Передплата 2024 ВЗ

У Пентагоні вважають, що Росія і Китай можуть становити загрозу для США

  • 02.07.2015, 10:28
  • 2 198

У цьогорічній військовій стратегії США Росія та Китай зазначені як держави, які можуть становити загрозу для безпекових інтересів Сполучених Штатів.

У новій військовій стратегії США, оприлюдненій у середу, 1 липня, такі держави як Росія та Китай вказуються як агресивні і такі, що несуть потенційну загрозу для безпекових інтересів Сполучених Штатів, повідомляє інформагенція AFP.

Національну військову стратегію представив голова Об'єднаного комітету начальників штабів, генерал Мартін Демпсі. У його доповіді йдеться також про "низьку, але зростаючу" ймовірність війни США з великою державою з "катастрофічними" наслідками.

Попередня військова стратегія США була оприлюднена чотири роки тому, в 2011 році, і в ній Росії приділялося значно менше уваги. Натомість у цьогорічній стратегії наголошується, що Росія "неодноразово демонструвала, що вона не поважає суверенітет своїх сусідів і готова застосовувати силу для досягнення своєї мети". У документі також зазначається, що "російські військові дії підривають регіональну безпеку як напряму, так і через проксі-сили".

У документі також йдеться, що дії Китаю "посилюють напругу в Азійсько-Тихоокеанському регіоні". Мається на увазі намивання Китаєм островів у Південно-Китайському морі, на яких можуть згодом розміщуватися військові та цивільні об'єкти.

Стратегія також вказує на загрози з боку Ірану, Північної Кореї та терористичного угруповання "Ісламська держава".

Схожі новини