Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп обраний президентом США

  • 09.11.2016, 16:00
  • 7 785

Республіканець Дональд Трамп переміг на виборах президента США.

Про це повідомляє AP.

Республіканський кандидат виграв вибори після отримання ще 10 голосів виборників штату Вісконсін, збільшивши їх кількість до 276.

Клінтон особисто визнала поразку перед Трампом

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон визнала свою поразку на виборах

Про це у своєму аккаунті в Twitter написала кореспондент видання NBCNews Келлі О'Доннелл.

"Джерело повідомило мені, що Клінтон визнала свою поразку під час розмови телефоном з Трампом", - наголосила вона.

Голова штабу Клінтон звернувся до прихильників

Подеста подякував соратникам за надану підтримку і запропонував йти спати.

Голова виборчого штабу Хілларі Клінтон Джон Подеста звернувся до прихильників і закликав їх не робити передчасних висновків, а почекати офіційних результатів.

"Кожен голос має бути підрахований. Розрив у деяких штатах настільки малий, що оголошувати переможця ще рано. Тому сьогодні нам більше нічого буде сказати", - сказав він.

Подеста подякував соратникам за надану підтримку і запропонував йти спати, щоб повернутися завтра.

За його словами, Клінтон робити заяв найближчим часом не буде. Вона виступить наступного дня.

Разом з тим повідомляється, що Трамп вже приїхав у власний штат і найближчим часом планує виступити з промовою.

Трамп лідирує у ключових штатах

У США обирають 45-го президента.

Наразі залишилося 9 штатів, з них 7 - спірні. Зараз у Трампа 245 голосів, у Клінтон - 215, передає УТ.

Видання «Голос Америки» створилоінтерактивну карту, де можна стежити за перебігом голосування в усіх штатах.

У США триває підрахунок голосів на президентських виборах. Станом на 7:30 за київським часом підраховані результати у 41 штаті.

Голосування станом на цю годину завершилося в 49 з 50 штатів США. До 8:00 за Києвом триватиме голосування на Алясці.

Кандидат від респутліканців Трамп збільшує відрив від представниці Демократичної партії Клінтон, проте у неї залишається теоретична можливість перемогти в так званих спірних штатах, як Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині.

Наразі залишилося 9 штатів, з них 7 - спірні. Зараз у Трампа 245 голосів, у Клінтон - 215.

Клінтон здобула перемогу на острові Гуам, де завжди вгадують переможця президентських перегонів

Кандидатуру Клінтон підтримали 71,63% жителів острова, тоді як за Трампа проголосували 24,16% виборців.

На вибори в США кандидат в президенти від Демократичної партії Хіларі Клінтон отримала перемогу в ході голосування на острові Гуам, що належить США. Про це повідомляє USA Today.

Згідно з повідомленням, кандидатуру Клінтон підтримали 71,63% жителів острова, що проголосували. Тоді як за кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа проголосували 24,16% виборців.

Видання повідомляє, що результати голосування на острові не враховуються на виборах у США. Проте жителі острова безпомилково передбачали переможця кожних президентських перегонів починаючи з 1980 року.

Трамп проголосував на виборах президента США

Виборці зустріли його як вітальним, так і несхвальним гулом.

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп проголосував у Нью-Йорку на президентських виборах США, повідомляє американський телеканал CNN.

На виборчу дільницю Трамп прийшов разом з дружиною Мелані. Зазначається, що виборці зустріли його як схвальними вигуками, так і несхвальним гулом.

На питання, за кого він проголосував, Трамп відповів: "Це дуже непростий вибір".

Клінтон проголосувала на виборах президента США

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон вже віддала свій голос на виборах.

Про це повідомляє канал CNN.

На дільницю у селища Чапаква (Нью-Йорк) Гілларі Клінтон прибула з чоловіком.

При цьому її зустрів радісний натовп прибічників. Перед голосуванням вона помахала їм рукою, однак жодних звернень не робила.

Reuters повідомило про 90-відсотковий шанс Клінтон на перемогу

За даними агентства, будь-яка комбінація з двох програшів Трампа в трьох штатах - Флориді, Мічигані та Пенсильванії - майже напевно призведе до перемоги Клінтон.

У кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон приблизно 90-відсотковий шанс здобути перемогу на виборах у США 8 листопада.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані підсумкового передвиборного дослідження, проведеного спільно з агентством Ipsos.

Шанси її суперника, кандидата від республіканців Дональда Трампа залежать в основному від підсумків виборів у Флориді, Мічигані, Північній Кароліні, Огайо та Пенсильванії. Для перемоги йому доведеться здобути перемогу в більшості цих штатів, відзначає агентство.

За даними агентства, будь-яка комбінація з двох програшів Трампа в трьох штатах - Флориді, Мічигані та Пенсильванії - майже напевно призведе до перемоги Клінтон. Трампу також потрібно заручитися перемогою в Аризоні, де кандидати показали майже рівні результати, і в Юті. Цей штат традиційно віддавав перевагу республіканцям, але в цій гонці, можливо, виступить за незалежного кандидата Евана Макмалліна, відзначає видання.

Також для перемоги Трампу необхідна більша, ніж у 2012 році, явка серед білошкірих виборців-республіканців, її зниження серед афроамериканців і менша, ніж очікують, явка іспаномовного населення, випливає з даних дослідження.

Опубліковані 6 листопада дані опитування NBC показали, що Гілларі Клінтон випереджає Дональда Трампа на чотири процентні пункти. Клінтон підтримують 44% виборців, Трампа - 40%.

Клінтон в основному підтримали жінки, афроамериканці, латиноамериканці та молоді виборці віком від 18 до 34 років. Трамп лідирує серед чоловіків і літніх людей. Серед виборців із вищою освітою Клінтон на 10% випереджає Трампа - 51% проти 41%. 52% опитаних сказали, що почуватимуться комфортно в разі, якщо президентом стане Клінтон, і додали, що готові її підтримати. Стосовно Трампа так відповіли 43%.

Вибори президента США проходять сьогодні.

На виборах президента США підрахували голоси ще у двох населених пунктах

Американці обирають 45-го президента.

За підсумками голосування у трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир переміг кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп. Про це повідомляє телеканал Fox News.

Трамп набрав більше голосів у невеликому населеному пункті Міллсфілд, в той час як кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон перемогла в містечку Діксвілл Нотч і Хартс Локейшн.

Загалом, за підсумками голосування у цих трьох населених пунктах Трамп отримав 32 голоси, а Клінтон - 25.

За законами штату Нью-Гемпшир, населені пункти, в яких проживає менше 100 громадян, можуть відкрити виборчі дільниці опівночі і закрити їх відразу після того, як всі зареєстровані виборці проголосують.

У США оголосили перші результати президентських виборів

Американці обирають нового президента.

У США розпочалися вибори 45-го президента. Американці можуть проголосувати за шістьох кандидатів, але реальна боротьба йде між представником Демократичної партії Хілларі Клінтон і Республіканської партії Дональдом Трампом, передає УТ.

Опівночі за місцевим часом (7:00 за київським) у місті Діксвілл Нотч штату Нью-Гемпшир відкрилися виборчий дільниці і закрилися, як тільки всі вісім жителів віддали свої голоси.

За результатами голосування у цьому місті виграє кандидат Демократичної Партії Хіларі Клінтон. За неї проголосували 4 людини. За кандидата від республіканців Дональда Трампа Проголосували 2 людини.

Також один голос отримав кандидат від Лібертаріанської партії Гері Джонсон і ще один - Мітт Ромні.

Згідно з законом штату, населені пункти, де зареєстровані менше 100 виборців, можуть відкривати голосування опівночі і закривати ділянки, як тільки всі виборці проголосували.

У деяких штатах дострокове голосування почалося ще 23 вересня. Процедура дозволена в 37 штатах і окрузі Колумбія. Це дозволяє уникнути великих черг у день виборів.

За даними видання Associated Press, у цьогорічних дострокових виборах взяли участь рекордна кількість американських громадян. Станом на 5:00 за київським часом проголосувало 46,27 мільйони виборців.

За оцінками агентства, число виборців, що проголосували достроково, може досягти 50 млн, або 40% від загального числа тих, хто візьме участь у виборах.

Результати загального голосування повинні оголосити вже на наступний день, тобто в середу, 9 листопада.

Схожі новини