Передплата 2024 «Добрий господар»

Савченко на сесії ПАРЄ: "Україна стоїть на передових рубежах вогню"

  • 20.06.2016, 14:08
  • 3 215

Народний депутат Надія Савченко виступила на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє Обозреватель.

"Україна стоїть на передових рубежах вогню. Ми платимо за спокій Європи і за мир кров'ю і життями своїх людей. Я прошу вас підтримати нас в цьому своєю твердою і чіткою позицією. Тільки разом ми переможемо. Я не бажаю нікому пройти через те, через що пройшла я , і зараз проходять українці. Не бажаю нікому мати такого сусіда, як Росія, тому що ви зрозумієте, що це нелегко", - сказала вона.

"Я дуже хочу миру Україні і спокою всій Європі. Я готова для цього конструктивно працювати і сподіваюся, що буду корисна цій асамблеї, як і Україна буде корисною Європі", - додала вона.

Савченко зазначила, що президент Росії Володимир Путін ніколи не робив кроків назустріч, тільки показував свою перевагу.

"Мене викрали. Це порушення прав людини, і за це треба відповідати в Європейському суді. Так само були викрадені всі українці, які зараз знаходяться в Росії, а також триває викрадення кримських татар з Криму", - сказала вона.

"Не може бути повернута делегація, яка не поважає імунітет людини, імунітет делегата, - так як це Росія робила зі мною. Я теж хочу примирення і буду працювати в цьому напрямку. Перемогти можна тільки тоді, коли одна людина заради ідеї готова померти, а всі інші готові підтримати її і не дати на цьому фронті загинути", - підкреслила вона.

Президент ПАРЄ закликав Росію звільнити українських політв'язнів

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав Росію звільнити українських політв'язнів і повернути Україні контроль над її територіями.

Про це він заявив у своєму вітальному слові в сесійній залі Ради Європи в Страсбурзі, повідомляє ТЕЛЕГРАФ.

"Дозвольте мені привітати в цьому залі нашу колегу Надію Савченко, звільнену російською владою кілька тижнів тому. Також звільнення ще двох українських політв'язнів, які були помилувані Росією (Солошенко і Афанасьєв - Gazeta.ua). Цей будинок демократії - це ваш будинок. Ласкаво просимо. Ваше звільнення, а також звільнення двох громадян України свідчать про те, що демократія діє", - заявив Аграмунт.

Президент ПАРЄ також закликав обидві сторони-учасниці конфлікту в Україні звільнити інших ув'язнених, згідно Мінським домовленостями. Припинити вогонь, відвести озброєння, забезпечити проведення виборів на сході відповідно до законів України та міжнародних стандартів. Повернути повний контроль над кордонами України.

Схожі новини