Передплата 2024 ВЗ

Повільно і з ганьбою: з'явилось відео, як здавались заколотники у Вірменії

  • 01.08.2016, 09:00
  • 5 129

Після двох тижнів напруги спецоперація зі звільнення полку патрульно-постової служби у Єревані таки закінчилась.

Ввечері 31 липня група радикалів, які утримували будівлю, добровільно здалась поліції, передає 24 канал.

У своєму YouTube Вірменська поліція опублікувала відео, як здавались члени угруповання.

Вони по одному виходили до кордону правоохоронці показували, що не мають при собі зброї і здавались в руки поліції.

В ході спецоперації в Єревані звільнено будівлю поліції

Служба національної безпеки Вірменії розповсюдила заяву, що здійснена 30-31 липня антитерористична операція по звільненню захопленої території полку патрульно-постової служби в Єревані, завершена.

Про це повідомляє "Новости-Армения".

Також стало відомо, що під час антитерористичної операції затримано 20 заколотників.

"Підрозділи спеціального призначення правоохоронних органів Вірменії своїми послідовними і злагодженими діями змусили членів озброєної групи скласти зброю і здатися владі. Затримано 20 терористів. Територія патрульно-постової служби повністю звільнена", - зазначається в заяві.

У Єревані під час захоплення ділянки загинув другий поліцейський

У Єревані під час захоплення полку патрульно-постової служби загинув ще один поліцейський.

Про це повідомляє АМИ "Новости Армении".

У свою чергу, поліція надала фотодоказ снайпера, який стріляв.

За попередньою інформацією снайпер вів вогонь з території поліцейської дільниці.

"У результаті вивчення правоохоронними органами зазначеній території (ППС, - ред.), обстановки, траєкторії польоту кулі з'ясувалося, що, за попередніми даними, постріл було зроблено з території полку ППС, з даху будівлі, зображеного на фотографії", - йдеться в повідомленні.

Поліція Вірменії: двоє членів збройної групи здалися

Двоє членів збройної групи "Сасна црер", яка захопила 17 липня територію полку патрульно-постової служби (ППС) поліції, сьогодні вийшли з території полку ППС.

За словами прес-секретаря поліції Ашота Агароняна, вони не були поранені і зараз їх затримали, передає Радіо Свобода.

Агаронян зазначив, що також сьогодні вранці з території полку патрульно-постової служби поліції з пораненням до лікарні був доставлений член збройної групи Седрак Назарян, якому надали медичну допомогу.

Раніше повідомлялося, що у Єревані з території поліцейської дільниці, захопленої збройною групою, чути звуки вибухів.

У Єревані в районі захопленого полку поліції - стрілянина і вибухи

На вулиці Хоренаці у Єревані, де знаходиться полк патрульно-постової служби, захоплений раніше озброєними людьми, лунає стрілянина і періодично чути вибухи.

Про це повідомляє "Радио Азутутюн".

"Приблизно з 11:30 на вулиці Хоренаці періодично чутні вибухи. На аматорському відео, знятому жителями єреванського кварталу Сарі Таг, видно, як з території полку ППС поліції, яка з 17 липня утримується озброєною групою "Сасна црер", йде дим", — йдеться у повідомленні.

Група, яка захопила будівлю поліції в Єревані, відпустила заручників-медиків

Лікаря та медсестрі вдалося вийти із захопленого полку патрульно-постової служби поліції, коли вони вивозили пораненого.

В Єревані озброєна група, яка захопила будівлю поліції, відпустила двох медиків, яких утримувала в заручниках. Про це повідомила прес-секретар міністра охорони здоров'я республіки Анаіт Айтаян.

Таким чином, всі захоплені раніше медики звільнені.

"Лікаря Норайру Теваняну і медсестрі Малині Маркарян вдалося вийти із захопленої (будівлі, - ред.) полку патрульно-постової служби поліції, коли вони вивозили пораненого", -. повідомив представник МОЗ Вірменії.

Джерело: ИТАР-ТАСС

Мітинг у Єревані: чоловік облив себе бензином та підпалив

В центрі Єревану біля резиденції президента Вірменії на проспекті Баграмяна один з учасників акції протесту намагався вчинити акт самоспалення.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс".

Чоловік у віці 50 років зробив заяву, вилив на себе, ймовірно, бензин і спробував запалити його, проте присутні поруч люди завадили йому це зробити та загасили вогонь.

Чоловік отримав численні опіки. Згодом мітингувальник відмовився сісти в поліцейську машину, що під'їхала до місця інциденту. Демонстранти відправили його додому на таксі.

Нагадаємо, на центральних вулицях Єревана триває хода опозиції на підтримку збройного угруповання, яке захопило поліцейський полк. Увечері 30 липня демонстранти перекрили центральну транспортну артерію Єревана - проспект Баграмяна. Вони вимагають відставки президента країни Сержа Саргсяна і звільнення лідера радикальної опозиційної організації "Установчий парламент" Жірайра Сефіляна.

Поліція Єревану висунула ультиматум нападникам на поліцейський відділок

Служба національної безпеки Вірменії оголосила про початок спецоперації зі звільнення відділку поліції в Єревані, якщо нападники не здадуться владі.

«Для складання зброї і здачі владі без опору озброєному угрупованню надається час до 17:00», — йдеться в повідомленні СНБ Вірменії, передає «Інтерфакс».

В іншому випадку, згідно із заявою спецслужби, правоохоронці уповноважені без попередження відкривати вогонь і знешкодити будь-яку озброєну особу, яка перебуває на території полку патрульно-постової служби або за її межами.

СНБ попереджає, що будь-яка спроба проникнення на територію полку буде розцінена як пособництво тероризму, «а всі особи, незалежно від статусу будуть притягнуті до кримінальної відповідальності».

Під час заворушень у Єревані затримані 165 осіб

В результаті зіткнень демонстрантів з правоохоронцями при розгоні мітингу в Єревані було затримано понад 150 осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Зазнали приведення 165 осіб", - сказали у прес-службі поліції Вірменії.

Як уточнюється, у п'ятницю мітинг опозиції в Єревані переріс у ходу до захопленої озброєною групою території поліцейської дільниці. При цьому кілька сотень демонстрантів під час ходи прорвали очеплення і наблизилися до захопленої будівлі.

Співробітники правоохоронних органів Вірменії звільнили від демонстрантів територію навколо захопленого будівлі полку патрульно-постової служби поліції. Масштабна операція з розгону демонстрантів здійснювалася поліцією з двох боків.

Журналісти вірменської служби Радіо "Свобода" в ефірі заявили, що їх побили люди в цивільному одязі з кийками.

Раніше повідомлялося про 60 потерпілих у результаті заворушень у Єревані.

Під час розгону демонстрації в Єревані постраждали 60 осіб

Шістдесят осіб госпіталізовано в результаті розгону поліцією демонстрацій навколо території захопленого збройним угрупованням поліцейського полку в Єревані.

Про це повідомила прес-секретар міністерства охорони здоров'я Вірменії Анаіт Айтаян, передає "Інтерфакс-Україна".

"У медцентр "Сурб Григор Лусаворіч" доставлені 42 постраждалих, стан двох важкий. Одному оперують око, у другого опіки. Обговорюється питання його перевезення в спеціалізовану клініку. У медцентр "Еребуні" госпіталізовані 12 постраждалих, стан одного важкий", - зазначила вона.

За її словами, в медцентрі "Еребуні" знаходяться також п'ять постраждалих поліцейських, один - з вогнепальним пораненням в області живота, його оперують.

Крім того після зіткнення демонстрантів з поліцією було затримано більше 100 осіб.

"Піддані приводу більше 100 осіб", - заявив прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян.

У Єревані поліція розігнала мітинг протесту

Зіткнення поліції з протестуючими тривають в Єревані.

Про це інформує "Новости-Армения".

У кварталі Сари-Таг, що примикає до захопленого озброєною групою будівлі патрульно-постової служби співробітники поліції застосовують силу проти демонстрантів.

Вулиця Хоренаці повністю очищена від протестувальників. Учасники акції підтримують озброєну групу, що захопила будівлю поліції.

Поліція застосовує спецзасоби. Тривають затримання.