Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мюнхені ідентифікували усіх загиблих

  • 23.07.2016, 08:01
  • 3 251

За останніми даними стрілянина в Мюнхені відібрала життя у 9 осіб, семеро з яких були іноземцями.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що мова йде про трьох громадян Туреччини, трьох косоварів і одного грека. В цілому трагедія призвела до загибелі 10 осіб, у тому числі й злочинця, який скоїв самогубство.

Згодом, німецьке видання Bild оприлюднило фото нападника. Ним став 18-річний школяр Алі Сонболі.

За словами начальника поліції Мюнхена Хубертус Андре, зловмисник не пов'язаний з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Начальник місцевої поліції наголосив, що під час обшуків у будинку злочинця не знайшли доказів зв'язку з "ІД", а інцидент в Мюнхені був лише "звичайною стріляниною", а не терактом.

Прокурор: "Стрілок з Мюнхена міг мати психічне захворювання"

За словами прокурора Томаса Штайнкраус-Коха, нападник міг лікуватися від депресії, зараз цю інформацію перевіряють.

Слідство розглядає версію, що нападник, який у торговому центрі Мюнхена відкрив стрілянину, мав психічне захворювання.

Про це повідомляє Spiegel Online, передає Еспресо.TV.

Заяву ж щодо психічних розладів у нападника зробив прокурор Томас Штайнкраус-Кох.

Відомо, що після того як хлопець розстріляв людей у торговому центрі, він себе застрелив.

Поліція повідомила, що 18-річний студент мешкав у квартирі із братом і батьками. В нього вдома виявили літературу, яка вказує на його інтерес до стрільби і нападів з вогнепальною зброєю.

Як зазначили у поліції, в його рюкзаку також виявили 300 набоїв. Дозволу на носіння зброї він не мав.

Стрілянина в Мюнхені: подробиці трагедії, версії поліції, реакція влади

Увечері в п'ятницю, 22 липня, в Олімпійському торговому центрі в Мюнхені була відкрита стрілянина.

За даними поліції, це почалося біля ресторану швидкого харчування, пізніше продовжилося в торговому центрі. Інформація про стрілянину в центрі міста, в районі Штакус не підтвердилася. Поліція підтвердила, що загинули 9 осіб, злочинець скоїв самогубство. 21 особа поранена, з них троє важко, пише «Німецька хвиля», передає УНІАН.

За даними поліції, злочин скоїла одна людина. Передбачуваний злочинець - 18-річний німець іранського походження, більше двох років мешкав у Мюнхені. Раніше він не потрапляв у поле зору поліції. Незабаром після початку стрілянини о 17.50 він був легко поранений прибулими на місце злочину поліцейськими в цивільній формі. Пізніше йому вдалося втекти.

Приблизно о 20.30 за місцевим часом злочинець був знайдений мертвим на одній із вулиць, прилеглих до торговельного центру. За даними поліції, він вчинив самогубство.

Як повідомив начальник поліцейського управління Мюнхена Хубертус Андре на прес-конференції вночі в суботу, 23 липня, первинні повідомлення про трьох учасників стрілянини не підтвердилися.

Також не підтвердилася інформація, що злочинець використовував довгоствольну зброю. Поруч з ним був знайдений пістолет. Про мотиви і контакти злочинця у поліції поки немає ніяких даних, заявив Хубертус Андре.

Голова відомства федерального канцлера Петер Альтмайер заявив, що не виключає терористичного характеру злочину в Мюнхені. Слідчі працюють в тому числі і у цьому напрямі, зазначив він.

Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель закликав "не спекулювати" слідами нападу в Мюнхені.

Голова МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що мотиви злочину у Мюнхені поки залишаються нез'ясованими.

"Докази досі суперечливі", - йдеться в заяві міністра.

На суботу, 24 липня, в Берліні заплановано засідання уряду Німеччини з участю канцлера Ангели Меркель і всіх профільних міністрів. В "кабінет безпеки" входять міністри закордонних справ, оборони, внутрішніх справ і голова відомства федерального канцлера. Через злочин у Мюнхені голова МВС ФРН Томас де Мезьєр перервав візит до США, куди він вирушив у відпустку. Негайно після приземлення в Нью-Йорку де Мезьєр розпорядився вилетіти назад до Німеччини.

У зв'язку зі стріляниною в торговому центрі в Мюнхені було оголошено особливий стан. За допомогою спеціальної системи оповіщення Katwarn городяни отримали на смартфони повідомлення з проханням не залишати свої будинки.

Баварія звернулася за допомогою до Федеральної поліції та інших федеральних земель. У місті було повністю зупинено рух міського і приміського громадського транспорту, закрито і оточено головний залізничний вокзал. Поліція закликала автомобілістів покинути автобани поблизу Мюнхена.

О першій годині ночі за місцевим часом (2.00 за київським) в суботу громадський транспорт у місті відновив роботу. За словами Хубертуса Андре, мюнхенська поліція, з точки зору безпеки, не бачить необхідності для скасування масових заходів, запланованих у місті на вихідні дні.

Поліція: "Жертвами стрільця-одинака у Мюнхені стали 10 людей, ще 16 отримали поранення"

Внаслідок стрілянини в ТЦ Мюнхена загинули 10 осіб і 16 отримали поранення.

Про це повідомляє місцева поліція в Twitter, передає УНІАН.

"Сумний результат вечора: 10 загиблих, в тому числі і передбачуваний злочинець, 16 отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

За версією поліції, нападником виявився 18-річний виходець з Ірану з подвійним громадянством. Стрілець діяв поодинці і покінчив життя самогубством.

Стрілянина у Мюнхені: виявлено автомобіль підозрюваного

Поліція Мюнхена виявила автомобіль підозрюваного стрілка.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на журнал Focus. Сіру машину середнього класу вже завантажили на евакуатор.

Поліція Мюнхена поки вважає стрілка одинаком. Також у поліції повідомили, що на поточний момент є інформація принаймні про 21 постраждалого внаслідок стрілянини.

Влада Баварії оголосила траур після стрільби у Мюнхені

Прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер оголосив днем жалоби 23 липня після стрільби в Мюнхені.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung, передає УНІАН.

На всіх громадських будинках в регіоні будуть приспущені прапори.

Стрілянина в Мюнхені: кількість жертв збільшилася, у місті оголошено надзвичайний стан

Жителі міста через систему оповіщення для смартфонів Katwarn проінформовані про режим НС.

Кількість жертв стрілянини в Мюнхені зросла до 9 осіб, повідомляє місцева поліція в Facebook. У місті оголошено надзвичайний стан, повідомили в ефірі радіо Bayerischer Rundfunk.

"Столиця федеральної землі Мюнхен у п'ятницю ввечері оголосила надзвичайний стан. Через систему оповіщення для смартфонів Katwarn громадян просять не залишати квартири", - йдеться в тексті повідомлення.

Консульство: «Українців серед постраждалих внаслідок стрілянини у Мюнхені немає»

Українців серед постраждалих в Мюнхені немає, однак кілька співвітчизників перебували в Олімпійському торговому центрі, де відбувалася стрілянина.

Про це повідомляє генконсульство України в Мюнхені, передає УНІАН.

"Генеральне консульство України в Мюнхені повідомило, що за попередньою інформацією кримінальної поліції м. Мюнхен (станом на 19:00), серед загиблих і постраждалих внаслідок нападу з вогнепальною зброєю на відвідувачів торгового центру "Олімпійський торговельний центр" в м. Мюнхен, яке мало місце 22 липня ц. р. близько 18.40 (за місцевим часом), громадян України немає", - йдеться в повідомленні.

Генконсул Вадим Костюк повідомив на своїй сторінці в Twitter, що консульству вдалося зв'язатися з українцями у ТЦ.

Стрілянина у Мюнхені: кількість загиблих збільшилася до 6 людей

Поліція повідомила про 6 загиблих внаслідок стрілянини в Мюнхені.

Про це повідомляється на сторінці місцевої поліції в Twitter.

Кількість поранених поки уточнюється. У поліції не підтверджують інформацію про стрілянину в інших районах Мюнхена.

Раніше повідомлялося про 3 загиблих.

Стрілянина в Мюнхені: поліція підтвердила загибель трьох осіб

У результаті збройного нападу на торговий центр "Олімпія" на півночі Мюнхена загинули щонайменше три людини.

Як заявила представник поліції Мюнхена, нападник був не один. Нікого з нападників затримати поки не вдалося, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, передає УНІАН.

Місце події оточене поліцією, відвідувачі евакуйовані, йде спецоперація. Жителів району просять не виходити на вулицю.

Також з'являються повідомлення про стрілянину біля центральної площі Мюнхена - Карлсплатц, проте поліція поки не підтверджує цю інформацію.

За попередньою інформацією, в будівлі торгового центру знаходиться озброєна людина. За іншими даними, він міг сховатися в метро.

Імовірно, інцидент стався в аптеці торгового центру, де озброєний чоловік відкрив стрілянину по відвідувачах. На перших відеокадрах видно люди, що біжать геть від місця події, і тіло, що лежало на підлозі. Влада Мюнхена повідомили про припинення руху на багатьох маршрутах міського транспорту.

У місті припинена робота метро.

Фото: REUTERS.

Очевидці розповіли про стрілянину в Мюнхені

Люди, які перебували у торговельному центрі в Мюнхені під час стрілянини, чули багато пострілів.

Про це повідомляє CNN.

Працівниця магазину в торговельному центрі "Олімпія" Лінн Штейн підтверджує, що стрілець був усередині будівлі.

"Я чула кілька пострілів... Люди почали бігти, і я почала. Я чула багато пострілів. А потім ще кілька пострілів із парковки", - сказала вона.

Жінка говорить, що бачила, як хтось лежав на підлозі, "ймовірно, мертвий, або сильно постраждав. Над ним ще плакала жінка", - додала вона.

Facebook активував для користувачів Мюнхена функцію "я в безпеці"

Соціальна мережа Facebook активувала функцію Safety Check в Мюнхені для користувачів, які хочуть повідомити близьким про те, що знаходяться в безпеці

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Функція дозволяє користувачам оперативно повідомляти, що їм вдалося вціліти під час стихійного лиха, катастрофи чи теракту.

Стрілянина у Мюнхені: консульство перевіряє, чи немає серед жертв українців

Консульство України у Мюнхені перевіряє, чи є серед жертв стрілянини, яка сталась у місті ввечері у п'ятницю, 22 липня, громадяни нашої країни.

Про це у себе на сторінці у Twitter написав генеральний консул України у Мюнхені Вадим Костюк, передає 24 Канал.

"Перевіряємо факт стрілянини в одному з торгцентрів Мюнхена на предмет присутності серед жертв та постраждалих громадян України", — зазначив дипломат.

За його словами, баварська поліція просить уникати район Олімпійського парку та Олімпійського торгового центру, де й сталась стрілянина.

У Мюнхені поліція порадила жителям залишатися вдома

У Мюнхені припинено роботу метро у зв'язку зі стріляниною в торговельному центрі "Олімпія" і на станції метро.

Про це інформує Focus.

Поліція порадила жителям міста залишатися вдома і не наближатися до торговельного центру.

Стрілянина в торговельному центрі Мюнхена: десятки загиблих

Іноземні ЗМІ наводять різні дані про кількість жертв унаслідок стрілянини в торговельному центрі "Олімпія" в Мюнхені: за всією інформацією, їх не менше десятка.

Передає Еспресо.TV.

За даними німецької газети Muencher Abendzeitung, унаслідок стрілянини загинули щонайменше 15 осіб.

Окрім того, Bild пише про 10 постраждалих.

Німецькі телевізійні канали передають інформацію про 10 загиблих.

Зокрема, агенція AP сповіщає, що загиблий один, проте є десятки постраждалих.

Схожі новини