Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головнокомандувач військами НАТО: "Росія — головна загроза для світу"

  • 31.07.2015, 10:27
  • 2 113

Північноатлантичний Альянс 20 років намагався будувати партнерські стосунки з Росією, однак у Кремлі вибрали протистояння та використання сили проти сусідів.

Про це в інтерв'ю телеканалу PBS заявив головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

"Існує багато глобальних загроз, наприклад, ІДІЛ. Але Росія — це зовсім інший випадок. Цю країну ми 20 років намагалися зробити своїм партнером. Та в останні кілька років ми бачимо, що вони пішли іншим шляхом. Тепер ми бачимо країну, яка використовує силу для зміни міжнародно визнаних кордонів", — зазначив американський генерал.

Росія продовжує окуповувати Крим, російські війська зараз на Донбасі. Росія використала силу для зміни кордонів, — наголосив Брідлав.

За словами головнокомандувача військ НАТО, Кремль володіє великим ядерним арсеналом, і відкрито заявляє про можливість застосування ядерної зброї, що не може не турбувати світових лідерів. За його словами, Захід хотів би відновити партнерські стосунки з Росією, однак, доки вона використовує силу у Європі, Москві на це не варто очікувати.

"Грузія, Придністров'я, Крим, Донбас, де було відкрито використано силу — це не те, що ми очікуємо від партнерів в Європі". — додав він.

До слова, у США пояснюють, що розширення санкцій проти Росії — це черговий перегляд списків для посилення їхньої ефективності, не пов'язаний з голосуванням російського представника в Радбезі ООН проти створення трибуналу з розслідування катастрофи Boeing в небі над Донбасом минулого року.

Джерело: Телеканал новин "24"

Схожі новини