Передплата 2024 «Добра кухня»

Гілларі його «зробила»! 

На перших теледебатах Трамп був безпорадним.

Перші телевізійні дебати кандидатів у президенти США стали тріумфом Гілларі Клінтон. За даними опитування CNN, проведеного відразу після дебатів, 62% американців вважають, що у політичному теледвобої перемогу здобула кандидат від Демократичної партії. У тому, що переконливішим на теледебатах був кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, упевнені тільки 27% американців. А також сам Трамп...

Під час дебатів, які подивилися у прямому ефірі понад 80 мільйонів американців, Гілларі Клінтон, зокрема, звинуватила Дональда Трампа у потуранні російським кібератакам проти американських державних установ і компаній. “Усе частіше ми бачимо кібератаки на замовлення урядів, - заявила Клінтон. - Одним з таких урядів була Росія”. Трамп натомість робить вигляд, що не знає про російський слід (хоча про нього говорять американські спецслужби), і каже, що за кібератаками стоїть Китай... “Дональд дуже добре відгукується про Володимира Путіна, - розповіла виборцям Гілларі. - Я була шокована, коли Дональд публічно закликав Путіна викрадати інформацію про громадян США”. У такий спосіб Клінтон нагадала про звернений до Кремля заклик Трампа допомогти у пошуках 30 тисяч службових листів, які видалила зі своєї електронної пошти кандидат від демократів (коли Клінтон була держсекретарем США, то вела службове листування з приватної “скриньки”).

“Під час перших президентських дебатів Дональд Трамп збрехав американському народу щонайменше 58 разів”, - підрахувала Гілларі Клінтон. На думку американських політологів, перші дебати були лише “пристрілкою”, а справжні битви між Клінтон і Трампом відбудуться у жовтні, на двох наступних дебатах.

Дональд Трамп — російський агент?

Одіозний кандидат на пост президента США Дональд Трамп уже заслужив собі реноме проросійського політика. Хто він? Які у нього плани? Штаб мільярдера випускає нові та ще новіші скандальні ролики про свого опонента Гілларі Клінтон. Спекуляція, чорний піар, використання «дешевих» методів у передвиборчій гонці... Методика, якою користується епатажний політик-бізнесмен, обурює навіть саму Республіканську партію, частина якої налаштована проти Трампа.

В одному зі своїх інтерв’ю Трамп звинуватив Барака Обаму та Гілларі Клінтон у... створенні терористичної організації «Ісламська держава». Проте як саме вони сприяють терористам, мільярдер не уточнив. Улітку Дональд Трамп у своєму Twitter зробив пост, на якому була зображена Клінтон на тлі стодоларових купюр із зіркою Давида та написом «Найбільш корумпований кандидат усіх часів». Відразу після опублікування цього посту Трампа звинуватили в антисемітизмі.

Складається враження, що передвиборча програма Трампа, як і методи, які він застосовує у виборчій гонці, формувалися у кулуарах московського Кремля. Негативне ставлення до України, підтримка Путіна в українському та сирійському конфліктах, постійне звинувачення чинної влади США у неправильній стратегії щодо формування зовнішньої політики... Нещодавно амбітний кандидат дав інтерв’ю програмі Ларрі Кінга. Трамп зазначив, що не вважає, ніби Росія втручається у вибори в США і намагається розхитати ситуацію у країні. Штаб Дональда Трампа засвітився у ще одному неприємному курйозі. Виявилось, що екс-керівник цього штабу Пол Манафорт (колишній радник президента-втікача Януковича) фігурує у списку «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Відразу після цього Манафорт «добровільно» подав у відставку. «Совпадение? Не думаю!». Із всіх можливих політичних технологів світу Трамп обирає саме того, який відповідав не за зовсім «демократичну» кампанію Януковича... Психологію мільярдера формують фінанси. Цілком можливо, що Путін пообіцяв Трампу значну фінансову чи іншу винагороду у разі його перемоги на виборах.

Практику підкупу іноземних політиків Радянський Союз і Росія використовують вже не один десяток років. Чого вартий випадок, зафіксований 2004 року в російсько-німецьких відносинах, коли кремлівські спеціальні служби повністю і цілком підкупили канцлера Герхарда Шредера. Той після того, як склав свої повноваження, отримав посаду в російському “Газпромі”. Якщо Путін не може перемогти США економічно чи військово, цілком можливо, що президент Росії зробив ставку на політичну аферу із підкупом кандидата у президенти США. Нещодавно Барак Обама, даючи інтерв’ю The Guardian, сказав, цитуючи Трампа: “Путін - сильний хлопець. Рейтинг його підтримки становить 82%”. Дивіться - рейтинг підтримки Саддама Хусейна становив 90%. Таке трапляється, коли садиш до в’язниці всіх інакомислячих. Подумайте над тим, що ця людина - рольова модель для Дональда Трампа”.

Усе частіше у мас-медіа з’являються статті про те, що риторика Трампа повністю заперечує геополітичну стратегію США, яка сформувалась після розпаду Радянського Союзу. Цілком серйозно Трамп говорить про те, що програму НАТО у Польщі та країнах Балтики потрібно згорнути. А ініціатива його команди забрати із політичної платформи республіканців пункт про передачу летальної зброї Україні лише підтверджує, що Трамп орієнтується на кремлівські “цінності”.

Зв’язки мільярдера із Росією беруть свій початок з 90-х років XX ст. У той час Дональд Трамп вів перспективні переговори із генералом Олександром Лебедем, який намагався стати президентом Росії, про можливе будівництво готелю Tramp Tower у центрі Москви. Протягом 15 років Дональд із родиною були частими гостями у Москві. У 2013-му російський олігарх Араз Агаларов запросив власника шоу «Міс Всесвіт» Дональда Трампа провести захід у Москві, на що бізнесмен охоче погодився. Після закінчення заходу Трамп заявив, що нарешті домовився про зведення готельного комплексу в російській столиці. Все б нічого, але захід «Міс Всесвіт» за часовими рамками збігався із кризою в Україні та анексією Криму...

Якщо Трамп насправді завербований агент Кремля, то з його можливою перемогою на світ чекають не зовсім приємні новини. З таким потужним інструментом, як Сполучені Штати Америки, Путін спокійно реалізує усі економічні і суспільно-політичні проекти, що вимальовувались у нього ще 10 років тому. Він відновить міжнародний рейтинг Росії і вийде з ізоляції одним помахом руки...

Важко однозначно сказати, якою ідеєю керується Дональд Трамп. Вішати на людину ярлики - справа нехитра, а от довести його кулуарні зв’язки із Кремлем - діло непросте. Але можна із впевненістю сказати одне: жоден республіканський президент, включаючи Рональда Рейгана, в жодному разі не підтримав би політику Трампа, навпаки, жорстко розкритикував би її.

Ігор МУДРІКУВ

Схожі новини