Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лінкявічюс: "Порушуючи повітряний простір Туреччини, РФ грає з вогнем"

  • 07.10.2015, 09:23
  • 2 350

Росія грає з вогнем коли порушує повітряний простір Туреччини, яка є членом НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.lt.

За словами міністра, Росія використовує традиційну тактику блефу і тестування, проте на цей раз з нею ніхто не має наміру миритися.

"Якщо буде реакція, то яка? Якщо вона недостатньо адекватна, тривають подальші дії та кроки. Це ми бачили вже не тільки в Сирії, але і скрізь. На цей раз це гра з вогнем", - наголосив Лінкявічюс.

"На цей раз, наскільки мені відомо від колег, це не буде заохочуватися. Я аніскільки не сумніваюся, якщо безвідповідальні будуть продовжуватися і далі, можливі й трагічні події, можуть бути і збиті літаки, якщо вони далі будуть порушувати повітряний простір НАТО", - зауважив він.

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодніми умовами.

У вівторок Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у неділю, 4 жовтня.

Схожі новини