Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українці вшановують пам'ять жертв теракту в аеропорту Стамбула

  • 29.06.2016, 16:35
  • 4 459

У середу, 29 червня, з ранку українці приносять квіти і лампадки до посольства Туреччини в Києві, щоб висловити скорботу за загиблими в ході теракту.

Українці вшановують пам'ять жертв теракту в аеропорту Стамбула
Українці вшановують пам'ять жертв теракту в аеропорту Стамбула

Тимчасовий повірений у справах посольства Туреччини в Україні Озгюн Талу заявив, що Туреччина цінує прояви солідарності з боку українців після терактів, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми високо цінуємо всі заяви про солідарність. Сьогодні вранці я побачив квіти біля входу в посольство: їх поклали громадяни України. Ми дійсно цінуємо ту солідарність, яку виявляють наші сусіди, стратегічні партнери, і, звичайно, українські друзі", - сказав він.

Посольство Туреччини в Києві знаходиться за адресою: вул.Арсенальна, 18.Генеральне консульство Туреччини також працює в Одесі.

Джерело: День

Кількість жертв теракту в Стамбулі зросла до 41 людини

Кількість загиблих в результаті теракту в аеропорту "Ататюрк" столиці Туреччини Стамбула зросла до 41 людини.

Про це повідомляє CNN Türk на сторінці в Twitter.

Президент Туреччини виступив із офіційною заявою з приводу терактів в аеропорту Стамбула

Ердоган закликав всі держави світу обʼєднатися у спільній боротьбі з терором.

Президент Туреччини виступив з офіційною заявою з приводу нічного теракту в аеропорту Стамбула ім.Ататюрка.

У заяві, яку цитує CNNTurk, президент Туреччини засуджує теракт та нагадує Заходу про загрози, які йдуть від терористів для всіх без винятку країн світу.

"Рішуче засуджую терористичний напад, який стався цієї ночі і забрав життя багатьох громадян, висловлюю співчуття родинам загиблих", — йдеться у заяві Ердогана.

"Ці напади сталися в священний місяць Рамадан. Це ще раз продемонструвало всьому світові, що терористи не розрізняють своїх жертв ані за релігійною, ані за будь-якою іншою ознакою", — додав президент Туреччини.

За словами Ердогана, світу, особливо західним країнам, їх урядам, парламентам, ЗМІ та неурядовими організаціям треба мати жорсткішу та послідовнішу позицію щодо тероризму.

"Сьогоднішні вибухи в Стамбулі показали підступний характер тероризму. Теракт може статися в будь-якому місті світу, це може статися в будь-якому аеропорту", — продовжив Ердоган.

Тому президент Туреччини закликав всі держави світу обʼєднатися у спільній боротьбі з терором і висловив сподівання, що останній теракт стане "поворотними моментом у боротьбі зі світовим тероризмом".

Джерело: Українська правда

МЗС: "Українка загинула внаслідок теракту у Стамбулі"

Громадянка України Лариса Цепакова 1969 року народження стала жертвою теракту в аеропорті Стамбула.

Вона перебувала там як турист і збиралася додому.

Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар в коментарі 24 Каналу.

Також є інформація про ще одного українця, якого поранено осколком в ногу. Його стан середньої важкості, загрози життю нема.

Пошуки українських громадян серед постраждалих тривають

.

Порошенко і Гройсман висловили співчуття родинам загиблих у Стамбулі

Президент Петро Порошенко висловив співчуття сім'ям і близьким загиблих та постраждалих внаслідок терактів в аеропорту Стамбула.

Про це Глава держави написав у своєму Твіттері.

"Приголомшені жахливим терактом в аеропорту Стамбула. Мої думки з жертвами і їх родинами", - написав Порошенко.

Співчуття висловив також Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих та постраждалих внаслідок терористичних актів в аеропорту Стамбула. Тероризм — не має жодного виправдання! Туреччино, Україна з Тобою!" - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Гройсман.

Офіційно підтверджена загибель 36-ти людей у Стамбулі

В аеропорту Стамбула "Ататюрк" внаслідок страшного теракту загинули 36 осіб, 147 отримали поранення.

Про це повідомив перм’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, передає AP.

Він також підтвердив, що турецькі сили безпеки підозрюють, що за атакою на аеропорт стоїть терористична організація ІД.

Нападники прибули до аеропорту на таксі і спочатку відкрили вогонь із вогнепальної зброї, а потім підірвали себе.

За словами Йилдирима, серед жертв теракту є кілька іноземців, багато хто отримав легкі поранення, але десятки людей постраждали більш серйозно.

The Guardian пише, що аеропорт вже відновив роботу, повітряний рух повернувся в нормальний режим.

За терактами в Стамбулі може стояти ІДІЛ

Турецькі правоохоронці переконані, що до терактів у міжнародному аеропорту Стамбула причетні терористи ІДІЛ.

Про це, із посиланням на місцеві ЗМІ, пише Reuters.

«За терактами стоїть ІДІЛ», - повідомило джерело серед правоохоронців.

Водночас інший турецький чиновник зазначив, що наразі зарано з упевненістю стверджувати про відповідальних за злочин.

Тим часом представник бойового крила Робітничої партії Курдистану спростував заяви про причетність РПК до теракту в аеропорту Стамбула.

Про це він заявив РИА "Новости".

"РПК не здійснює терактів проти мирного населення, до того ж проти випадкових людей, багато з яких не є навіть громадянами Туреччини і не мають жодного відношення до боротьби РПК проти турецької окупації. Ми ведемо справедливу боротьбу тільки проти турецьких військових і спецназівців, ми воюємо в горах, де нападаємо на окупаційні сили, а не влаштовуємо вибухи в аеропортах та інших мирних об'єктах", - уточнив він.

Він також зазначив, що партія ніколи не використовує терористів-смертників, назвавши теракт почерком "ІД" та інших ісламістських груп.

У найбільшому аеропорту Туреччини два вибухи: 50 загинули, 106 поранених. Серед постраждалих є українці

У найбільшому аеропорту Туреччини "Ататюрк" сталися два вибухи та стрілянина, є постраждалі: загинули 50, поранено 106 осіб.

За повідомленням влади, вибухи стали наслідком теракту біля рамок металошукачів: двоє зловмисників підірвали себе в аеропорту після того, як поліцейські відкрили по них вогонь, пише АР.

Повідомляється про понад 106 поранених внаслідок вибуху.

За даними The Dailymail з посиланням на місцеві ЗМІ, вибухи сталися внаслідок підриву двох ручних гранат, які було вкинуто через вхід терміналу прибуття.

За іншими повідомленнями, що вибухи зачепили дві окремі зони аеропорту. Як повідомив телекомпанії CNN Turk свідок подій, стрілянину було чути з боку автостоянки в аеропорту.

Також повідомляється про чотирьох озброєних людей, яких бачили, коли вони тікали від будівлі терміналу після вибухів.

Телекомпанія Sky News веде трансляцію з місця теракту у стамбульському аеропорту

Травмованих людей вивозили з аеропорту на таксі.

Наразі усі польоти у аеропорту припинено.

Один українець постраждав у аеропорту Стамбула

У Генеральному консульстві України в Стамбулі підтверджують інформацію про щонайменше одного пораненого українця, який звернувся до них після вибухів в аеропорту

Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар, інформує "24 канал".

"На жаль, ми поки не маємо офіційної інформації про наявність серед постраждалих громадян України, але цю інформацію ми перевіряємо як через губернаторство Стамбула, так і через поліцію. До нас звернувся один громадянин України з пораненням, з ним зараз працюють наші консули. Більш детальну інформацію дамо пізніше",— уточнив дипломат.

Президент Туреччини різко засудив стамбульський теракт

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засудив теракт в Стамбулі і закликав міжнародну спільноту посилити боротьбу з тероризмом

Про це йдеться в поширеній заяві президента.

"Я різко засуджую це теракт, що стався в Аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі і висловлюю співчуття рідним загиблих і нації. Цей напад знову продемонстрував темну сутність терористичних організацій, метою яких стають невинні люди", - сказав він. Ердоган заявив, що "тепер чекає демонстрації більш рішучої позиції проти терористів з боку країн Заходу, їхнього керівництва, парламентів, ЗМІ та громадських структур".

"Нехай усі будуть впевнені, що для терористів немає відмінностей між Стамбулом і Лондоном, Анкарою і Берліном, Ізміром і Чикаго або Антальї і Римом. Я хотів би, щоб перш за все для Заходу, але також і всього світу, це стало поворотним моментом у спільній боротьбі з тероризмом", - зазначено в заяві.

Схожі новини