Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС закликав українську владу об'єднатися заради реформ

  • 12.02.2016, 14:40
  • 1 481

Посли країн Євросоюзу виступили зі спільною заявою.

Європейський Союз закликає органи державної влади і всі політичні партії України об'єднатися заради продовження процесу реформ.

Про це йдеться в заяві представництва Європейського Союзу в Україні за згодою голів дипломатичних місій держав-членів ЄС в Україні.

"Це життєво важливо для майбутнього країни, її демократичного розвитку і добробуту людей. Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого поліпшення умов ведення бізнесу, а також невтомної підтримки громадянами реформ, початих урядом. Зокрема негайно необхідні конкретні і переконливі результати в боротьбі з корупцією. Одним із головних пріоритетів тут є прозорістьвідбору і призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації або ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної і фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями", - сказано в заяві.

"Впровадження цієї програми реформ і одночасне зміцнення демократії та верховенства права, як це передбачено Угодою про асоціацію, зажадає координації заходів реформ у всіх напрямках. Україні слід подвоїти зусилля, спрямовані на побудову політичного консенсусу всередині демократичних інститутів", - додали дипломати.

ЄС нагадує, що він і його члени надають значну фінансову і технічну допомогу Україні для реформ, і висловлює готовність продовжити підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами.

"Цієї вирішальної миті політичному керівництву України слід відкласти вбік розбіжності і разом зосередитися на подальшому виконанні плану реформ. Єдність у підтримці таких необхідних реформ повинна бути пріоритетом для всіх політичних сил", - підсумували дипломати.

Джерело: Лівий берег

Схожі новини