Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ураган Метью знищив 90% будівель на Гаїті

  • 08.10.2016, 16:02
  • 4 209

Представники міжнародних організацій повідомили, що в результаті урагану Метью на Гаїті зруйновано 90% будівель.

На даний момент відомо про 900 загиблих, передає BBC Ukraine.

У той же час, найбільш уражені ураганом населені пункти знаходяться в важкодоступних місцях, тому кількість загиблих буде зростати.

В суботу, 8 жовтня, потужність урагану Метью була знижена з четвертої до першої категорії.

ООН: "Від «Метью» постраждали вже 1,2 мільйона людей"

Внаслідок потужного урагану «Метью» загалом постраждали 1,2 мільйона осіб.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Точних даних про наслідки стихійного лиха у Гаїті поки немає. За повідомленнями ЗМІ, кількість загиблих досягла 800 осіб. Загалом у тій чи іншій мірі постраждали 1,2 мільйона осіб. Близько 350 тисяч постраждалих потребують термінової гуманітарної допомоги", - відзначається у повідомленні.

За даними Управління ООН по координації гуманітарних питань, викликані ураганом повені затопили 1800 будинків, сотні будинків були серйозно пошкоджені або повністю зруйновані.

"Пошкоджені та зруйновані школи, лікарні, будівлі, які служили тимчасовим притулком для постраждалих, цивільна інфраструктура. Серйозно пошкоджено систему електропостачання і водопостачання. Постраждалі райони зіткнулися з величезними проблемами", - заявила представниця Управління в Гаїті Ензо ді Тарано.

Співробітники установ системи ООН і миротворці ООНівської операції продовжують надання гуманітарної допомоги жителям Гаїті, постраждалим внаслідок урагану: доставляють продовольство, медикаменти, чисту питну воду. Постраждалих забезпечують тимчасовим житлом.

Кількість жертв урагану "Метью" зросла

На Гаїті надходять дані про жертви у віддалених районах острова.

В результаті урагану "Метью" кількість жертв на Гаїті досягла 842 людей, десятки тисяч залишилися без будинків. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників місцевої влади.

Повідомляється, що поступово дані надходять з віддалених районів, які були відрізані ураганом. Не менше 175 людей загинули тільки в одному селі серед пагорбів на західній околиці острова. Ще як мінімум три населених пункти повідомляють про десятки загиблих. Зокрема, в селі Шанталь загинули 86 людей і 20 пропали безвісти.

Крім того, повідомляється про десятки зниклих безвісти в регіоні Гранд Ансе на півночі Гаїті. Всього, за даними влади, кількість загиблих становить 842. Більше 60 тис. людей укрилися в притулках.

Жертв урагану "Метью" вже 572

Жертвами урагану "Метью" на Гаїті стали вже 572 людини.

Про це повідомляє Reuters.

"В результаті урагану "Метью" на Гаїті загинули 572 людини", - йдеться в публікації.

Ураган напередодні обрушився на узбережжя американського штату Флорида, швидкість вітру сягає 250 км/ч.

Губернатор штату Рік Скотт повідомив про те, що через ураган без електрики залишаються 600 тис. будинків.

Смертельний "Метью": більше 300 загиблих

Кількість загиблих внаслідок потужного урагану "Метью" у США зросла до 339 осіб.

Про це пише ВВС із посиланням на чиновників.

Більшість смертей були зафіксовані в містах і рибальських селах навколо південного узбережжя. Багато хто загинув внаслідок падіння дерев, уламків і розливу річок.

Це найпотужніший Карибський шторм за останні 10 років. Стихійне лихо обрушилося на Гаїті, Кубу і Багамські острови. Ураган рухається до узбережжя Флориди зі швидкістю близько 20 км/год.

Президент Барак Обама оголосив надзвичайний стан у штатах Флорида, Південна Кароліна, Джорджія. Близько 3 мільйонів людей евакуювали.

Схожі новини