Передплата 2024 «Добрий господар»

Керрі і Лавров вдруге за два дні провели розмову

  • 19.11.2016, 10:26
  • 1 967

Державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в п'ятницю мали коротку розмову після зустрічі напередодні в перуанській столиці.

Про це повідомив під час брифінгу в Вашингтоні речник державного департаменту США Джон Кірбі.

"Так, вони спілкувались сьогодні. Їхня розмова відбулася зовсім недавно і, як я розумію, вони знову обговорювали тему Сирії", - зазначив Кірбі.

Російська сторона у свою чергу повідомила, що сторони зосередили увагу на ситуації у східній частині Алеппо.

У четвер глави зовнішньополітичних відомств США і Росії провели особисту зустріч у Лімі в рамках підготовки саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). За інформацією американської сторони, на переговори виносилися питання врегулювання ситуації в Сирії і Україні.

Зустрічі високого рівня в рамках саміту пройдуть в суботу-неділю. Очікується, що в них візьмуть участь президенти, в тому числі Росії та США.

Джерело: Укрінформ

Керрі обговорив із Лавровим Україну та Сирію

Пошук шляхів вирішення конфлікту в Україні буде залишатися одним з пріоритетів зусиль Керрі протягом перехідного періоду американської адміністрації.

Держсекретар Сполучених Штатів Джон Керрі обговорив Україну та "всі аспекти" з питань Сирії з міністром закордонних справ Російської Федерації Сєргєєм Лавровим на зустрічі в рамках саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Лімі (Перу). Про це Керрі розповів журналістам, передає Reuters.

"Зустріч була конструктивною, обговорили цілу низку тем - Ємен, Лівію, Сирію, Україну, двосторонні відносини", - сказав Керрі. Він також додав, що в тому числі обговорили всі аспекти ситуації в Алеппо. Водночас Лавров не став коментувати, коли його запитали про майбутнє ядерної угоди з Іраном, яку підтримувала Росія, після того як Дональд Трамп був обраний президентом Сполучених Штатів.

Пошук шляхів вирішення конфлікту в Україні буде залишатися одним з пріоритетів зусиль Джона Керрі протягом перехідного періоду американської адміністрації, заявив під час щоденного брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Звичайно, ситуація в Україні та Європі буде продовжувати домінувати в його (держсекретаря Керрі - Ред.)) порядку денному", - підкреслив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також зазначив, що пріоритетним напрямком роботи Держдепу до завершення повноважень адміністрації залишається сирійське питання, а також конфлікт в Ємені і спроби знайти мирне рішення в цій країні. Також фокус Держдепартаменту буде зберігатися на проблемі кліматичних змін, міжнародній торгівлі та економічному розвитку.

Схожі новини