Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штайнмайєр: "Нормандській четвірці" вдалося досягти лише невеликого прогресу"

  • 30.11.2016, 09:48
  • 2 277

На переговорах у "нормандському форматі" в Мінську досягнуто лише невеликого прогресу.

Про це після завершення зустрічі глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії заявив німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, погоджено подальше відведення військ від лінії розмежування на Донбасі, а також домовлено про здійснення до кінця цього року обміну великої кількості полонених.

Німецький міністр уточнив, що кількість зон для відведення військ збільшиться від трьох до семи, а Червоний Хрест отримає доступ до полонених і організовуватиме обмін ними.

Водночас міністри не змогли домовитись щодо "дорожньої карти" втілення угод, підписаних у Мінську в лютому 2015 року щодо врегулювання конфлікту на сході України. "Сьогодні з цим знову було важко", - наголосив Штайнмайєр після чотиригодинних переговорів.

"Залишається багато відкритих питань, але цього вечора було відчутним бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки продовжувалася, але й по можливості була доведена до кінця", - пояснив Штайнмайєр.

Під час цієї зустрічі міністр закордонних справ України Павло Клімкін пред'явив чергові докази російської агресії проти України. Зокрема, він показав фото безпілотника "Орлан-10", який належить збройним силам Росії та здійснює польоти над Україною. Стартова позиція безпілотника була в місті Єйськ на території Росії.

Клімкін: "Росія не йде на компроміси щодо "дорожньої карти"

Між Україною та РФ залишається фундаментальна різниця у поглядах щодо "дорожньої карти" врегулювання на Донбасі.

Про це за підсумками зустрічі глав МЗС у "нормандському форматі" у Мінську розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає 112.ua.

"Російська сторона не хоче йти на будь-які кроки вперед, на компроміси. Глава МЗС РФ Сергій Лавров під час обговорення казав, що його не цікавлять деталі. Дискусія щодо "дорожньої карти" була досить короткою. Росія не погоджується на ключові пріоритети. Залишається фундаментальна різниця у поглядах щодо "дорожньої карти". Переговори щодо її формування продовжуватимуться у різних форматах", - сказав Клімкін.

За його словами, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр підтримав позицію України щодо звільнення заручників, які знаходяться у полоні сепаратистів.

"Ми наполягали на безперешкодному доступі Червоного Хреста до ОРДЛО. Також ми тиснемо на Лаврова щодо відкриття контрольного пункту у Золотому", - додав Клімкін.

У Мінську розпочалася зустріч глав МЗС у "нормандському форматі"

Міністри обговорять "дорожню карту" з урегулювання ситуації на Донбасі.

У Мінську розпочалася зустріч у "нормандському форматі" глав МЗС Росії, Франції, Німеччини та України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністри обговорять "дорожню карту" з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомлялося, лідери країн «нормандського формату» на переговорах 19 жовтня погодили розробку та затвердження «дорожньої карти» щодо імплементації мінських угод, засновану на пропозиціях, внесених Берліном і Парижем. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс підтримує розробку такої "дорожньої карти".

Як заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Україна і Росія не мають спільного бачення "дорожньої карти" врегулювання конфлікту на Донбасі. Німеччина має "скромні" очікування від зустрічі міністрів, заявив офіційний представник міністерства закордонних справ країни Мартін Шефер.

Схожі новини