Передплата 2024 ВЗ

МВФ може надати Україні другий транш відразу після засідання 31 липня

  • 23.07.2015, 18:48
  • 1 536

Рада директорів МВФ проведе засідання щодо виконання Україною програми кредитування 31 липня, під час якого можливе виділення наступного траншу у розмірі $1,7 млрд.

Про це зазначив у четвер офіційний представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

"Я можу сказати, що наступне засідання (Ради директорів МВФ — ред.) заплановане на 31 липня", - сказав він.

За словами Райса, відбудеться перегляд останніх дій України щодо виконання програми МВФ. "Крім того, звичайно, було би дуже важливо уникнути крутих поворотів у цій політиці (програми кредитування — ред.)", - підкреслив представник Фонду.

Відповідаючи на запитання щодо можливості ухвалення рішення на засіданні Ради директорів про виділення Україні наступного траншу, Райс зауважив, що "це можливо, якщо всі умови будуть виконані".

Що стосується реструктуризації державного боргу України, він зазначив, що позиція МВФ не змінилася. "Життєво важливо для України та її кредиторів досягти значного прогресу", - зауважив представник МВФ.

Він також підкреслив, що Фонд очікує результату в цьому питанні до 31 липня, коли збереться Рада директорів МВФ для розгляду питання по Україні.

Нагадаємо, на початку липня між представниками МВФ і властями України була досягнута домовленість, на рівні персоналу, щодо низки питань необхідних для завершення першого перегляду програми EFF. Результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR 1,18 млрд (близько $1,7 млрд).

Схожі новини