Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Бразилії попрощалися із загиблими футболістами

  • 04.12.2016, 08:23
  • 14.8K

В Бразилії пройшла церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі футболістами клубу Шапакоенсе.

Церемонія пройшла на домашньому стадіоні команди в місті Шапеко, яке знаходиться на півдні Бразилії, передає Euronews.

Президент Бразилії Мішель Темер заявив, що "краплі дощу, який тривав під час церемонії, були сльозами Святого Петра".

Тіла 71 футболіста Шапекоенсе відправили до Бразилії

Тіла 71 гравця футбольного клубу "Шапекоенсе", які стали жертвами авіакатастрофи в Колумбії, проводили в аеропорт для транспортування до Бразилії.

Як повідомляє AFP, сотні людей прийшли в аеропорт, щоб проводити загиблих.

Першим було відправлено тіло гравця з Парагваю. Труна з його тілом була задрапована національним прапором країни, йдеться в повідомленні.

Тіла інших жертв, 64 бразильців, п'яти болівійців і одного венесуельця, були відправлені в ході серії польотів протягом дня.

Очікується, що в місті Шапеко у жалобній процесії будуть брати участь близько ста тисяч жителів.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно скасував поїздку до Австралії, щоб взяти участь у похоронах бразильських футболістів.

Історії виживших в авіакатастрофі гравців “Шапекоенсе”

В ніч з 28 на 29 листопада спортивна громадськість була вражена сумною звісткою.

Літак з бразильською футбольною командою “Шапекоенсе” зазнав аварії і розбився в Колумбії. Там футболісти повинні були зіграти перший фінальний матч Південноамериканського кубка …

Незважаючи на те, що шанси залишитися в живих при падінні лайнера були практично нульовими, декільком щасливчикам вдалося вижити! Ми розповімо вам про тих, хто дивом врятувався в цій аварії.

Першим був виявлений захисник Алан Рушель. Він весь час був в свідомості і по дорозі в лікарню насамперед попросив рятувальників зв’язатися з його родиною і сказати, що з ним все в порядку. У Алана діагностували пошкодження рук, ніг і голови, а також перелом хребта, проте жодна з травм не загрожує життю. До речі, серед уламків рятувальникам вдалося виявити обручку Алана, яка від удару літака об землю злетіла з пальця.Обручку було відразу ж повернуто власникові.

У кріслі поруч з Аланом перебував воротар команди, Данило Паділья. Після аварії рятувальники знайшли його ще живим, проте від отриманих травм він помер у лікарні … Перед смертю він встиг поговорити по телефону зі своєю дружиною. У нього залишився син, який навчається футболу в школі “Шапекоенсе”.

Другому голкіперу команди, Жаксну Фолльманну, пощастило більше. Хоча його стан оцінюється як важкий, лікарі вважають, що у нього хороші шанси на одужання. Втім, про великий спорт Жаксону доведеться забути. Йому довелося ампутувати праву ногу, а зараз лікарі борються за ліву.

Порятунок захисника Еліо Нето взагалі схожий на диво. Після багатьох годин пошуку рятувальники вже встигли оголосити, що виживших більше немає, як раптом виявили Нето під уламками!

Спочатку здавалося, що шанси вижити у футболіста нульові. У нього була сильна черепно-мозкова травма, множинні переломи і рвана рана живота. До того ж Еліо кілька годин провів під зливою в грязі, що також загрожує зараженням. Але після операції лікарі заявили, що загроза життю минула. Для повного одужання досить лише кількох нескладних операцій, яким піддадуться коліно, руки і ніс футболіста.

Крім футболістів, вдалося також врятуватися двом членам екіпажу і одному журналістові. Менше за всіх постраждав бортінженер Ервін Тумир. Він навіть чітко пам’ятає все, що відбулося під час і після аварії!

“Я вижив, бо дотримувався всіх інструкцій з безпеки. Через паніку багато пасажирів схоплювалися з місць і кричали. Я ж поклав сумки між ніг, нахилився і завмер в позі ембріона, як рекомендують робити при всіх позаштатних ситуаціях “, — розповів Ервін журналістам.

Стюардесі Хімене Суарес пощастило менше. У неї діагностували перелом шиї, а також множинні переломи рук і ніг. Втім, загрози життю немає і вона знаходиться в стабільному стані. Те, що відбулося під час аварії Хімена пам’ятає смутно: “Світло в салоні згасло і через 40-50 секунд був сильний удар об землю. Після цього я нічого не пам’ятаю “.

Шостим врятованим виявився журналіст Рафаель Ензелі. Він був останнім, хто виклав фотографію з нещасливого літака перед злетом. Рафаель знаходиться у важкому стані: у нього перелом хребта і важкі травми легень …

Але найбільшими щасливчиками можна вважати тих, хто взагалі не потрапив на літак. Таких виявилося п’ятеро. Сама неймовірна історія порятунку у Матеуса Саролі — сина головного тренера. Його не пустили на борт через те, що він забув вдома паспорт!

Приказка “не було б щастя, та нещастя допомогло” в повній мірі відноситься до нападаючого “Шапекоенсе” Алехандро Мартінуччо. За кілька днів до вильоту він отримав травму, тому залишився лікуватися і не полетів з командою.

Резервний воротар Марсело Бук явно народився в сорочці. Дата проведення нещасливого матчу збіглася з його 32-м днем народження, тому керівництво клубу зробило йому подарунок і дозволило відсвяткувати вдома.

В останній момент від польоту з командою відмовились мер міста Шапеко Лусіано Булігон і голова законодавчих зборів штату Санта-Катаріна Желсон Меріс. Обидвоє змушені були відправитися на робоче зібрання в Сан-Паулу.

Через катастрофу в місті Шапеко оголошений 30-денний траур, скасовані всі муніципальні заходи, пов’язані з Різдвом і Новим роком. А футболісти усього світу починають тренування і матчі хвилиною мовчання …

Роналдіньо та Рікельме готові "зняти бутси з цвяха" заради "Шапекоенсе"

Легендарні футболісти - бразилець Роналдіньо і аргентинець Хуан Роман Рікельме, мають намір підтримати бразильский клуб "Шапекоенсе" після трагедії

Як повідомляє Depo.Сектор з посиланням на calcionews24.com, обидва гравці мають намір відновити свою футбольну кар'єру, аби допомогти "Шапекоенсе" у важкі часи після втрати більшості гравців, загиблих у авіакатастрофі.

Роналдіньо і Рікельме готові зіграти протягом наступного сезону за "Шапекоенсе", причому не вимагатимуть за свої виступи грошей.

Зазначимо, що офіційно ця інформація не була підтверджена, хоча її вже оприлюднив ряд бразильских та італійських ЗМІ.

Моторошні подробиці трагедії гравців "Шапекоенсе" та реакція їхніх близьких

29 листопада бразильська команда "Шапекоенсе" розбилась на літаку по дорозі на фінал Копа Судамерікана.

Після авіакатастрофи вижило лише 6 осіб, з них — 3 футболісти: Алан Рушел, Еліу Нету та Джексон Фольманн, якому ампутували ногу. Воротар Даніло вижив під час аварії, але помер у лікарні. "Футбол 24" згадує всіх гравців, які були на борту літака, історії з їх життя та реакцію рідних і близьких футболістів.

Алан Рушел

У 2014 році, коли його підписав "Інтернасьйонал", щоб замінити ветерана Клебера (не "динамівського"), у клубі вже було двоє футболістів з іменем Алан. Таким чином, його почали називати Алан Рушел. Він — лівий захисник, і за кар’єру забив лише 5 голів. Проте один з них, у ворота "Сеари" у 2014-му, вийшов на славу.

За повідомленнями, щонайменше троє з тих, хто вижив, є членами команди.

Літак упав неподалік міста Медельїна 28 листопада, заявляють колумбійські чиновники.

Причина авіакатастрофи невідома, але погодні умови були несприятливими — з сильними дощами і грозами.

Джерело: Радіо Свобода

Рятувальні роботи на місці авіакатастрофи у Колумбії призупинили

Наразі рятувальники шукають тих, хто міг вижити.

Рятувальну операцію на місці авіакатастрофи в центральній частині Колумбії призупинили через сильні дощі. Про це йдеться у повідомленні аеропорту Медельїн у Twitter.

"Пошук і порятунок літака призупинено через сильний дощ у районі аварії," - йдеться у повідомленні.

Управління цивільної авіації Колумбії опублікувало в Facebook список пасажирів лайнера.

Список складається з імен 80 осіб, серед яких спортивна делегація, менеджери, члени бразильського футбольного клубу «Шапекоенсе» і журналісти, які їх супроводжували.

Наразі точне число тих, хто вижив і загинув, невідомо. Рятувальники повідомили, що у авіакатастрофі вдалося вижити 13 особам, у тому числі троє футболістів.

Як повідомлялося, у Колумбії розбився літак із 81 людиною на борту. Після падіння літака біля колумбійського Меделіна вижили шестеро людей.

Федерація футболу Південної Америки зупинила всі матчі через авіакатастрофу в Колумбії.

Джерело: Reuters

В авіакатастрофі в Колумбії вижили шестеро людей

Перед падінням екіпаж повідомив диспетчерам про неполадки електроустаткування на борту.

Після падіння літака біля колумбійського Меделіна вижили шестеро людей. Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому в Twitter міського аеропорту.

Всього на борту літака перебували 72 пасажири і 9 членів екіпажу.

Рятувальники продовжують роботу в гірських передмістях Меделіна в умовах поганої видимості.

Джерело: Тиждень.ua

У Колумбії розбився літак з бразильськими футболістами

Бразильський літак, на борту якого перебувала 81 людина, упав у Колумбії вранці у вівторок, 29 листопада.

Про це повідомляє колумбійська Асоціація цивільної авіації.

Літак, яким летіли футболісти бразильської команди Chapecoense, зник з радарів поблизу гори Ель-Гордо, виконуючи чартерний рейс до аеропорту міста Медельїна, повідомляє агентство dpa з посиланням на авіаційне відомство колумбійського департаменту Антіокія.

Мер Медельїна Федеріко Гутьєррес заявив про трагедію величезного масштабу та повідомив, що, ймовірно, є люди, які вижили в авіакатастрофі.

Поки що не відомо, що могло стати причиною авіакатастрофи, наводить його слова агентство AP.

Джерело: Deutsche-Welle

Схожі новини