Передплата 2024 «Добрий господар»

Син Гульнари Карімової: "Інформація про її смерть - лише чутки"

  • 24.11.2016, 07:56
  • 5 995

Син Гульнари Карімової - доньки екс-президента Узбекистану - заявив, що повідомлення про її смерть є "лише чутками".

Про це Іслам Карімов у коментарі Бі-Бі-Сі.

За словами сина старшої доньки екс-президента, Гульнара з лютого 2014 року перебуває під домашнім арештом.

Також Іслам додав, що його сестру - Іман Карімову - з-під домашнього арешту вже звільнили, але залишати країну їй заборонено.

Сам Карімов наразі, за його словами, перебуває у Лондоні.

ЗМІ: "Доньку президента Узбекистану вбили та таємно поховали"

В Узбекистані повідомляють, що старшу доньку покійного президента країни Іслама Карімова 44-річну Гульнару вбили і таємно поховали.

Як пише “Центр-1” сталось це ще 5 листопада. Видання посилається на джерело в СНБ Узбекистану.

За даними співрозмовника, Карімову отруїли і поховали на кладовищі “Мінор” у Ташкенті, а могилу при цьому нібито зрівняли із землею.

Він нібито особисто брав участь у похороні і зважився розповісти про це журналістам, побоюючись за долю дітей Карімової.

До слова, у Twitter діє акаунт, в якому нібито від імені Карімової публікуються повідомлення.

Проте користувачі соцмереж стверджують, що це фейковий профіль, бо публікують переважно її старі фото або відредаговані Photoshop.

Журналісти спробувати отримати інформацію про Гульнару Карімову в офіційної влади Узбекистану 21 листопада, відіславши в прес-службу Апарату президента журналістський запит, де міститься кілька запитань

Журналісти запитували про точну дату смерті Карімової, про те, чи було здійснено відповідні медичні експертизи, чи є результати експертизи про причини її смерті. Журналістів цікавить також інформація про місце поховання Карімової. А якщо вона жива, ЗМІ просять владу організувати їй можливість вийти на публіку.

Схожі новини