Передплата 2024 ВЗ

Президент ПА ОБСЄ: "Росія порушила принципи Гельсінського акту"

  • 06.07.2015, 17:30
  • 1 602

Президент ПА ОБСЄ Ілкка Канерва заявив, що РФ своїми діями в Україні повністю порушила норми Гельсінського заключного акта.

Про це він зазначив на ХХІV Щорічній сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ в місті Гельсінкі (Фінляндська Республіка), інформує прес-служб Верховної Ради.

«Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва у виступі наголосив, що дії Росії щодо України повністю порушили принципи Гельсінського заключного акту, відзначивши неможливість врегулювання кризи без безпосередньої участі Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, президент Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо у виступі відзначив нагальну необхідність врегулювання ситуації в Україні, яка порушує безпекову архітектуру в Європі. При цьому він підкреслив, що єдиним шляхом мирного розв'язання конфлікту є Мінські домовленості.

Довідково. У роботі XXІV Щорічної сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, головною темою якої є «Пам'ятаючи про принципи Гельсінського заключного акту» - основного документу ОБСЄ, Гельсінського заключного акту, який був підписаний у столиці Фінляндії у 1975 році, беруть участь понад 300 парламентаріїв з 57 країн - учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі та представники багатьох асоційованих країн і міжнародних організацій.

Схожі новини