Передплата 2024 ВЗ

Адвокат назвав сценарій повернення Савченко в Україну

  • 07.02.2016, 14:51
  • 2 491

Українська льотчиця Надія Савченко не погодиться на помилування, однак можна повернути її в Україну іншим способом.

Про це розповів її адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю "Апострофу".

"Головний військовий прокурор Анатолій Матіос говорив, що "міняти ми не будемо", але відправити Александрова і Єрофєєва (Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва — російських ГРУшників, взятих в полон українськими військовими) у Росію після призначення їм покарання і вироку ми можемо, тому що існує Конвенція про видачу іноземних громадян за місцем їх громадянства для відбування покарання за їх згодою, Україна і Росія в ній беруть участь. Ніхто офіційно оголошувати, що це обмін, не буде, тому що для обміну немає умов, немає Женевської конвенції і немає визнання Росією себе учасником цього міжнародного конфлікту згідно ст. 3 конвенції. Тому формально процедура буде виглядати як передача Савченко в Україну для відбування покарання, а Єрофєєва і Александрова — в Росію", — розповів захисник.

Фейгін зазначив, що найімовірніший сценарій, "тому що альтернатива — це помилування, на яке Савченко не піде, оскільки вона не буде писати заяву про помилування на ім'я президента, а це необхідно".

"Помилування — це прощення, тобто — визнання провини і прохання про прощення. Але Савченко ж провини не визнає, тому помилування для неї — шлях неприйнятний", — додав адвокат.

Схожі новини