Передплата 2024 «Добра кухня»

Кубів: "Євросоюз надає Україні мільярд євро фінансування"

  • 19.12.2016, 08:23
  • 2 160

Перший віце-прем’єр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів повідомив про надання Україні фінансової допомоги з боку інституції ЄС на суму близько мільярда євро.

Про це він заявив після завершення Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Підписані угоди — щодо реформи держслужби, транскордонної співпраці, угоди з ЄІБ — якщо подивитися разом, то їх загальна сума близько мільярда євро", - заявив він.

Кубів зазначив, що дане фінансування додасть стабільності державі, в тому числі після націоналізації Приватбанку

"Це дуже важливо для фінансової стабілізації України", - наголосив віце-прем’єр.

Україна підписала угоди про прикордонне співробітництво з 4 країнами ЄС

Україна під час третього засідання Ради асоціації Україна-ЄС підписала угоди про участь в програмах прикордонного співробітництва із чотирма країнами-сусідами ЄС.

Про це повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Угоду підписали від української сторони перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а зі сторони ЄС — генеральний директор Європейської Комісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів з розширення Крістіан Даніельсон.

Повідомляється, проектами угод між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування прикордонного співробітництва ("Україна — Польща — Білорусь 2014 — 2020 роки", "Україна — Румунія 2014 — 2020 роки", "Басейн Чорного моря 2014 — 2020 роки" та "Україна — Угорщина — Словаччина — Румунія 2014 — 2020 роки") передбачено реалізацію за рахунок грантової допомоги Європейського Союзу спільних проектів.

Загальний бюджет програм складає 402 млн євро, з яких внесок ЄС становить 366 млн євро, співфінансування країни партнера — 10% від внеску ЄС.

В рамках програм фінансуватимуться проекти за такими напрямками: покращення інфраструктури прикордонних регіонів; захист довкілля та ефективне використання природних ресурсів; підтримка прикордонного управління і безпеки кордону, менеджмент у сфері міграції; підтримка підприємництва, розвиток малих і середніх підприємств, місцевої культури; спільні виклики в галузі безпеки та охорони правопорядку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією голови представництва України при Євросоюзі Миколи Точицького, на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод.

ЄС виділяє 104 млн євро на реформу держслужби в Україні

Євросоюз виділить Україні понад 100 млн євро для комплексної реформи системи державного управління.

Про це йдеться у відповідній угоді між Європейською комісією та урядом України, яка була підписана сьогодні під час третього засідання Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє кореспондент ЄвроПравди.

Так, проектом Угоди між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми "Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні" передбачено, за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу, виконання програми, спрямованої на допомогу Україні в реалізації Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки.

За умовами угоди загальний обсяг бюджетної підтримки з боку ЄС для реалізації програми складає 104 млн євро.

Угоду підписали від української сторони віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та від Єврокомісії Генеральний директор з питань сусідства і переговорів щодо розширення Європейської комісії Крістіан Даніельсон.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 19 грудня, в Брюсселі відбуваєтсья третє засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

За підсумками переговорів було заплановане підписання низки угод, які передбачають надання Україні безповоротної фінансової допомоги ЄС.

Стало відомо, які угоди підпишуть на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС

З-поміж іншого - очікується також підписання угод про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні.

На засіданні Ради асоціації Україна-ЄС очікується підписання близько десяти угод. Про це заявив голова представництва України при Європейському Союзі Микола Точицький, передає УТ.

"На засіданні звичайно ми будемо говорити про перспективи. У нас близько 10 угод буде підписано, які будуть спрямовані на подальший рух за реформування України. Зокрема, буде підписано угоду про реформу системи державного управління... підписання угод про фінансування програм прикордонного співробітництва", — розповів він.

За словами Точицького, очікується також підписання угод про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні.

"Сторони будуть обговорювати та підписувати низку документів по лінії Україна - Європейський інвестиційний банк про залучення кредитів для фінансування вищої освіти в Україні", — сказав він.

Схожі новини