Передплата 2024 «Добра кухня»

США перекинули в Європу винищувачі F-22 і натякають на загрозу Росії

  • 29.08.2015, 10:33
  • 2 561

США перекинули до Німеччини чотири винищувачі п'ятого покоління F-22 Raptor.

Раніше міністр ВПС США Дебора Джеймс заявляла, що розміщення винищувачів у Європі пов'язане з "тим, що відбувається в Росії".

Про те, що США перекинули чотири винищувачі F-22 Raptor у Німеччину повідомляється на сайті ВПС США в Європі та Африці, передає Еспресо.TV.

Літаки були направлені в рамках "Ініціативи щодо забезпечення європейської безпеки".

Винищувачі будуть розміщені на авіабазі Шпангдалем на заході Німеччини. Разом з літаками прибули 60 військовослужбовців з 95-ї ескадрильї ВПС США. Вони візьмуть участь у навчаннях, які триватимуть до середини вересня.

"Перше розміщення Raptor в тренувальних цілях дасть нам можливість використовувати ці новітні машини для відпрацювання дій разом з іншими літаками ВПС США, наших партнерів та інших членів НАТО", - сказав командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Френк Горенц.

Про плани США розмістити в Європі винищувачі F-22 стало відомо в середині червня - тоді про це заявляла американський міністр ВПС Дебора Джеймс. При цьому вона відзначала: "Те, що відбувається зараз в Росії - це найбільша загроза".

У відповідь на слова Джеймс замміністра оборони Росії Анатолій Антонов звинуватив НАТО в спробі втягнути Росію в нову гонку озброєнь, а також зазначив, що Москва буде "реагувати адекватно" на посилення НАТО в Європі, пише російський ресурс РБК.

Схожі новини