Передплата 2024 «Добра кухня»

Лінкявічюс: "В ЄС очікують від Нідерландів підтримки Угоди про асоціацію з Україною"

  • 26.10.2016, 15:20
  • 1 345

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголошує на тому, що в ЄС очікують від Нідерландів солідарності у питанні ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та ЗВТ Україна-ЄС.

Про це він заявив від час візиту до парламенту Нідерландів, повідомляє МЗС Литви, передає ЄП.

"Ми очікуємо голландський солідарності з Україною та ЄС у питанні Угоди про асоціацію та у питанні глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі", — відзначив глава литовської дипломатії.

"Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відвідав палату представників парламенту Нідерландів, де він зустрічався з членами комітету з Європейських та закордонних справ, щоб обговорити можливість продовження процесу ратифікації та Угоди про асоціацію", — повідомляють в МЗС Литви.

Так, Лінкявічюс закликав депутатів парламенту Нідерландів "не намагатися врегулювати власні внутрішньополітичні справи Нідерландів за рахунок України".

"Ми чуємо аргументи, ви стурбовані. Деякі з них можуть бути пояснені і відповіді можна знайти як в Угоді про асоціацію, так і в законодавстві ЄС", - наголосив Лінкявічюс.

Міністр закордонних справ Литви зазначив, що основною метою угоди є зміцнення торгових звʼязків Європейського Союзу з Україною, щоб допомогти Україні реалізувати реформи в області верховенства закону і боротьби з корупцією, що сприятиме зміцненню конкурентоспроможності України та потенціал.

"Лінкявічюс закликав голландський уряд і парламент знайти відповідне рішення і завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію", — резюмували в прес-службі МЗС Литви.

Схожі новини