Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єльченко: "На Генасамблеї ООН розглянуть питання покарання винних у катастрофі МН17"

  • 27.06.2016, 08:47
  • 2 641

Володимир Єльченко зазначив, що в основному всі переговори з цього питання ведуть у столицях задіяних країн.

Питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у авіакатастрофі малайзійського літака МН17 буде повторно порушуватися не тільки в другу річницю трагедії, а й на наступній сесії Генеральної асамблеї ООН з вересня.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю LB.ua, передає "УНІАН".

"Я думаю, що протягом осені будуть опубліковані всі звіти, які були обіцяні. Ми тоді знову сядемо у Нью-Йорку і подивимося, що будемо робити далі. Я думаю, що в рамках наступної сесії Генасамблеї, тобто з вересня цього року, ми знову будемо цим питанням займатися", - сказав Єльченко.

Дипломат зазначив, що в основному всі переговори з цього питання ведуть у столицях задіяних країн.

"Ми регулярно проводимо бесіди з цього питання, наприклад, з постпредом Голландії, постпредом Малайзії, Австралії, всі вони дотримуються позиції - ми повинні отримати якусь думку зі столиць, після цього ми зробимо другий крок тут в ООН", - сказав він.

Єльченко вважає, що можливість створення міжнародного трибуналу над винуватцями авіакатастрофи через ООН має низькі шанси, проте залишається на порядку денному.

"Наскільки я знаю ідеї про створення міжнародного трибуналу не відкидають, вона є в порядку денному. Інша річ, що нам, аби прийняти таку резолюцію в Генеральній Асамблеї, треба дуже серйозно попрацювати, оскільки для цього потрібно дві третини голосів. І більше того, навіть якщо така резолюція буде схвалена, вона не буде обов'язковою для виконання. Тобто в ідеалі потрібна резолюція Ради Безпеки. Але можна абсолютно чітко передбачити результат - такий, як був рік тому (коли Росія наклала вето на рішення РБ ООН - ред), тоді була зроблена перша така спроба", - додав Єльченко.

Схожі новини