Передплата 2024 «Добрий господар»

Хакери опублікували другу частину листування Суркова

  • 04.11.2016, 09:44
  • 2 939

Також в опублікованому листуванні міститься інформація про приховані пункти мінського процесу.

Організація українських хакерів "КіберХунта" опублікувала нову частину листування помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова.

Новий масив даних містить 336 вхідних і 87 вихідних повідомлень пошти адміністратора помічника президента РФ Владислава Суркова.

Хакери стверджують, що в ході аналізу отриманої інформації вдалося встановити конкретного оператора поштового ящика - ним виявилася радник Суркова Марія Михайлівна Виноградова. Через вказану поштову скриньку проходили досить цікаві і часом навіть умовно "секретні" доноси, списки та звіти, хоча основна частина матеріалів поштового дампа є, за словами хакерів, рутинною і не дуже інформативною.

Опубліковані нові дані свідчать про плани Росії щодо федералізації України. Так, у листуванні присутні проекти карт України з можливим поділом на "Новоросію", "Малоросію" і "Галичину". При цьому "Галичина" в одному з варіантів входить у федералізовану Україну, в іншому є окремою державою.

Крім того, з листування випливає, що прийняття рішень про призначення кандидатур на керівні посади в "Л/ДНР" також погоджується з Кремлем. Зокрема 15 грудня 2015 року Владиславу Суркову висилались списки, а також резюме кандидатів на пости в "ЛНР".

Також з листування випливає, що Сурков контролював ринок палива на окупованих територіях Донбасу.

Крім цього, в опублікованому листуванні міститься інформація про приховані пункти мінського процесу. Так, на пошту Владислава Суркова як мінімум двічі приходили плани заходів щодо виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи. Зокрема приходили протоколи редакції від 29 і 30 січня 2015 року. В обох редакціях міститься пункт про відвід на 14 км важких вогнеметних систем (ВВС).

Повністю з новою частиною листування Суркова можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше Організація українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала листування помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова, та опублікувала її першу частину. У СБУ підтвердили справжність листування.

Джерело: cyberhunta.com

Схожі новини