Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З сайту Європарламенту прибрали дату розгляду безвізу для України

  • 16.12.2016, 18:50
  • 3 469

В апараті президента Шульца пояснили, що таке рішення ухвалили, щоби не створювати "некоректні негативні очікування".

З сайту Європейського парламенту зникла дата розгляду безвізового режиму для України. Про це йдеться на сайті ЄП.

Раніше інформоване джерело в апараті президента Шульца повідомляло, що таке рішення прийняли, щоби не створювати "некоректні негативні очікування".

"Оскільки ми побачили, який резонанс викликала публікація цієї орієнтовної дати, ми вирішили взагалі прибрати її з сайту. Це має бути зроблене до кінця дня. Затримка пов’язана із тим, що в четвер було засідання у Страсбурзі", - повідомило джерело.

В Європарламенті вирішили не змінювати дату, а прибрати її, оскільки "неможливо спрогнозувати, коли насправді відбудеться голосування". Водночас, співрозмовник ЄП запевнив, що голосування "має відбутися швидше ніж було зазначене".

Раніше прес-офіцер Європарламенту Мод Нойон повідомила, що інформація про перенесення голосування щодо надання Україні безвізового режиму на квітень 2017 року є помилкою.

Джерело: РБК-Україна , Українська правда

Безвіз для України: у ЄП назвали 3 квітня попередньою датою голосування

Прогнозоване на 3 квітня 2017 року голосування резолюції про скасування громадянам України візових вимог є попередньою датою.

При цьому у ЄП наголошують, що не говорили про "помилку" у зазначенні цієї дати.

Про це власному кореспонденту Укрінформу заявив співробітник ЄП, який наближений до керівництва законодавчого органу ЄС.

"Це попередня дата, яка грунтується на прогнозі розвитку законодавчого процесу. Вона може бути змінена. І ця дата не відображає політичної позиції Європарламенту, який, що вже неодноразово заявлялося, готовий проголосувати скасування візового режиму для України якнайскоріше. Але Рада ЄС затягує процес", - розповів співрозмовник агентства.

У Європарламенті також наголосили, що поширений деякими українськими ЗМІ коментар про те, що ця дата зазначена саме "помилково", не відповідає дійсності.

Європарламент розгляне "безвіз" для України у квітні

Європейський парламент запланував розгляд питання безвізового режиму для України на квітень.

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

"Безвіз" планують розглянути у першому читанні 3 квітня 2017 року.

Європарламент переніс розгляд безвізу для України на 1 лютого

Європарламент планує затвердити рішення щодо надання Україні безвізового режиму 1 лютого 2017 року.

Раніше такою датою на сайті Європарламенту було визначене 18 січня 2017 року, пише ВВС.

15 грудня Європарламент планує затвердити механізм призупинення безвізового режиму, який відкриє шлях візовій лібералізації України та Грузії.

Цього тижня у ЄС розпочнеться міжінституційний тріалог щодо безвізу Грузії, який Європарламент остаточно планує затвердити 18 січня.

Дату початку тріалогу щодо українського питання офіційно не повідомляли.

За звичною процедурою, після схвалення безвізу Європарламентом, це рішення має схвалити Рада ЄС, й після цього безвізовий режим запрацює через 21 день.

Якщо Європарламент затвердить український проект 1 лютого, то він запрацює не раніше березня 2017 року.

Схожі новини