Передплата 2024 «Добра кухня»

Меркель заявила, що шокована ударами Росії в Сирії

  • 08.02.2016, 16:44
  • 1 678

Російська Федерація порушує своїми авіаударами у Сирії резолюції ООН.

Про це у понеділок, 8 лютого, заявила федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час її візиту до Туреччини на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром країни Ахметом Давутоглу.

"Ми шоковані стражданням людей, яке спричиняють бомбардування, у тому числі й з російського боку. Те, що коїться на сирійсько-турецькому кордоні - великі страждання", - наводить слова канцлерки агенція dpa. Німеччина й Туреччина вимагають від Москви дотримуватись відповідної резолюції ООН, яка захищає цивільне населення від невибіркових атак, наголосила Меркель.

Туреччина, своєю чергою, прийме "якщо необхідно" близько 30 тисяч сирійських біженців, зазначив Давутоглу. За словами глави турецького уряду, російські ракетно-бомбові удари не можна толерувати лише з огляду на те, що Туреччина все одно прийме біженців. Турецький прем'єр назвав останні події в Сирії спробою чинити тиск на Туреччину та Європу у міграційному питанні.

Криза біженців є головним питанням візиту Меркель до Туреччини. У другій половині дня канцлерка ФРН має зустрітися з главою турецької держави Реджепом Таїпом Ердоганом.

Джерело: Німецька хвиля

Схожі новини