Передплата 2024 «Добрий господар»

У Норвегії оголосили лауреатів Нобелівської премії миру

  • 09.10.2015, 12:36
  • 1 834

Премію отримав "Квартет національного діалогу Тунісу".

Нобелівську премію миру отримав "Квартет національного діалогу з Тунісу" - спілка з чотирьох громадських організацій за "вирішальний внесок у побудову плюралістичної демократії в Тунісі у розпал Революції Жасмину 2011 року". Про це повідомили у прес-службі Норвезького нобелівського комітету.

До "квартету" свого часу увійшли чотири неурядові організації країни: Загальний союз праці Тунісу, Конфедерація промисловості, торгівлі та ремесел Тунісу, Ліга з прав людини Тунісу та Орден юристів Тунісу.

"Квартет створили влітку 2013 року, коли процес демократизації зазнав небезпеки колапсу в результаті політичних убивств і широкого соціального незадоволення. Він встановив альтернативний, мирний політичний процес у той час, коли країна була на межі громадянської війни. Таким чином, він кілька років відігравав роль у створенні конституційної системи влади, яка гарантує основні права для всього населення, незалежно від статі, політичних переконань або релігійних переконань", - йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

Як повідомлялося, торік Нобелівську премію миру присудили активісту з Індії і правозахисниці з Пакистану.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини