Передплата 2024 ВЗ

В Італії зросла кількість жертв землетрусу

  • 26.08.2016, 10:16
  • 8 470

Раніше повідомлялось про 250 загиблих.

Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 267 людей. Про це повідомляє Reuters посилаючись на Департамент цивільного захисту.

Крім того, майже 400 осіб отримали поранення.

Раніше повідомлялось про 250 загиблих.

Джерело: Телеканал 112

Фото: fishki.net

В Італії оголосили надзвичайний стан

Влада Італії запровадила надзвичайний стан у тих районах країни, які найбільше постраждали від землетрусу.

Рятувальники продовжували розбирати завали другу ніч поспіль. Водночас через повторні поштовхи вони змушені були переривати свою роботу. Про це повідомляє сайт ВВС

На надання допомоги постраждалим уряд Італії виділив 50 млн євро. Прем'єр-міністр Маттео Ренці пообіцяв, що незабаром будуть виділені додаткові кошти. Він також анонсував скасування податків для місцевих жителів.

Міністерство культури Італії заявило, що направить на допомогу постраждалим всі засоби, які будуть зібрані від продажу квитків на музейні експозиції в цю неділю. Міністр культури закликав італійців відправитися в музеї на знак солідарності з постраждалими в результаті землетрусу.

Міста, які найбільше постраждали від землетрусу, зазвичай не є велелюдними, але на час літніх відпусток у них було багато туристів. Відтак, точне число зниклих без вісти невідоме.

Серед загиблих - щонайменше троє британців. Також немає зв'язку з 11 румунами.

В українському МЗС повідомили, що інформації про постраждалих громадян України внаслідок землетрусу не надходило.

Місцевих жителів просять відключити паролі на своїх wi-fi мережах, що може допомогти при пошуку вцілілих під завалами, які таким чином будуть здатні повідомити про себе через інтернет.

В Італії уточнили кількість загиблих від землетрусу

В Італії уточнили дані щодо кількості загиблих внаслідок землетрусу в провінції Рієті.

Про це повідомляє Ansa.

Зазначається, що префектура Асколі переглянула дані про загиблих, зменшивши їх число з 57 до 46 загиблих. Офіційні дані з інших районів дають цифру у 195 загиблих.

Таким чином, від землетрусу загинула 241 людина, а не 247, як повідомлялося раніше.

В лікарнях перебувають 264 людини.

Чудо в Італії: дівчинка, яка 17 годин провела під завалами, врятована

10-річну дівчинку, яка 17 годин провела під завалами внаслідок землетрусу в Італії, вдалось врятувати.

У мережі з'явилося зворушливе відео, як рятувальники витягують 10-річну дівчинку з-під завалів після землетрусу в центральній Італії.

Порятунок малечі зустріли оплесками. Дівчинку знайшли через 17 годин після землетрусу.

Дитина залишилася жива, однак про долю її родичів не відомо.

Геологічна служба США, ґрунтуючись на дані щодо попередніх землетрусів, стверджує, що наслідки цього можуть бути критичними.

Мер Аматріче Сержіо Пероцці заявив, що міста більше немає, а всі його жителі є похованими під уламками. Крім того, за його словами, у місті відсутня елекритка та немає можливості зв’язатися з рятувальними службами, пише The Guardian.

В італійському Кабміні своєю чергою підкреслили, що вони вийшли на контакт з усіма очільниками регіональних рятувальних служб.

"Четверо людей під завалами, але вони не подають ознак життя. Двоє батьків і двоє дітей", - заявив мер містечка Аккумолі Стефано Петруччі. Окрім того, є поранені. Зруйновані десятки будинків у кількох населених пунктах.

Поштовхи були відчутні в Римі. Епіцентр землетрусу прийшовся на муніципалітет Норчія. Мер Аматріса Серджіо Піроцці повідомив, що "половина містечка зникла". Оцінки магнітуди різняться. Європейський середземноморський сейсмологічний центр оцінив магнітуду в 6.1. А Геологічна служба США - у 6.2.

Джерело: 24 Канал

Схожі новини