Передплата 2024 ВЗ

Міністри фінансів країн ЄС схвалили план боротьби з фінансуванням тероризму

  • 13.02.2016, 13:53
  • 2 690

Міністри фінансів 28 країн-членів Євросоюзу 12 лютого схвалили запропонований Єврокомісією план заходів щодо боротьби з фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, повідомляється, що у Брюсселі на розгляд депутатів було представлено перелік конкретних заходів, які покликані блокувати грошові потоки для терористичних організацій.

В плані є пропозиції щодо підвищення контролю за обігом електронних грошей і дотримання прозорості в операціях з передплаченими картами.

Також відомом, що Єврокомісія має представити главам мінфінів країн ЄС доповнення до європейських директив щодо посилення протидії відмиванню грошей не пізніше другого кварталу 2016 року.

Керрі: "Санкції проти РФ зберігатимуться до виконання мінських домовленостей"

Державний секретар США Джон Керрі вкотре наголосив, що тривалість антиросійських санкцій залежить від дотримання Росією мінських домовленостей.

Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Росія має вибір - або повна імплементація мінських угод, або продовження економічних санкцій", — заявив Керрі.

"Не варто забувати, що призвело до запровадження санкцій - порушення прав України", - додав він.

Він також наголосив на тому, що Україна теж має виконувати свої зобовʼязання згідно з мінськими домовленостями.

"Росія може довести своїми діями, що буде поважати суверенітет України і територіальну цілісність", — відзначив Керрі.

Польща закликає НАТО створити постійні бази на Сході, попри угоду з РФ

Президент Польщі Анджей Дуда впевнений, що настав час створення постійної військової інфраструктури у східних країнах Альянсу.

Про це він заявив під час Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

"Посилення НАТО на Сході стане логічним наслідком розширення НАТО. Прийшов час для встановлення інфраструктури НАТО в Польщі, в Румунії, в країнах Балтії", - заявив він.

Дуда зазначив, що Польща наразі відстоює таку позицію на офіційних переговорах всередині Альянсу.

Як відомо, наразі побудова постійної інфраструктури Альянсу поблизу кордонів з РФ прямо заборонена базовою угодою про співпрацю між Альянсом та РФ. Всі спільні сили НАТО в країнах Балтії, зокрема, розміщені на ротаційній основі.

Таким чином, для побудови постійної інфраструктури НАТО має переглянути або розірвати договір з Росією.

Франція та РФ публічно обмінялася звинуваченнями по Сирії — Париж теж не вірить Москві

Прем'єр-міністри Російської Федерації та Франції обмінялися колкостями щодо російської політики в Сирії, тим самим зруйнувавши думку про готовність Парижа до співпраці з Москвою у вирішенні сирійської кризи.

Діалог відбувся публічно, під час панелі на Мюнхенській безпековій конференції за участю Дмитра Медведєва та Мануеля Вальса, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Конфлікт ініціював глава комітету Держдуми у закордонних справах Олексій Пушков, який поставив питання Вальсу щодо такої співпраці, нагадавши, що Франсуа Олланд нещодавно відвідав Москву та провів переговори з президентом Путіним щодо Сирії.

Французький прем’єр відповів досить різко, пояснивши російському співрозмовнику, що не варто видавати за співпрацю кожну зустріч.

"Ми дійсно готові говорити з усіма, і тому президент провів серію переговорів з керівництвом РФ та США. Але я хочу сказати Росії, що бомбардування мирного населення та помірної опозиції не здатне призвести до позитивного результату у вирішенні кризи в Сирії!" - наголосив Вальс.

Дмитро Медведєв після того взяв слово і звинуватив представників Франції у викривленні або приховуванні інформації.

"Ніяких доказів бомбардування нами саме цивільного населення нам ніхто не надав. Нас звинувачують, але не обмінюються з нами даними", - обурився він.

Президент Європарламенту звинуватив Росію в спробі розділити ЄС зсередини

Він нагадав, що французька партія Національний Фронт "отримала гроші від Росії".

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що керівництво Росії намагається розділити Європейський Союз зсередини. Про це Шульц сказав у Мюнхені під час "президентської панелі" в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє УНІАН.

"Я повністю поділяю точку зору Петра Порошенка (Президента України) про наміри російського керівництва - розділити Європейський Союз зсередини. Антиєвропейські скептики, ісламофобські, гомофобські та різного штибу партії дуже сильно представлені в Європейському парламенті, я слухаю їх з моїми колегами щодня, і якщо я порівняю з риторикою партії Путіна в Росії меседжі, які вони поширюють по всій Європі, то вони однакові. І для мене це не є сюрпризом", - заявив Шульц.

На підтримку своїх слів він навів "добре відомий факт", коли французька партія Національний Фронт "отримала гроші від Росії".

Президент ЄП нагадав, що в другій половині минулого століття в Європі погодилися з одним принципом, "який може запобігти повторенню помилок першої частини століття". "Це - солідарність націй і взаємна повага. І це те, що Путін ставить під сумнів, збільшуючи кількість політичних партій в Європі, і це, між іншим, вже піднялося до рівня урядів. У нас, в ЄС, є партії в урядах, в офісах, які ставлять під сумнів принципи солідарності, принцип взаємоповаги і міжнаціональної демократії", - наголосив Шульц.

Дуда і Порошенко назвали "Північний потік-2" політичним проектом

"Чому німці хочуть будувати з "Газпромом" новий трубопровід усупереч інтересам Польщі та інших країн".

Президент Польщі та України Анджей Дуда та Петро Порошенко на Мінській конференції з безпеки виступили проти будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Це питання порушив Дуда у відповідь на запитання одного з учасників конференції про відносини між Польщею та Німеччиною.

"Ми були проти "Північного потоку-1", але він усе одно існує. Зараз ми проти "Північного потоку-2", тому що він суперечить не тільки нашим інтересам, а й інтересам України, Словаччини. І що ми чуємо? Це просто бізнес. ОК, можливо, в цьому проекті дійсно приватні гроші, але в реальності це політична проблема, а не економічна!" - заявив Дуда.

"Існує багато інших трубопроводів між Росією і Європою. Чому німці хочуть будувати з "Газпромом" новий трубопровід усупереч інтересам Польщі та інших країн?" - запитує польський президент.

Порошенко після виступу Дуди зазначив, що в європейських інвесторів є два варіанти: вкласти 1 млрд євро в модернізацію української газотранспортної системи або 20 млрд євро - в розширення "Північного потоку".

"Північний потік-2" має єдину мету - політичну. Зробити Європу більш залежною і послабити Україну, Польщу та Словаччину", - сказав український президент.

Порошенко в Мюнхені закликає європейців відмовитись від співпраці з Росією

Президент України Петро Порошенко закликав західних лідерів відмовитися від намірів відновлення співпраці з Росією.

Деякі лідери прагнуть посилення діалогу з РФ попри все те, що сталося в Україні, заявив він під час 52-ї міжнародної конференції з питань безпеки в Мюнхені.

Країни Заходу повторюють помилку шестирічної давнини, коли Росія здійснювала агресію проти своїх сусідів - Грузію.

"Я нагадаю, що в 2008 році Росія окупувала частину Грузії, а вже в 2010 році було багато голосів за те, щоби відновити співпрацю з РФ. І що, це зупинило анексію Криму? Це зупинило вторгнення на Донбас? Чи може це зупинило Сирію? Чи, можливо, Росія почала співпрацювати щодо розслідування MH-17?" - запитав присутніх Петро Порошенко.

Порошенко на Мюнхенській конференції: "В Україні не громадянська війна, а агресія Путіна"

В Україні не громадянська війна, а агресія Володимира Путіна.

Це не громадянська війна в Криму, а саме російські війська, які окупували Крим. Про це президент Петро Прошенко заявив в німецькому Мюнхені на 52-й міжнародній конференції з питань безпеки.

"Пане Путін, це не громадянська війна в Україні — це російська агресія. Немає громадянської війни в Криму, це ваші солдати окупували територію моєї країни. І навіть немає громадянської війни в Сирії, це ваші бомбардування вбивають цивільних людей", - впевнений Порошенко.

Порошенко наполягає, що економічні санкції проти РФ мають тривати доти, доки Росія не забезпечить контроль Києва за українсько-російським кордоном на Донбасі. Про це пвідомляє прес-секретар Святослав Цеголко у Twitter.

Це висказування є принципово важливим, прокоментував заяву у Twitter Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Медведєв у Мюнхені заявив, що в Україні — криза і громадянська війна

Глава уряду РФ Дмитро Медведєв під час безпекової конференції у Мюнхені заявив, що в Україні — громадянська війна.

Про це він заявив 13 лютого під час дебатів.

Торкаючись військового конфлікту в Україні, Медведєв зазначив, що у державі зараз «криза».

«Проблема України — це камінь, на якому ми всі спіткнулися», — зазначив він.

При цьому глава російського уряду згадав про санкції проти РФ з боку ЄС та США, від яких похитнулося становище РФ.

«Не бачимо іншого виходу, окрім як мирним шляхом, вирішення конфлікту в Україні. Мінські угоди мають виконуватися, усіма без виключення», — заявив він.

При цьому він заявив, що «ми виконуємо свої зобов'язання, але не всі роблять так само: у нас немає жодного прогресу, зброя продовжує продаватися».

«Україна обстрілює свій схід», — виступив зі звинуваченням Медведєв.

Джерело: УП

Грібаускайте: "Росія і Захід знаходяться на порозі не "холодної", а "гарячої" війни"

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що Росія і Захід знаходяться на порозі не "холодної", а "гарячої" війни.

"Заява про те, що це друга "холодна війна", - неправильна, оскільки ми знаходимося на межі "гарячої війни", - сказала вона в ході Мюнхенської конференції з безпеки в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що Росія здійснює агресію в Україні і в Сирії.

"Ми насправді зараз зіткнулися з цілою низкою проблем", - сказала вона, зазначивши, що мова йде про виклики в сфері безпеки, потік біженців.

"Ми запізнюємося з нашими рішеннями", - сказала президент Литви.

Перед цим в ході Мюнхенської конференції прем'єр-міністр Росії Дмитро Мєдведєв заявив, що політична лінія НАТО щодо Росії недружня і характерна "холодній війні". "Можна сказати і різкіше: ми скотилися до часів нової "холодної війни", - заявив він.

Медведєв: "Між Росією та Заходом почалася нова холодна війна"

Між Росією та Заходом розпочалася "нова холодна війна".

Про це 13 лютого в німецькому Мюнхені на 52-й міжнародній конференції з питань безпеки заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, пише "Європейська правда".

"Залишається недружньою та закритою політична лінія НАТО щодо Росії, — додав прем'єр РФ. Мовляв, на Заході "знімають фільми про ядерну загрозу Росії", а в Україні "йде громадянська війна". У Мюнхені в 2007 році президент РФ Володимир Путін попереджав про загострення взаємин Росії та Заходу, заявив

Медведєв.

Також він звинуватив Україну в порушенні мінських домовленостей.

"Проблема України - це камінь, на якому ми всі спіткнулися", — прокоментував він санкції проти Росії з боку Євросоюзу та США, через які падає економіка країни. - Не бачимо іншого виходу, окрім як мирним шляхом, вирішення конфлікту в Україні. Мінські угоди мають виконуватися, усіма без виключення. Ми виконуємо свої зобов'язання, але не всі роблять так само: у нас немає жодного прогресу, зброя продовжує продаватися. Україна обстрілює свій схід", — заявив Медведєв.

"Іноді виникає питання — ми в 2016 році живемо, чи в 1962?" - звернувся Медведєв до залу.

Клімкін: "Переговори у Мюнхені стали підготовчими, тому не завершилися конкретними результатами"

Він пояснив, що ці переговори стали “підготовчими” через відсутність діючого міністра закордонних справ Франції.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що переговори у Нормандському форматі з врегулювання ситуації в Україні, які пройшли у суботу в Мюнхені, стали підготовчими до проведення повноформатних переговорів, а тому не завершилися конкретними результатами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін повідомив у суботу в Мюнхені журналістам по завершенні переговорів.

Він пояснив, що ці переговори стали “підготовчими” через відсутність діючого міністра закордонних справ Франції (як відомо, глава МЗС Франці Лоран Фабіус днями подав у відставку).

За словами українського міністра, наступні повноформатні переговори відбудуться у березні в Парижі.

На "нормандських переговорах" в Мюнхені вперше порушили питання Криму

Київ вперше підняв питання Криму на чотиристоронніх переговорах у Нормандському форматі.

Про це заявив голова МЗС Павло Клімкін, передає Еспресо.TV з посиланням на Європейську правду.

Раніше Нормандська четвірка (Україна, Німеччина, Росія, Франція) займалася лише питанням Донбасу.

Зокрема, кримське питання підняли через тиск на кримських татар.

"Я розповів колегам, що на атмосферу сьогоднішньої зустрічі дуже впливає те, що відбувається зараз в Криму, постійні обшуки. Лавров зробив вигляд (що не почув), на це не відреагував", - заявив Клімкін.

Проте голова МЗС України не уточнив, чи питання стосовно Криму буде підніматися в майбутньому.

У Мюнхені розпочалися переговори в Нормандському форматі щодо врегулювання кризи в Україні

По прибуттю Клімкін наголосив, що Росія не виконує взяті в рамках Мінських домовленостей зобов'язання, про що він також буде говорити в ході переговорів.

В Мюнхені на рівні міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції розпочалися переговори в Нормандському форматі з метою врегулювання кризи в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН, переговори розпочалися ранком суботи на полях Мюнхенської безпекової конференції.

Переговори проходять за участю міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна, Росії Сергія Лаврова, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера. Францію після відставки міністра Фабіуса представляє політичний директор Ніколя де Рівьєр.

По прибуттю Клімкін наголосив, що Росія не виконує взяті в рамках Мінських домовленостей зобов'язання, про що він також буде говорити в ході переговорів.

Зазначається, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не зупинився для спілкування з журналістами.

Напередодні переговорів, у п'ятницю в коментарі журналістам Клімкін повідомив, що він планує "сконцентруватися на темах безпеки, обміну заручниками та яким чином погодити виборчі модальності для вільних та чесних виборів".

"Але розпочну зустріч не з Мінську, при всій його важливості, а з того, що відбувалося вчора в Криму, з обшуків, арештів. Ми всі любимо добрі річниці, але, на жаль, перша річниця Міньску не є доброю річницею, оскільки з точки зору виконання Росією свої зобов'язань, я не бачу жодного з них", - деталізував глава зовнішньополітичного відомства України.

Порошенко візьме участь у президентських дебатах на Мюнхенській конференції

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 13 лютого, візьме участь в президентських дебатах в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Очікується, що президентська панель розпочнеться об 11:30 за київським часом. У ній також візьмуть участь президенти Фінляндії, Литви, Польщі та Європарламенту. Тема обговорення - безпека в Європі.

Також в цей день пройдуть прем'єрські дебати, в яких візьмуть участь прем'єр-міністр Росії і Франції.

У суботу на конференції виступлять держсекретар США Джон Керрі і генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Пройде в цей день і панель з дебатами глав МЗС.

Напередодні Мюнхенської конференції з безпеки Порошенко пообіцяа, що питання Криму, захисту кримських тата буде одним з основних: «Поведінка окупантів у Криму - це ніщо інше, як відновлення сталінської політики проти кримських татар. Україна закликає світову спільноту звернути увагу на масові порушення прав корінних мешканців півострова та сприяти якнайшвидшій деокупації Криму. Завтра порушу це питання під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Порошенко.

Схожі новини