Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білий дім висловив підтримку Україні перед новими загрозами

  • 13.11.2016, 14:17
  • 2 644

Сполучені Штати Америки солідарні з українським народом у вшануванні пам'яті жертв Голодомору.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому.

"У цьому місяці США приєднуються у солідарності до українського народу у всьому світі в пам'ять жертв Голодомору. Однієї з найстрашніших рукотворних трагедій сучасної історії. 83 роки тому, більше 3 млн чоловік в Україні загинули в результаті нещадної політики Сталін", - йдеться в заяві.

У заяві не обійшли увагою і сьогоднішнє протистояння України і Росії, висловивши підтримку у відстоюванні територіальної цілісності.

"Українці довели світові тоді і зараз - людський дух нескорений. Навіть у найскладніші часи український народ продовжував з гідністю боротися за мир, свободу і демократію. Сьогодні, зіткнувшись з новими загрозами цим цінностям, американський народ стоїть разом з українцями, які мужньо захищають свою територію і демократію. Українсько-американське співтовариство і друзі українського народу наполегливо працювали, щоб запевнити, що пам'ять про постраждалих під час Голодомору живе. В той час як ми всі разом хочемо побудувати кращий, більш вільний і більш справедливий світ", - відзначили в заяві .

Схожі новини