Передплата 2024 «Добра кухня»

Могеріні сподівається на прогрес щодо безвізового режиму між Україною та ЄС

  • 28.08.2015, 10:19
  • 1 916

Федеріка Могеріні під час зустрічі з Петром Порошенком привітала просування Києва в реалізації конституційної реформи та висловила сподівання на швидкий прогрес на шляху до безвізового режиму.

Верховна представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі в четвер, 27 серпня, висловила сподівання на подальший швидкий прогрес на шляху до безвізового режиму між Україною та ЄС, йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичної служби Євросоюзу.

Однак Україні для цього треба вирішити низку проблем, зокрема у сфері боротьби з корупцією, заявив глава Єврокомісії після зустрічі з українським президентом Петром Порошенком. (27.08.2015)

Могеріні також привітала просування Києва в реалізації конституційної реформи та домовленість про реструктуризацію боргу, що, на її думку, повинно сприяти активному впровадженню економічних та політичних реформ. Федеріка Могеріні також запевнила в незмінній підтримці Європейським Союзом повної імплементації мінських домовленостей.

Верховна представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики під час зустрічі ще раз наголосила на своїй позиції, яка полягає у вимозі звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських в'язнів, яких утримують на території Російській Федерації.

Схожі новини