливу роль затриманого в організації теракту".

Підозрюваного зможуть тримати під вартою без ордера на арешт до вечора четверга, 29 грудня.

Аніса Амрі застрелила поліція у Мілані. Генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк підтвердив, у італійському місті 23 грудня поліція застрелила громадянина Тунісу Амрі, якого вважають виконавцем теракту на ярмарку у Берліні.

Джерело: Радіо Свобода

Теракт у Берліні: водій в кабіні вантажівки був застрелений до трагедії

Патологоанатомічне дослідження показало, що 37-річний поляк зазнав значної втрати крові, коли його застрелили і зарізали.

Польський водій, що опинився на пасажирському сидінні вантажівки, яка вчинила наїзд на людей на різдвяному ярмарку в Берліні 19 грудня, найбільш ймовірно, був застрелений в голову за кілька годин до трагедії.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на видання Bild.

"Розтин показав, що Лукаш Урбан був застрелений пострілом в голову між 15:30 та 17:30 за місцевим часом в день нападу вантажівки на берлінський різдвяний ярмарок", — йдеться у повідомленні.

Проте Bild відзначає, що поляк все ж таки міг бути живим в той момент, коли підозрюваний Аніс Амрі направив 40-тонну вантажівку на різдвяний ярмарок 19 грудня, коли загинули 12 осіб.

"Лікарі повідомили, що Урбан міг бути притомним і знаходився на пасажирському сидінні під час нападу. Слідчі вважають, що він, можливо, схопив кермо під час атаки, щоб змінити напрямок вантажівки і запобігти ще більшим жертвам", - відзначає Deutsche Welle.

Німеччина виплатить родині загиблого українця €10 тис. компенсації

Раніше повідомлялося, що загинув 44-річний українець, який протягом останніх близько 15 років проживав у Берліні.

Німеччина виплатить сім'ї загиблого внаслідок теракту у Берліні українця 10 тисяч євро компенсації. Про це у Тwitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає УТ.

"Сім'я загиблого у теракті співвітчизника зможе отримати від Федерального уряду компенсацію в 10 тис. євро", - йдеться у повідомленні.

У результаті теракту в Берліні загинув громадянин України

Цю інформацію повідомив український посол з посиланням на дані німецької поліції.

У результаті терористичного акту в Берліні загинув громадянин України, повідомив український посол у Німеччині Андрій Мельник з посиланням на дані німецької поліції.

"На жаль, німецька поліція офіційно підтвердила загибель громадянина України в результаті теракту в Берліні 19 грудня", - написав Мельник у Twitter.

Посол висловив співчуття рідним загиблого.

Генпрокурор Німеччини підтвердив, що у Мілані застрелили Аніса Амрі

Не дивлячись на те, що підозрюваний помер, розслідування буде продовжено.

Генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк підтвердив, у італійському місті Мілан 23 грудня поліція застрелила громадянина Тунісу Аніса Амрі, якого вважають виконавцем теракту на ярмарку у Берліні, передає УТ.

Про це він заявив на прес-конференції і додав, що розслідування продовжать, передає Reuters.

"Не дивлячись на те, що підозрюваний Аніс Амрі помер, ми продовжимо наше розслідування", - сказав Франк.

Окрім того повідомляється, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступить із заявою о 15:00.

У Мілані застрелили підозрюваного у теракті на ярмарку в Берліні

В Італії вбили ймовірного терориста.

Поліція Мілана застрелила підозрюваного в наїзді на відвідувачів різдвяного ярмарку в Берліні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело поліції.

Інформацію про причетність загиблого до атаки на ярмароку в Берліні підтверджує низка італійських ЗМІ. Повідомляється, що підозрбваного ліквідували під час перестрілки в ніч на 23 грудня.

У Міністерстві внутрішніх справ Італії заявили, що за даним інцидентом глава відомства проведе прес-конференцію.

У Німеччині заарештували чотирьох людей за підозрою у теракті

Вони, ймовірно, контактували з водієм вантажівки.

Чотири людини затримані за підозрою у причетності до підготовки теракту в Берліні. Вони, ймовірно, контактували з виконавцем Анісом Амрі, якого підозрюють у здійсненні теракту.

Про це повідомили телеканал N24 та видання Bild з посиланням на джерела в Генпрокуратурі Німеччини. Інші подробиці не повідомляються.

Напередодні поліцейський спецназ взяв штурмом дві квартири в центрі Берліна в рамках операції з пошуку Аніса Амрі. За даними газети Die Welt, операція тривала близько години. Оголошену в розшук людину виявити не вдалося.

Окрім того, близько 5 годин ранку четверга в Дортмунді було проведено спецоперацію чотирьох осіб поліцейського спецназу за підозрою у причетності до теракту в Берліні.

Прокуратура пообіцяла €100 тис. за допомогу в затриманні підозрюваного у теракті

Тим, хто виявить підозрюваного, просять негайно повідомити поліцію.

Федеральна прокуратура Німеччини попросила населення про допомогу в справі розшуку громадянина Тунісу Аніса А., підозрюваного в скоєнні теракту в Берліні. За інформацію, яка призведе до затримання ймовірного терориста, оголошено винагороду в розмірі 100 тисяч євро. Про це повідомляє Німецька хвиля.

У повідомленні прокуратури, оприлюдненому в середу, 21 грудня, у Карлсруе, населенню рекомендується бути обережними.

"Не наражайте себе на небезпеку, оскільки ця людина може бути схильна до насильства і озброєна!" - йдеться в документі.

Аніс А. відомий німецькій владі як ісламіст, що несе загрозу для безпеки. 24-річний тунісець має зріст 1,78 м і вагу близько 75 кг, у нього чорне волосся і карі очі. Тим, хто виявить підозрюваного, просять негайно повідомити поліцію.

Поліція оголосила в розшук ще одного підозрюваного у берлінському теракті

Інформацію про розшук підтвердив голова МВС.

З'явився новий підозрюваний в рамках розслідування теракту в Берліні. Про це заявив голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр.

Після теракту в Берліні хакери атакували сайт поліції Німеччини

Сайт був недоступний для користувачів через DDoS-атаку.

Сайт федерального управління кримінальної поліції Німеччини (БКА) піддався хакерській атаці, повідомляє 21 грудня німецький сайт Die Welt.

За даними видання, сайт був недоступний для користувачів через DDoS-атаку.

Поліція знайшла у вантажівці документи громадянина Тунісу

Раніше було затримано 23-річного пакистанця, який прибув до Німеччини як біженець.

Поліція Німеччини розшукує громадянина Тунісу, документи якого були знайдені у вантажівці, що протаранила натовп на різдвяному ярмарку в Берліні, передає УТ.

Зазначається, що знайдено кілька посвідчень особи однієї людини. У деяких з них вказано, що йому 21 рік, в інших - 23 роки. За даними видання Bild, його звуть Аніс А.

Посол: "Серед жертв теракту в Берліні може бути українець"

В результаті теракту в Берліні, який стався 19 грудня, можливо загинув громадянин України.

Про це у своєму Твіттері повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Сумна звістка: є велика ймовірність того, що серед загиблих в Берліні все ж є громадянин України. Поліція завершує ідентифікацію тіла", - йдеться в повідомленні.

Меркель:"Ми припускаємо, що це був теракт"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона "шокована і дуже засмучена" нападом на Різдвяному ярмарку в Берліні, який вона описала як "жахливий" вчинок.

Про це повідомляє ВВС.

"Ми знайдемо в собі сили продовжувати жити життям, як ми хочемо жити в Німеччині - в свободі, відкритості і єдності. Мільйони людей, в тому числі і я, задають собі питання, як ми можемо жити з тим фактом, що під час прогулянки по Різдвяному ярмарку... вбивця може забрати стільки життів", - сказала Меркель.

За її словами, що напад буде вважатися особливо гидким, якщо винними виявляться люди, яких пустили в Німеччину в якості біженців.

"Ми ще багато чого не знаємо з достатньою визначеністю, але ми повинні, згідно із поточним станом справ, припускати, що це був теракт", - сказала Меркель, слова якої наводить Reuters.

"Я знаю, що буде особливо важко для всіх нас, якщо підтвердиться, що людина, яка вчинила цей напад, була шукачем притулку", - додала вона.

Вона пообіцяла, що всі деталі будуть, і злочинець буде покараний за всією суворістю закону.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на Різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Після цього водій вантажівки, що атакувала ринок в Берліні, був затриманий поліцією.

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за смерті людей на ярмарку в Берліні внаслідок наїзду вантажівки.

Чоловік, який міг бути за кермом вантажівки, прибув до Німеччини в лютому 2016 року як біженець.

"ІД" взяла відповідальність за напад на берлінський ярмарок

"ІД" взяла на себе відповідальність за смерті людей на ярмарку в Берліні внаслідок наїзду вантажівки.

Про це повідомляє The Washington Times у Twitter.

"ІД" взяла на себе відповідальність за рокову атаку на берлінський різдвяний ярмарок", - пише видання.

Нагадаємо, ввечері 19 грудня у берлінському районі Шарлоттенбург вантажівка в'їхала у натовп людей, які відпочивали на різдвяному ярмарку.

У вантажівці знайдено мертвим громадянина Польщі

Чоловік знайдений мертвим у вантажівці, якою скоєно наїзд на людей на різдвяному ярмарку в Берліні, є громадянином Польщі, але його ім’я ще не назване.

Про це повідомила поліція Берліну у twitter.

ЗМІ: за кермом вантажівки в Берліні був біженець

Чоловік, який міг бути за кермом вантажівки, прибув до Німеччини в лютому 2016 року як біженець.

Про це пише DW.com.

За даними німецького видання Die Welt, він приїхав із Пакистану. Як пише dpa, встановити його особу правоохоронцям заважає той факт, що чоловік неодноразово змінював своє ім'я.

Напад на ярмарок у Берліні - кількість загиблих зросла

Кількість загиблих на площі Брайтшайдплац у центрі Берліна, де вантажівка протаранила натовп на різдвяному ярмарку, зросла до 12.

Про це повідомляється у Twitter поліції Берліна.

48 людей перебувають у лікарнях, деякі - у важкому стані.

Вантажівка в'їхала у натовп на ярмарку у Берліні

Вантажівка в'їхала у натовп на Різвяному ярмарку у Берліні.

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на місцеві ЗМІ.

Видання Reuters із посиланням на місцеву поліцію повідомляє про загибель однієї людини внаслідок інциденту.

MailOnline повідомляє про загибель двох людей.

Видання наводить слова туристки з Англії Емми Рустон, яка розповіла, що поруч із місцем наїзду немає траси.

Наразі невідомо, йдеться про нещасний випадок чи теракт.

Інцидент стався через годину після того, як у Туреччині вбили російського посла.

Як відомо, 14 липня на Англійській набережній у Ніцці вантажівка врізалася у натовп людей, що поверталися зі святкового салюту. Внаслідок цього теракту загинули 86 людей.

Раніше спецслужби кількох країн попереджали про можливість терактів на Різдво, нагадує Європейська правда.

Джерело: Українська правда

Схожі новини