Передплата 2024 «Добрий господар»

Смертник з Баварії був поплічником "Ісламської держави"

  • 25.07.2016, 18:03
  • 3 035

Біженець із Сирії, який підірвався біля бару в баварському місті Ансбах, присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн, повідомляє видання Times of Malta.

Він зазначив, що під час обшуку в будинку чоловіка, було знайдено достатню кількість матеріалів, аби побудувати ще один вибуховий пристрій. Тому правоохоронці мають сумніви, що вбивця дійсно хотів зчинити самогубство.

Вірогідно, він й не думав, що помре, адже вибухівка спрацювала неправильно. Це, у свою чергу, призвело до того, що сила вибуху не була достатньо потужною, тому і вдалося уникнути смертей.

У МВС Німеччини розповіли нові подробиці про чоловіка, який влаштував теракт

Чоловіка, який підірвав себе при вході на музичний фестиваль в Ансбахе, повинні були депортувати до Болгарії.

Про це заявив представник МВС Німеччини, передає Reuters. "Сирійці не можуть наразі бути депортовані до Сирії, але це не означає, що сирійці в цілому не можуть бути депортовані", - зазначив представник МВС Німеччини на брифінгу.

Його повинні були депортувати в Болгарію, додав він.

Напад у Баварії скоєно з ісламістських мотивів

Теракт в баварському місті Aнсбах був здійснений з ісламістських мотивів.

Встановлено, що нападник перебував на лікуванні у психіатричній лікарні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, передає "ЄвроПравда" з посиланням на німецькі видання.

Відповідаючи на питання про можливу причетність злочинця до терористичної організації "Ісламська держава", міністр сказав, що зараз поліція цього не виключає і вказав, що дії терориста свідчать про його прагнення поранити якомога більше людей.

"Це не виключено в будь-якому випадку (причетність до ІДІЛ). Сказати щось конкретно можна буде пізніше. Очевидний намір убити якомога більше людей вказує на присутність ісламістських мотивів", — заявив Томас де Мезьєр.

Таке припущення висловив і глава МВС Баварії Йоахім Херманн. "Моя особиста думка — це і справді був напад ісламіста-смертника", — зазначив сказав він.

Крім цього слідство встановило, що сирієць, який вчинив вибух у Ансбасі, деякий час перебував на лікуванні у психіатричній лікарні, передає Deutsche Welle.

"Загиблий сирієць вже двічі намагався покінчити життя самогубством. Деякий час він знаходився на лікуванні в психіатричній клініці", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в баварському місті Ансбах неподалік від території фестивалю Ansbach Open стався вибух, внаслідок якого загинула щонайменше одна людина. За даними поліції, ще 12 людей отримали поранення. В даний час відомо, що напад скоїв 27-річний сирієць, який приїхав до Німеччини два роки тому. Він подав прохання про надання притулку, однак рік тому йому було відмовлено в цьому, після чого він залишився жити в Ансбасі.

Слідство вже встановило, що нападник раніше вже потрапляв у поле зору поліції.

Поліція встановила особу чоловіка, який влаштував вибух в Ансбаху

Чоловік, який підірвав себе в Німеччині, виявився біженцем з Сирії.

Про це повідомляє РБК з посиланням на NordBayern.

В ході прес-конференції прокурор Ансбаху Міхаель Шретбергер повідомив, що чоловік, який підірвав себе у винному барі, виявився громадянином Сирії, який приїхав до Німеччини два роки тому.

Рік тому йому було відмовлено в отриманні німецького громадянства, біженцю не дозволили повертатися на батьківщину до закінчення війни і розмістили його в Ансбаху.

Глава МВС Баварії Йоахім Херрманн повідомив, що сирієць двічі намагався покінчити життя самогубством на території Німеччини, однак незрозуміло, чи хотів він цього разу вбити тільки себе або і відвідувачів ресторану.

Фактом є те, що вибуховий пристрій, який був в рюкзаку у сирійця, міг, за словами Херманна, вбити багато людей. Зокрема вже з'ясувалося, що він був начинений вражаючими елементами у вигляді металевих частин.

Також поки немає даних, чи був сирієць пов'язаний з якимись радикальними угрупованнями, в тому числі і з «Ісламською державою».

У Баварії сирійський біженець влаштував потужний вибух: є загиблий і 12 поранених

Глава МВС Баварії вважає дуже ймовірним, що вибух в Ансбаху скоїв ісламіст-смертник, передає Український Тиждень.

У місті Ансбах (федеральна земля Баварія) пізно ввечері в неділю, 24 липня, стався потужний вибух. Згідно з даними поліції, є як мінімум один загиблий. Поранення отримали 12 осіб.

Глава МВС Баварії заявив, що вибух в центрі міста влаштував сирійський біженець.

Йоахім Херрман вважає дуже ймовірним, що вибух в Ансбаху скоїв ісламіст-смертник. Глава МВС Баварії зазначив, що це його "особиста оцінка". За його словами, поки немає фактів, що вказують на зв'язок біженця з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", однак виключати такий варіант не можна.

Слідчі виявили при загиблому мобільний телефон. Його досліджують фахівці, заявив заступник начальника поліції Роман Фертінгер.

За словами Херрмана, поки неясно, з яких причин було відхилено прохання сирійця про надання притулку. Це протягом наступного дня має бути з'ясовано з представниками Федерального відомства у справах міграції та біженців.

Заступник начальника поліцейського управління Нюрнберга Роман Фертінгер (Roman Fertinger) заявив, що в рюкзаку з вибухівкою були дрібні металеві елементи. У свою чергу, глава МВС заявив, що, по всій видимості, нападник намагався вбити якомога більше людей.

Зазначається, що загиблий сирієць вже двічі намагався накласти на себе руки. Деякий час він перебував на лікуванні в психіатричній клініці.

Глава МВС Баварії назвав особистість підозрюваного. Це 27-річний сирієць, який приїхав до Німеччини два роки тому і подав прохання про надання притулку, однак рік тому воно було відхилене. Він проживав в Ансбаху.

За словами міністра внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман, підозрюваний намагався потрапити на територію фестивалю Ansbach Open, проте йому це не вдалося, після чого бомба вибухнула біля одного з ресторанів.

Фестиваль Ansbach Open проводиться вже протягом декількох років в літні місяці в межах міста. У Ансбаху проходять як музичні концерти, так і театралізовані вистави. У неділю на фестивалі виступив знаменитий німецький автор-виконавець Філіп Діттбернер.

Підозрюваний у скоєнні злочину, за даними прес-служби поліції, вижив в результаті вибуху, проте потім помер від отриманих поранень.

У Ансбаху чергують близько 200 поліцейських. Додатково в місто стягнуті близько 350 рятувальників і пожежників.

Правоохоронні органи більше не ведуть розшук підозрюваних, повідомили в місцевій поліції.

Представник МВС Баварії заявив, що все більше фактів вказують на навмисний характер вибуху. Версія теракту не виключена.

У безпосередній близькості від місця вибуху проходить триденний музичний фестиваль Ansbach Open, на якому зібралося близько 2,5 тисяч глядачів. Після вибуху його було вирішено перервати. За словами бургомістра кард Зайдель, вибух прогримів поблизу від входу на фестиваль.

Схожі новини